Om pristillgångar

Pristillgångar kan göra dina textannonser i söknätverket mer effektiva eftersom du får mer plats att beskriva dina tjänster och ditt produktsortiment och kan länka kunderna direkt till det som intresserar dem på din webbplats. På så sätt kan användarna snabbare hitta det de vill ha via din annons.

Anta till exempel att du har en frisersalong. Du kan lägga till generella pristillgångar för ”Klippning”, ”Färgning” och ”Behandling” i kampanjer med mer allmänna sökord. Eller så kan du lägga till tillgångar i annonsgrupper som är mer snävt inriktade. Annonsgruppen ”Färgning” skulle kunna innehålla tillgångar som ”Slingor”, ”Färgning helhår”, ”Färgning + behandling” och ”Halvpermanent glans”. Med pristillgångar kan du ge kunderna information om utbudet av tjänster och produkter som ditt företag erbjuder.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med pristillgångar.

Obs! Pristillgångar länkar direkt till din webbplats, så det är viktigt att den är optimerad för datorer och alla mobila enheter. Läs mer om hur du skapar en effektiv mobil webbplats.

Fördelar

Några anledningar att lägga till pristillgångar i dina annonser:

• Visa upp dina produkter och tjänster. Med pristillgångar visas dina produkter eller tjänster i ett interaktivt format som användarna kan scrolla igenom.
  • Skapa genvägar till konverteringar. När kunder väljer en produkt i prismenyn kommer de direkt till produktsidan på din webbplats.
  • Öka ditt genomslag med minimal ansträngning. Du behöver inte skapa nya textannonser eller redigera gamla.
  • Lätta att uppdatera. Du kan ändra produktnamn och beskrivningar när som helst så att de alltid är aktuella i samband med reakampanjer och specialerbjudanden. Du kan dessutom redigera pristillgångarna utan att resultatstatistiken nollställs.
  • Flexibla och anpassningsbara. Du kan lägga till pristillgångar i ett konto, en kampanj eller en annonsgrupp beroende på vilka annonser du vill att de ska visas med. Du kan även ange vilka datum, veckodagar eller klockslag som pristillgångarna ska kunna visas.

Så fungerar det

Pristillgångar visas under textannonsen på mobila enheter och datorer och ger dig mer utrymme att beskriva ditt företag. Tillgångarna visas som en uppsättning med upp till åtta kort där användarna kan kolla på olika alternativ och priser. Via prismenyn kan användarna gå direkt till produkterna som intresserar dem på din webbplats.

Innan du börjar

När du skapar en pristillgång bör du tänka på vad människor söker efter när de hittar din annons. Fundera på hur specifika sökorden i annonsen är och försök göra tillgången lika specifik. Om dina sökord till exempel riktar sig till personer som söker efter exklusiva lakan bör tillgången innehålla den specifika information de kan vilja ha, som modeller och priser. Tänk på att personer som söker efter lakan troligen inte vill ha information om handdukar eller mattor. Pristillgångar är kanske inte tillgängliga på vissa språk eller med vissa valutor. I avsnittet nedan kan du ta reda på vilka språk och valutor som är tillgängliga för pristillgångar.

Tillgängliga språk och valutor

Pristillgångar finns för närvarande tillgängliga på engelska, franska, italienska, japanska, nederländska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska och tyska.

Kod Valuta

ARS

argentinsk peso

AUD

australisk dollar

BOB

boliviano

BRL

brasiliansk real

CAD

kanadensisk dollar

CHF

schweizisk franc

CLP

chilensk peso

COP

colombiansk peso

EUR

euro

GBP

brittiskt pund

HKD

hongkongdollar

INR

indisk rupie

JPY

japansk yen

MXN

mexikansk peso

NZD

nyzeeländsk dollar

PEN

peruansk sol

PHP

filippinsk peso

PLN

polsk złoty

RUB

rysk rubel

SEK

svensk krona

SGD

singaporiansk dollar

USD

amerikansk dollar

VEF

venezuelansk bolívar

ZAR

sydafrikansk rand

För vissa tillgångstyper finns krav som du måste följa för att dina annonser ska visas. Du hittar mer information i avsnittet nedan.

