Lägg till inriktning i dina videokampanjer

Det finns ett brett urval inriktningsmetoder att använda i dina kampanjer. Med dessa kan du nå din idealmålgrupp utifrån vilka de är, vad de är intresserade av eller vilket innehåll de tittar på.

I den här artikeln förklarar vi hur du gör för att lägga till eller utesluta inriktningsmetoder för annonsgrupper i videokampanjer.

Den här artikeln gäller enbart den föregående AdWords-upplevelsen. Ta reda på vilken AdWords-upplevelse du använder

Innan du börjar

Om du inte känner till de tillgängliga inriktningsmetoderna för videokampanjer kan det vara bra om du läser Om inriktning för videokampanjer innan du sätter igång.

Det är viktigt att du vet att varje inriktningsmetod du lägger till gör inriktningen smalare, inte bredare.

Det finns två sätt att lägga till inriktning i dina videoannonsgrupper:

• Klicka på fliken Videoinriktning i ditt AdWords-konto och markera en annonsgrupp. Följ sedan stegen nedan.
  • Lägg till inriktning direkt i en annonsgrupp genom att markera annonsgruppen antingen på fliken Annonsgrupper eller i navigeringsfältet till vänster.  Följ sedan stegen nedan.

Den här artikeln gäller enbart den föregående AdWords-upplevelsen. Ta reda på vilken AdWords-upplevelse du använder

Anvisningar

Lägg till demografisk inriktning
  1. Klicka på underfliken Demografi.
    • Som standard inriktas annonserna på alla demografiska grupper. Du behöver bara redigera en demografisk grupp om du vill att de användarna inte ska se din annons.
  2. Under Demografi klickar du på underfliken för den demografiska grupp som du vill redigera.
    • Ålder
    • Kön
    • Föräldrastatus
    • Hushållsinkomst
  3. Lägg till (eller uteslut) specifika demografiska grupper genom att ändra status på pricken. En grön prick visas bredvid demografiska grupper som är inriktade och en röd prick visas bredvid demografiska grupper som du har uteslutit.

Obs! För vissa kampanjer måste du klicka på den röda knappen +HUSHÅLLSINKOMST om du vill lägga till den inriktningen.

Lägg till intressebaserad inriktning (intressegrupp och målgrupper med köpavsikt)
  1. Klicka på underfliken Intressen.
  2. Klicka på +INTRESSEN för att lägga till målgrupper med köpavsikt och målgrupper inom intressegrupp och klicka sedan på Spara.
Lägg till inriktning på remarketinglistor
  1. Klicka på underfliken Remarketing.
  2. Klicka på +REMARKETING för att lägga till önskade remarketinglistor och klicka sedan på Spara.
Lägg till placeringsinriktning
  1. Klicka på underfliken Placeringar.
  2. På underfliken Hanterade klickar du på +PLACERINGAR.
  3. Lägg till webbadresser eller sök efter de placeringar på YouTube och i Display-nätverket som du vill ha. Klicka på >> för att lägga till och klicka sedan på Spara.
Lägg till ämnesinriktning
  1. Klicka på underfliken Ämnen.
  2. Klicka på +ÄMNEN för att hitta de ämnen du vill ha, lägg till dem genom att klicka på  >> och klicka sedan på Spara.
Lägg till sökordsinriktning
  1. Klicka på underfliken Sökord.
  2. Klicka på +SÖKORD.
  3. Ange ett sökord per rad och klicka antingen på Lägg till sökord för att lägga till de angivna sökorden eller på Hitta relaterade sökord för att se fler förslag.
  4. För att lägga till de relaterade sökorden ett i taget klickar du på dem. Du kan även klicka på Lägg till i grupp för att lägga till alla relaterade sökord.
  5. Klicka på Spara.
Lägg till andra typer av kampanjinriktning

Om du vill att dina videoannonser ska visas för kunder i specifika länder eller regioner som endast använder vissa enheter (till exempel mobiltelefoner) eller som pratar ett visst språk behöver du rikta in dina annonser efter geografisk plats, enhet och språk. Dessa typer av inriktning gäller på kampanjnivå.

Obs! Dina TrueView-videokampanjer hittar du i rullgardinsmenyn Alla kampanjer, på samma ställe som dina andra kampanjer. Du kan också använda rullgardinsmenyn för att endast visa dina TrueView-kampanjer genom att välja Videokampanjer.

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer och välj den videokampanj som du vill redigera.
  3. Klicka på fliken Inställningar och sedan på underfliken Alla inställningar.
  4. Under Platser klickar du på Redigera, väljer kundernas plats och klickar på Spara.
  5. Under Språk klickar du på Redigera, väljer kundernas språk och klickar på Spara.
  6. Under Enheter utökar du Avancerade alternativ för mobila enheter och surfplattor, klickar på Redigera och väljer vilka operativsystem, enhetsmodeller och operatörs- och Wi-Fi-alternativ som gäller för dina kunder. Sedan klickar du på Spara.

Använd uteslutningar för att förhindra att dina annonser visas i vissa fall

På fliken Videoinriktning kan du se hur var och en av dina inriktningsmetoder har fungerat för dina annonser. Du kanske ser att annonsen inte är relevant för ett visst ämne eller för en viss demografisk grupp. I så fall kan du fundera på om du ska lägga till det ämnet eller den demografiska gruppen som en uteslutning. Det kan vara användbart när videon främst är relevant för en viss demografisk grupp och du vill rikta in dig på vissa ämnen men utesluta vissa tittare.

Uteslut inriktning för en videokampanj eller annonsgrupp
  1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer och välj den videokampanj som du vill redigera.
  3. Om du vill lägga till en uteslutning i en särskild annonsgrupp, markerar du annonsgruppen på fliken Annonsgrupper.
  4. Klicka på fliken Videoinriktning.
  5. Välj den inriktningsmetod där du vill göra en uteslutning genom att klicka på motsvarande underflik: Demografi, Intressen, Remarketing, Ämnen, Placeringar eller Sökord.
  6. Följ stegen på underfliken och klicka sedan på Spara.
    • Demografi: Varje demografisk grupp har en egen underflik. Klicka på den gröna pricken bredvid den demografiska grupp du vill utesluta i tabellen på respektive underflik.

En röd prick visas bredvid de demografiska grupper du har uteslutit.

Viktigt att tänka på

Du måste ha minst en demografisk grupp vald på varje flik för att kampanjen ska köras.

• Intressen, Ämnen, Sökord, Placeringar eller Remarketing: Klicka på +UTESLUTNINGAR (nedanför tabellen) och välj en kampanj eller annonsgrupp, beroende på hur du vill tillämpa uteslutningen. Om du till exempel utesluter ämnet Nyheter från din kampanj, utesluts det automatiskt från alla annonsgrupper i den kampanjen.
  7. Klicka på Spara.