Lägg till inriktning i dina videokampanjer

Det finns ett brett urval av inriktningsmetoder att använda i dina kampanjer. Med dessa kan du nå din idealmålgrupp utifrån vilka de är, vad de är intresserade av eller vilket innehåll de tittar på.

I den här artikeln förklarar vi hur du gör för att lägga till eller utesluta inriktningsmetoder för annonsgrupper i videokampanjer.

Innan du börjar

Om du inte känner till de tillgängliga inriktningsmetoderna för videokampanjer kan det vara bra om du läser Om inriktning för videokampanjer innan du sätter igång.

Det är viktigt att du vet att varje inriktningsmetod du lägger till gör inriktningen smalare, inte bredare.

Anvisningar

Välj vilken AdWords-upplevelse du vill använda. Läs mer

Lägga till demografisk inriktning
  1. Klicka på underfliken Demografi.
    • Som standard inriktas annonserna på alla demografiska grupper. Du behöver bara redigera en demografisk grupp om du vill att personerna i gruppen inte ska se din annons alls.
  2. Under Demografi klickar du på underfliken för den demografiska grupp du vill redigera.
    • Ålder
    • Kön
    • Föräldrastatus
    • Hushållsinkomst
  3. Lägg till (eller uteslut) specifika demografiska grupper genom att ändra prickens status. En grön prick visas bredvid demografiska grupper som är inriktade och en röd prick visas bredvid grupper som är uteslutna.

Obs! För vissa kampanjer måste du klicka på den röda knappen +HUSHÅLLSINKOMST för att lägga till den inriktningen.

Lägga till intressebaserad inriktning (målgrupp inom intressegrupp eller intresserad målgrupp)
  1. Klicka på underfliken Intressen.
  2. Klicka på +INTRESSEN för att lägga till intresserade målgrupper och målgrupper inom intressegrupp och klicka sedan på Spara.
Lägga till inriktning på remarketinglistor
  1. Klicka på underfliken Remarketing.
  2. Klicka på +REMARKETING för att lägga till önskade remarketinglistor och klicka sedan på Spara.
  3.
Om du använder prenumerationer eller besök på musikkanaler på YouTube för remarketingändamål måste du bekräfta att du är länkad till rätt kanal. Läs mer
Lägga till placeringsinriktning
  1. Klicka på underfliken Placeringar.
  2. Klicka på +PLACERINGAR på underfliken Hanterade.
  3. Lägg till webbadresser eller sök efter önskade placeringar på YouTube och i Display-nätverket. Klicka på >> för att lägga till dem och klicka sedan på Spara.
Om du inriktar dig på vissa musikartisters kanaler på YouTube kan du behöva bekräfta vilka videor som ska tas med. Läs mer
Lägga till ämnesinriktning
  1. Klicka på underfliken Ämnen.
  2. Klicka på +ÄMNEN för att hitta önskade ämnen, lägg till dem genom att klicka på  >> och klicka sedan på Spara.
Lägga till sökordsinriktning
  1. Klicka på underfliken Sökord.
  2. Klicka på +SÖKORD.
  3. Ange ett sökord per rad och klicka på Lägg till sökord för att lägga till dem eller på Hitta relaterade sökord för att se fler förslag.
  4. Klicka på de relaterade sökorden för att lägga till dem ett i taget. Eller klicka på Lägg till i grupp för att lägga till alla relaterade sökord samtidigt.
  5. Klicka på Spara.
Lägga till andra typer av kampanjinriktning

Om du vill att dina videoannonser ska visas för kunder i specifika länder eller regioner som enbart använder vissa enheter (till exempel mobiltelefoner) eller som talar ett visst språk måste du inrikta dina annonser på geografisk plats, enhet och språk. Dessa typer av inriktning gäller på kampanjnivå.

Obs! Du hittar dina TrueView-videokampanjer tillsammans med dina andra kampanjer på rullgardinsmenyn Alla kampanjer. Om du enbart vill se dina TrueView-kampanjer kan du välja Videokampanjer på rullgardinsmenyn.

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer och välj videokampanjen du vill redigera.
  3. Klicka på fliken Inställningar och sedan på underfliken Alla inställningar.
  4. Klicka på Redigera under Platser, välj kundernas plats och klicka på Spara.
  5. Klicka på Redigera under Språk, välj kundernas språk och klicka på Spara.
  6. Utöka Avancerade alternativ för mobila enheter och surfplattor under Enheter, klicka på Redigera och välj vilka operativsystem, enhetsmodeller och operatörs- och Wi-Fi-alternativ som gäller för dina kunder. Klicka sedan på Spara.

Använda uteslutningar för att förhindra att dina annonser visas i särskilda situationer

På fliken Videoinriktning kan du se hur var och en av dina inriktningsmetoder har fungerat för dina annonser. Du kanske märker att din annons inte är relevant för ett visst ämne eller en viss demografisk grupp. I så fall kan du lägga till det ämnet eller den demografiska gruppen som en uteslutning. Detta kan vara användbart när din video främst är relevant för en specifik demografisk grupp och du vill inrikta dig på särskilda ämnen men utesluta vissa typer av tittare.

Utesluta inriktning i din videokampanj eller annonsgrupp
  1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer och välj videokampanjen du vill redigera.
  3. Om du vill lägga till en uteslutning i en särskild annonsgrupp väljer du annonsgruppen på fliken Annonsgrupper.
  4. Klicka på fliken Videoinriktning.
  5. Välj den inriktningsmetod där du vill lägga till en uteslutning genom att klicka på motsvarande underflik: Demografi, Intressen, Remarketing, Ämnen, Placeringar eller Sökord.
  6. Följ stegen på underfliken och klicka på Spara.
    • Demografi: Varje demografisk grupp har en egen underflik. Klicka på den gröna pricken vid den demografiska grupp du vill utesluta i tabellen på respektive underflik.

En röd prick visas bredvid de demografiska grupper du har uteslutit.

Viktigt att tänka på

Du måste välja minst en demografisk grupp på varje flik för att kampanjen ska köras.

• Intressen, Ämnen, Sökord, Placeringar eller Remarketing: Klicka på +UTESLUTNINGAR (nedanför tabellen) och välj en kampanj eller annonsgrupp beroende på hur du vill tillämpa uteslutningen. Om du till exempel utesluter ämnet Nyheter från din kampanj utesluts det automatiskt från alla annonsgrupper i den kampanjen.
  7. Klicka på Spara.
Om du utesluter vissa musikartisters kanaler på YouTube kan du behöva bekräfta vilka videor som ska tas med. Läs mer