Krav för respektive typ av pristillgång

Varumärken

Alla rubriker måste vara varumärken som faktiskt erbjuds och får inte innehålla något annat än varumärkesnamnet. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om det specifika varumärket.

• Exempel på rubrik: Google for Work
  • Exempel på beskrivning: Professionell e-post, kalendrar och lagringsutrymme online

Händelser

Alla rubriker måste hänvisa till specifika händelser (som händelsens datum, plats, typ eller artist). För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika händelsen.

• Exempel på rubrik: Den 19 november eller Folkmusikfestival i Falun
  • Exempel på beskrivning: Folkmusikfestival i Falun eller 19/11 2016

Plats

Alla rubriker måste vara platser som är relevanta för ditt företag. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika platsen.

• Exempel på rubrik: Göteborg
  • Exempel på beskrivning: Hisingen, Haga, Majorna

Områden

Alla rubriker måste vara stadsdelar eller områden inom en ort eller region. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om det specifika grannskapet.

• Exempel på rubrik: Stockholm
  • Exempel på beskrivning: Två- och trerumslägenheter

Produktkategorier

Alla rubriker måste vara varianter av en produktkategori. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information som är specifik för produktkategorin.

• Exempel på rubrik: Tennisskor
  • Exempel på beskrivning: Herr, dam, barn

Produktnivåer

Alla rubriker måste vara nivåer eller storlekar. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika nivån.

• Exempel på rubrik: Deluxe
  • Exempel på beskrivning: Vår största presentkorg
  • Tjänster

Alla rubriker måste vara olika typer av tjänster. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika tjänsten.

• Exempel på rubrik: Tandblekning
  • Exempel på beskrivning: 30 minuters drop-in-behandling

Tjänstekategorier

Alla rubriker måste vara varianter av en tjänstekategori, en kategori som omfattar flera specifika tjänster. För varje rubrik ska beskrivningen innehålla ytterligare information om den specifika tjänstekategorin.

• Exempel på rubrik: Tandvård
  • Exempel på beskrivning: Barn, lagningar, blekning

Tjänstenivåer

Alla rubriker måste vara tjänstenivåer. Beskrivningen måste ge ytterligare vägledning om varje tjänstenivå.

• Exempel på rubrik: Trestjärnigt hotell
  • Exempel på beskrivning: Bar på rummet, kostnadsfritt internet

Anvisningar

I avsnitten nedan får du detaljerade anvisningar om hur du skapar, lägger till och redigerar pristillgångar. Tänk på att ditt Google Ads-konto omfattas av vissa begränsningar. Om du använder många tillgångar eller flöden rekommenderar vi att du tar bort eller ersätter objekt som inte längre är aktuella. Läs mer om gränser för Google Ads-konton

Skapa pristillgångar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg i sidmenyn till vänster. Klicka sedan på Tillgångar i menyn på den underordnade sidan.
  3. En tabell med alla dina tillgångar visas. Klicka på plusikonen och sedan på Pris.
  4. Välj på vilken nivå du vill lägga till tillgången på rullgardinsmenyn Lägg till i.
  5. Ange pristillgångens språk, typ, valuta och priskvalificerare.
  6. Ange rubrik, pris, beskrivning och slutlig webbadress för varje produkt eller tjänst som du vill visa upp. Du måste ange minst tre artiklar. Vi rekommenderar att du anger minst fem.
    • Om du bara har en enda slutlig webbadress behöver du inte ange olika webbadresser för varje rad.
    • Tillgångar kan innehålla högst 25 tecken per rubrik och 25 tecken per beskrivning. Beskrivningen eller rubriken kan visas avklippt på smala telefonskärmar.
    • Mer information om kraven för de olika typerna av pristillgångar finns i nästa avsnitt.
    • Tänk på att din tillgång ibland kan visas utan beskrivning.
    • Priset du anger kan visas förkortat eller avrundat på mobila enheter. Beloppet 12 345,67 kronor kan till exempel visas som 12,4k kronor.
  7. Klicka på Spara för att spara den nya pristillgången.

