Lägga till inriktning i dina videokampanjer

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande målgrupper, anpassade målgrupper, målgrupper med köpavsikt och målgrupper inom intressegrupp) kallas nu målgruppssegment. Remarketing kallas nu din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper.

Det finns ett brett urval av inriktningsmetoder för kampanjer. Med dessa kan du nå din idealmålgrupp utifrån vilka de är, vad de är intresserade av eller vilket innehåll de tittar på.

I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till eller utesluter inriktningsmetoder för annonsgrupper i videokampanjer.

Innan du börjar

Om du inte känner till de tillgängliga inriktningsmetoderna för videokampanjer kan det vara bra att läsa Om inriktning för videokampanjer innan du sätter igång.

Obs! Använd Målgruppshantering för att lägga till målgruppskriterier för dina videoannonser på kampanjnivå om kampanjen har stöd för det.

Det är viktigt att veta att varje inriktningsmetod som du lägger till gör inriktningen snävare, inte bredare.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Lägga till demografisk inriktning

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Klicka på Redigera demografi i modulen Demografi.
  5. Ett popup-fönster med namnet Välj en annonsgrupp visas. Välj en kampanj och en annonsgrupp på listan. Du kan även söka efter kampanjen eller annonsgruppen som du vill uppdatera.
  6. Markera rutan vid det specifika demografiska segment som du vill ta med i annonsgruppen. Du kan uppdatera följande demografiska segment:
  7. Klicka på Spara demografi.

Lägga till detaljerad demografi

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Välj Redigera målgruppssegment i modulen Målgruppssegment.
  5. Klicka på Annonsgrupp på listan Välj redigeringsnivå för målgruppssegment.
  6. Ett popup-fönster med namnet Välj en annonsgrupp visas. Välj en kampanj och en annonsgrupp på listan. Du kan även söka efter kampanjen eller annonsgruppen som du vill uppdatera.
  7. Använd alternativet Bläddra för att hitta och välja segmenten som du vill inrikta dig på.
  8. Under Vilka de är (detaljerad demografi) kan du klicka på en demografisk målgrupp för att se en lista över specifika egenskaper hos gruppen.
    Obs! Du kan behöva välja Övriga segment först för att se alternativet Vilka de är (detaljerad demografi).
  9. Markera rutan vid varje detaljerad demografi som du vill ta med i annonsgruppen.
  10. Klicka på Spara.

Lägga till intressebaserad inriktning (intressegrupp eller segment med köpavsikt)

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Välj Redigera målgruppssegment i modulen Målgruppssegment.
  5. Klicka på Annonsgrupp på listan Välj redigeringsnivå för målgruppssegment.
  6. Ett popup-fönster med namnet Välj en annonsgrupp visas. Välj en kampanj och en annonsgrupp på listan. Du kan även söka efter kampanjen eller annonsgruppen som du vill uppdatera.
  7. Använd alternativet Bläddra för att hitta och välja segmenten som du vill inrikta dig på.
  8. Lägg till intressegruppen eller segmentet med köpavsikt i annonsgruppen.
    • Intressegrupper: Under Deras intressen och vanor (intressegrupp) markerar du rutan bredvid varje segment inom intressegruppen som du vill inkludera i annonsgruppen.
    • Med köpavsikt: Under Vad de aktivt söker information om eller planerar för (målgrupper med köpavsikt och livshändelser) markerar du rutan bredvid varje segment med köpavsikt som du vill inkludera i annonsgruppen.
  9. Klicka på Spara.

Lägga till dina datasegment och liknande segment

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Välj Redigera målgruppssegment i modulen Målgruppssegment.
  5. Klicka på Annonsgrupp på listan Välj redigeringsnivå för målgruppssegment.
  6. Ett popup-fönster med namnet Välj en annonsgrupp visas. Välj en kampanj och en annonsgrupp på listan. Du kan även söka efter kampanjen eller annonsgruppen som du vill uppdatera.
  7. Använd alternativet Bläddra för att hitta och välja segmenten som du vill inrikta dig på.
  8. Under Hur de har kommunicerat med ditt företag (dina datasegment och liknande segment) markerar du rutan bredvid varje datasegment eller liknande segment som du vill inkludera i annonsgruppen.
  9. Klicka på Spara.
Om du använder prenumeranter eller besök på musikkanaler på YouTube för remarketing måste du verifiera att du är länkad till rätt kanal. Läs mer om ändringar av musikartisters kanaler på YouTube

Lägga till innehållsinriktning

Om din videokampanj är fokuserad på konverteringar ska du hålla inriktningen så bred som möjligt för att nå nya och relevanta tittare som sannolikt kommer att konvertera. Om du lägger till innehållsinriktning (sökord, ämnen och placeringar) begränsar du kampanjens möjlighet att nå tittare som sannolikt kommer att konvertera. Läs mer om hur du optimerar din kampanj för konverteringar

Du kan lägga till innehållsinriktning så att dina videoannonser visas med specifika placeringar, ämnen eller sökord.

