Bruk feeder til å målrette dynamiske søkeannonser og Performance Max-kampanjer

Eksisterende kampanjer med dynamiske søkeannonser kan være kvalifisert for oppgradering til Performance Max-kampanjer, slik at du har tilgang til mer beholdning og flere formater og kan nå ut til nye kunder. Annonsører som oppgraderer DSA-kampanjer til Performance Max-kampanjer, får i snitt minst 15 % flere konverteringer eller høyere konverteringsverdi til omtrent samme kostnad per handling (CPA) eller avkastning på annonsekostnadene (ROAS). Finn ut hvordan du oppgraderer kampanjer med dynamiske søkeannonser til Performance Max-kampanjer (betaversjon).

Med en sidefeed kan du spesifisere nøyaktig hvilke nettadresser du vil bruke med de dynamiske søkeannonsene dine. Når du laster opp en sidefeed med landingssidene dine til Google Ads, blir det enklere å fastsette når annonsene dine skal vises, og hvor på nettstedet ditt brukerne skal føres. Vi anbefaler at du legger til egendefinerte etiketter i nettadressene i sidefeeden, slik at du kategoriserer og organiserer målene for de dynamiske søkeannonsene dine.

Hvis du vil ha mer kontroll over hvilke sider du målretter de dynamiske søkeannonsene mot, forklarer denne artikkelen hvordan du kan spare tid ved å legge dem til og laste dem opp via en sidefeed. Hvis du bare vil legge til et par mål, kan du lese artikkelen om mål for dynamiske søkeannonser.

Merk: Du kan maks ha 100 sidefeeder per konto.

Før du begynner

Last ned datamalen for sidefeeder (anbefales), eller opprett et regneark med minst to kolonner selv:

• Sidens nettadresse: Dette er nettsiden du vil målrette annonsene mot. Oppgi én nettadresse per rad. Ikke oppgi nettadresser der du har lagt til sporingsparametere. Finn ut hvordan du kan konfigurere sporing for dynamiske søkeannonser.
  • Egendefinert etikett: Med denne etiketten blir det enklere å målrette annonsene mot ønsket målgruppe via sidefeeden din og justere budet for hver etikett. Skriv inn minst én etikett per rad, atskilt med semikolon (;). Du kan for eksempel opprette egendefinerte etiketter for populære hoteller ut fra stjernerangeringen deres. Alle firestjerners hoteller kan for eksempel merkes med «FIRESTJERNERS», «POPULÆR DESTINASJON» og så videre.

Fjern dupliserte nettadresser

Hvis det oppstår tilfeller av dupliserte nettadresser, vil det si at den samme nettadressen er oppgitt flere ganger i sidefeeden i et enkeltstående feedelement, selv om det brukes ulike egendefinerte etiketter for hver rad. Før du sender inn sidefeeden din, må du fjerne dupliserte nettadresser.

Anbefalte fremgangsmåter for nettadresser i sidefeeder

• Unngå duplisering av nettadresser. Du kan i stedet bruke flere egendefinerte etiketter for hver nettadresse for å målrette mot bestemte dynamiske mål. Du kan legge til opptil 20 egendefinerte etiketter for hver nettadresse.
  • Viderekoblinger bør ideelt sett erstattes med den endelige destinasjonsadressen.
  • Nettadresser skal ikke inneholde sporingsparametere (eksisterende sporingsparametere påvirker ikke annonseleveringen og kan bli fjernet med jevne mellomrom).
  • Viderekoblinger over flere domener fører til at nettadressen ikke blir godkjent, og derfor bør du fjerne dem.
  • Sider som ikke kan gjennomsøkes av Google AdsBot, eller sider der det har oppstått gjennomsøkingsproblemer, bør fjernes.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Last opp regnearket

Følg denne fremgangsmåten for å laste opp regnearket til kontoen din:

Merk: Før du laster opp arket, må du se etter dupliserte nettadresser i sidefeeden. Hvis du laster opp sidefeeden med dupliserte nettadresser, får du en feilmelding.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bedriftsdata.
  3. Klikk på plussknappen , og velg Sidefeed.
  4. Gi feeden et navn.
  5. Klikk på Velg fil og legg ved feedfilen din.
  6. Valgfritt: Klikk på Forhåndsvisning for å se et sammendrag av det som blir lastet opp.
  7. Klikk på Bruk.
Tips: Når du laster opp nye sidefeeder eller redigerer eksisterende sidefeeder, tar det i snitt 2–14 dager før Google får gjennomsøkt feeden (avhengig av feedstørrelsen). Derfor kan det ta noe tid før de dynamiske søkeannonsene vises på sidene i feeden.

Velg ønsket målrettingskilde

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk deretter på Kampanjer.
  3. Klikk på en av kampanjene i Søkenettverket som inneholder dynamiske annonsegrupper. Hvis du ikke har en allerede, kan du gå til Opprett dynamiske søkeannonser.
  4. Gå til Innstillinger-fanen øverst.
  5. Vis Dynamiske søkeannonser-alternativet. Hvis du ikke finner det, klikker du på Flere innstillinger nederst.
  6. Velg en av disse målrettingskildene for sidefeeden:
    • Bruk bare nettadresser fra sidefeeden min: Med dette alternativet kan du målrette annonser ut fra egendefinerte etiketter, bestemte regler eller alle nettsider, men de dynamiske annonsemålene dine leveres bare på nettadresser i feeden din. Hvis du for eksempel har målet «URL_Contains blomster», vises alle sidene i feeden som har «blomster» i nettadressen.
    • Bruk både nettadresser fra Googles indeks over nettstedet mitt og fra sidefeeden min: Med dette alternativet kan du målrette annonser mot egendefinerte etiketter, bestemte regler og alle nettsider, og det fungerer for nettadresser i feeden og på nettstedet. Hvis du for eksempel har målet «URL_Contains blomster», vises alle sidene i både Googles indeks og feeden som har «blomster» i nettadressen. Hvis du bruker egendefinerte etiketter, vises bare sidene fra feeden, ettersom dette er de eneste sidene med egendefinerte etiketter.
  7. Velg en eller flere av feedene som skal brukes sammen med kampanjen.
  8. Klikk på Lagre.
Merk: Det er viktig at du fjerner ugyldige nettadresser fra feeden.

Konfigurer sporing (valgfritt)

Finn ut hvordan du konfigurerer sporing for dynamiske søkeannonser

Linker til relatert innhold