Lägga till pristillgångar

Nedan hittar du anvisningar för hur du lägger till flera pristillgångar samtidigt med ett kalkylark

1. Hämta kalkylarksmallen

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillgångar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Tillägg på menyn för den underordnade sidan. Klicka sedan på tabellvyikonen högst upp till höger.
  4. En tabell med alla dina tillgångar visas. Välj Koppling på rullgardinsmenyn Tabellvy.
  5. Längst upp till höger klickar du på ikonen med tre punkter
  6. Klicka på Ladda upp.
  7. Klicka på Visa mallar i det nya fönstret som visas för att välja det kalkylarksformat som du vill ladda ner.

2. Göra ändringar i kalkylarket

Du kan lägga till kampanj- och annonsgruppsnamn där du vill lägga till tillgången.

Kampanj (obligatoriskt): Ange kampanjens namn i fältet Kampanj så att pristillgångarna kopplas till kampanjen. Om du vill koppla pristillgången till flera kampanjer kan du skapa flera rader med samma innehåll frånsett kampanjnamnet (ange inte flera kampanjnamn på samma rad).

Annonsgrupp (valfritt): Ange annonsgruppens namn i fältet Annonsgrupp för att koppla pristillgångarna till denna annonsgrupp. Tänk på att du måste ange ett kampanjnamn om du väljer att koppla pristillgången till en annonsgrupp. Annonsgruppen måste ingå i kampanjen du väljer. Om du vill koppla pristillgången till flera annonsgrupper kan du skapa flera rader med samma innehåll frånsett annonsgruppsnamnet (ange inte flera annonsgruppsnamn på samma rad).

Språk (obligatoriskt): Se till att kolumnen Språk i kalkylarket är inställd på att vara en värdetypskolumn. Ange ”sv” för svenska.

Typ (obligatoriskt): Ange en av följande pristilläggstyper:

• Varumärken
  • Händelser
  • Platser
  • Områden
  • Produktkategorier
  • Produktnivåer
  • Tjänstekategorier
  • Tjänstenivåer
  • Tjänster

Priskvalificerare (valfritt): Lämna det här alternativet tomt om du inte vill visa en priskvalificerare. Ange annars något av följande:

• Från
  • Till
  • Medel

Spårningsmall (valfritt): Lämna det här alternativet tomt om du inte vill visa en spårningsmall. Ange spårningsmallens webbadress.

Specifik information om varje artikel som ska visas i pristillgången (obligatoriskt): Ange följande:

• artikelrubrik
  • slutlig webbadress för objekt
  • artikelbeskrivning
  • artikelpris: Ange ett tal med två decimaler och ISO 4217-valutakod (till exempel 34.99 USD). Om decimaltecknet i det valda språket är kommatecken i stället för punkt, använder du kommatecken (till exempel 34,99 SEK).

Slutlig mobilwebbadress (valfritt)

Artikelenhet (valfritt): Lämna det här alternativet tomt om du inte vill visa en prisenhet. Ange annars något av följande:

• per timme
  • per dag
  • per natt
  • per vecka
  • per månad
  • per år

Om du vill ha information om andra valfria kolumner där du kan ange schemaläggning och datumintervall kan du besöka Göra ändringar via massuppladdning. Tänk på att du inte kan ange enhetspreferens för pristillgångar.

Obs! Om du vill lägga till tillgången på kampanjnivå kan du lämna annonsgruppskolumnen tom. Lämna kampanj- och annonsgruppskolumnerna tomma om du vill lägga till tillgången på kontonivå.

3. Ladda upp kalkylarket så att ändringarna används och sparas

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillgångar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Tillgångar i menyn på den underordnade sidan. Klicka sedan på tabellvyikonen högst upp till höger.
  4. En tabell med alla dina tillgångar visas. Längst upp till höger klickar du på ikonen med tre punkter .
  5. Klicka på Ladda upp.
  6. Klicka på Visa mallar i dialogrutan som visas för att välja det kalkylarksformat som du vill ladda ner.
  7. Välj källa på rullgardinsmenyn. Klicka på Förhandsgranska ändringar och kontrollera att ändringarna i kalkylarket visas på rätt sätt i ditt konto.
  8. Klicka på Tillämpa om förhandsgranskningen av ändringarna ser bra ut.

Du kan även ladda upp dina pristillgångar samtidigt för andra språk. Se Lägga till flera pristillgångar samtidigt (för andra språk än engelska) om du vill använda alla lämpliga språkvärden och valutakoder tillsammans med översatta namn på de olika typerna av pristillgångar, priskvalificerare och prisenhet.

Lägga till flera pristillgångar samtidigt (för andra språk än engelska)

Språk

Ange en av följande språkkoder i språkkolumnen i kalkylarket:

Värde Språk

en

engelska

es

spanska

es-419

spanska (Latinamerika)

fr

franska

it

italienska

ja

japanska

nl

nederländska

pl

polska

pt-br

portugisiska (Brasilien)

pt-pt

portugisiska (Portugal)

ru

ryska

de

tyska

sv

svenska

Typ av pristillgång

Välj typ av pristillgång på ditt språk:

en de fr es

Brands

Marken

Marques

Marcas

Events

Veranstaltungen

Événements

Eventos

Locations

Standorte

Lieux

Ubicaciones geográficas

Neighborhoods

Stadtteile

Quartiers

Barrios

Product categories

Produktkategorien

Catégories de produits

Categorías de producto

Product tiers

Produktvarianten

Niveaux de produits

Gamas de producto

Service categories

Dienstleistungskategorien

Catégories de services

Categorías de servicio

Service tiers

Dienstleistungsvarianten

Niveaux de Services

Gamas de servicio

Services

Dienstleistungen

Services

Servicios

es-419 it ja pt-br

Marcas

Brand

ブランド

Marcas

Eventos

Eventi

イベント

Eventos

Lugares

Località

地域

Locais

Barrios

Quartieri

周 辺 地域

Vizinhanças

Categorías de producto

Categorie di prodotti

商品のカテゴリ

Categorias de produto

Niveles de producto

Livelli di prodotto

商品のバリエーション

Níveis de produto

Categorías de servicio

Categorie di servizi

サービスのカテゴリ

Categorias de serviço

Niveles de servicio

Livelli di servizio

サービスのバリエーション

Níveis de serviço

Servicios

Servizi

サービス

Serviços

pt-pt nl ru pl sv

Marcas

Merken

Бренды

Marki

Varumärken

Eventos

Evenementen

События

Wydarzenia

Händelser

Localizações

Locaties

Места

Lokalizacje

Platser

Vizinhanças

Buurten

Районы

Okolice

Områden

Categorias de produto

Productcategorieën

Категории товаров

Kategorie produktów

Produktkategorier

Níveis de produto

Productniveaus

Виды товаров

Typy produktów

Produktnivåer

Categorias de serviços

Servicecategorieën

Категории услуг

Kategorie usług

Tjänstekategorier

Níveis de serviços

Serviceniveaus

Виды услуг

Typy usług

Tjänstenivåer

Serviços

Services

Услуги

Usługi

Tjänster

Priskvalificerare

Lämna alternativet tomt om du inte vill visa en priskvalificerare. Annars anger du en priskvalificerare på ditt språk

Språk Från-kvalificerare Till-kvalificerare Gen (genomsnitt)-kvalificerare

en

From

up to

Average

de

Ab

Bis

Durchschnitt

fr

Dès

Max

Prix moyen

es

Desde

Hasta

Media

es-419

Desde

Hasta

Promedio

it

Da

Fino a

In media

ja

最低

最高

平均

pt-br

A partir de

Até

Em média

pt-pt

Desde

Até

Em média

nl

Vanaf

Tot

Gemiddeld

ru

От

До

В среднем

pl

Od

Do

Średnio

sv

Från

Till

I genomsnitt

Valutakoder

Använd en av valutakoderna nedan i artikelpriskolumen. Ange ett belopp med två decimaler och valutakoden (till exempel 34.99 USD). Om decimaltecknet i det valda språket är kommatecken i stället för punkt, använder du kommatecken (till exempel 34,99 SEK).

Kod Valuta

ARS

argentinsk peso

AUD

australisk dollar

BOB

boliviano

BRL

brasiliansk real

CAD

kanadensisk dollar

CHF

schweizisk franc

CLP

chilensk peso

COP

colombiansk peso

EUR

euro

GBP

brittiskt pund

HKD

hongkongdollar

INR

indisk rupie

JPY

japansk yen

MXN

mexikansk peso

NZD

nyzeeländsk dollar

PEN

peruansk sol

PHP

filippinsk peso

PLN

polsk złoty

RUB

rysk rubel

SEK

svensk krona

SGD

singaporiansk dollar

USD

amerikansk dollar

VEF

venezuelansk bolívar

ZAR

sydafrikansk rand

Prisenhet

Lämna det här alternativet tomt om du inte vill visa en prisenhet. Annars anger du prisenheterna på ditt språk:

Språk Per timme Per dag Per natt Per vecka Per månad Per år

en

Per Hour

Per Day

Per night

Per Week

Per Month

Per Year

de

Pro Stunde

Pro Tag

Pro Nacht

Pro Woche

Pro Monat

Pro Jahr

fr

par heure

par jour

par nuit

par semaine

par mois

par an

es

A la hora

Al día

A la noche

A la semana

Al mes

Al año

es-419

Por hora

Por día

A la noche

Por semana

Por mes

Por año

it

All'ora

Al giorno

Per notte

Alla settimana

Al mese

All'anno

ja

1 時間

1 日

一泊

1 週間

1 か月

1 年

pt-br

Por hora

Por dia

Por noite

Por semana

Por mês

Por ano

pt-pt

Por hora

Por dia

Por noite

Por semana

Por mês

Por ano

nl

Per uur

Per dag

Per nacht

Per week

Per maand

Per jaar

ru

в час

в день

в ночь

в неделю

в месяц

в год

pl

za godzinę

dziennie

co noc

tygodniowo

miesięcznie

rocznie

sv

Per timme

Per dag

Per natt

Per vecka

Per månad

Per

Redigera pristillgångar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i ditt konto.
  3. Klicka på Företagsinformation under Konfiguration och klicka på det flöde för pristillgångar som du vill redigera.
  4. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads och välj Ändra kolumner.
  5. Utöka alternativet Attribut och kontrollera artikel-id:t (detta krävs för att göra en redigering).
  6. Klicka på Använd.
  7. Ladda ned rapporten.
  8. Se följande steg i avsnittet Redigera din data med ett kalkylblad i artikeln om Se till att din företagsinformation är uppdaterad.
  9. Lägg till ytterligare en åtgärdskolumn i rapporten (värden under denna kolumn bör vara Ställ in för att uppdatera och Ta bort för att ta bort en artikel)
  10. Ta bort kolumner som Artikelstatus, Status, Klick, Exp. och Kostnad från kalkylarket.
  11. Ladda upp kalkylarket när du har gjort önskade ändringar genom att klicka på de tre punkterna.

Så fungerar faktureringen

Kostnaden för ett klick på en pristillgång motsvarar kostnaden för ett klick på rubriken eller visningsadressen i annonsen där tillgången visas. Klick på pristillgångar debiteras när någon klickar på något av prisartiklarna. Klick på rullgardinsmenyn på mobila enheter för att expandera snurran debiteras inte.

Pristillgångar ger kunderna fler möjligheter att klicka, men du betalar inte för fler än två klick per exponering. Om någon klickar snabbt på flera olika länkar medan de tittar på en annons hanteras detta som ett dubbelt eller ogiltigt klick som du inte debiteras för.

Relaterad länk