För att hjälpa dig att nå fler potentiella kunder visas dina annonser nu i innehåll som matchar något av de ämnen, placeringar eller sökord för display/video/söknätverket som du inriktar dig på. Om du till exempel inriktar dig på ”cyklar” som ämne och ”cykling” som sökord för display/video/söknätverket visas dina annonser i innehåll som matchar någon av dessa.

Du kan även lägga märke till att innehållsinriktning har förenklats till en enda sida i Google Ads, så att du kan hantera alla typer av innehållsinriktning (ämnen, placeringar, sökord för display/video och uteslutningar) i en enda vy. Du hittar den nya sidan i avsnittet Innehåll under Kampanjer Campaigns Icon i navigeringsmenyn till vänster.

Placeringar

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Innehåll och välj sedan Placeringar.
  4. Klicka på pennikonen Redigera.
  5. Klicka på Välj en annonsgrupp och välj en kampanj och annonsgrupp på listan som visas. Du kan även söka efter kampanjen eller annonsgruppen som du vill uppdatera.
  6. Välj en placeringstyp i rutan som visas. Tänk på att vissa placeringstyper kräver att du söker med ett ord, en fras, en webbadress eller ett video-id innan du kan inkludera placeringstypen i annonsgruppen:
    • Webbplatser: Placera dina annonser på specifika webbplatser. Det krävs en sökning i placeringsrutan.
    • YouTube-kanaler: Placera dina annonser på specifika YouTube-kanaler. Det krävs en sökning i placeringsrutan.
    • Videogrupperingar: Placera dina annonser bredvid landsspecifikt innehåll för ökad lokal relevans.
    • YouTube-videor: Placera dina annonser i specifika YouTube-videor. Det krävs en sökning i placeringsrutan.
    • Appar: Placera dina annonser i specifika appar. Det krävs en sökning i placeringsrutan.
    • Appkategorier: Placera dina annonser i specifika appar som passar in i en kategori (till exempel Böcker). Godkända appbutiker är Apple App Store och Google Play. Du behöver inte använda sökfältet för att begränsa resultaten om du väljer denna placeringstyp.
  7. Markera rutan bredvid varje placering som du vill inrikta dig på.
  8. Klicka på Spara.
Om du inriktar dig på vissa musikartisters kanaler på YouTube kan du behöva bekräfta vilka videor som ska tas med. Läs mer om ändringar av musikartisters kanaler på YouTube

Ämnen

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj videokampanjen där du vill lägga till ämnen.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  6. Klicka på Innehåll och välj Ämnen.
  7. Klicka på pennikonen Redigera.
  8. Klicka på Välj en annonsgrupp och välj en kampanj och annonsgrupp på listan som visas. Du kan även söka efter kampanjen eller annonsgruppen som du vill uppdatera.
  9. Markera rutan bredvid varje ämne som du vill inrikta dig på.
  10. Klicka på Spara.

Sökord

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj videokampanjen där du vill lägga till sökord.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  6. Klicka på Innehåll och välj Sökord för display/video.
  7. Klicka på plusikonen .
  8. Klicka på Välj en annonsgrupp och välj en kampanj och annonsgrupp på listan som visas. Du kan även söka efter kampanjen eller annonsgruppen som du vill uppdatera.
  9. Lägg till sökord som du vill inrikta dig på.
    • Skriv eller klistra in sökorden i rutan till vänster.
    • Om du vill få förslag anger du målsidan, en relaterad webbplats eller ord eller fraser som beskriver produkten eller tjänsten i rutan till höger. Google Ads visar bara sökordsförslag som är relevanta för din verksamhet.
  10. Klicka på Spara.
Du kan se vilka nätverk kampanjen är inriktad på för närvarande i menyn Inställningar i Google Ads. Om du vill använda sökord för att basera inriktningen på användarsignaler kan du använda anpassade segment.

Lägga till platser

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Platser.
  4. Klicka på pennikonen Redigera.
  5. Klicka på Välj en kampanj och välj kampanjen.
  6. Lägg till din plats (eller en radie runt en viss plats).
    • Plats: Du kan lägga till flera platser samtidigt om du väljer detta alternativ. I annat fall anger du bara en plats att inrikta dig på. Platser kan vara orter, postnummer, länder, län, delstater, distrikt, flygplatser eller regioner.
    • Radie: Du kan ange en inriktad radie för var du vill att dina annonser ska visas. Ange ett platsnamn, en adress eller koordinater.
  7. Klicka på Spara.

Lägga till språk

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Under rubriken Kampanjer finns tre flikar. Klicka på Inställningar.
  5. Markera rutan vid kampanjen i tabellen.
  6. Välj Redigera i det blå fältet ovanför tabellen för att öppna en rullgardinsmeny.
  7. Välj Ändra språk.
  8. Skriv eller välj ett språk.
  9. Klicka på Använd.

Lägga till enhetsinriktning

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Under rubriken Kampanjer finns tre flikar. Klicka på Inställningar.
  5. Välj kampanjen du vill uppdatera.
  6. Utöka avsnittet Fler inställningar och utöka sedan avsnittet Enheter.
  7. Välj alternativet för enhetsinriktning.
    • Visa på alla kvalificerade enheter (dator, mobil, surfplatta och tv-skärm): Visa dina annonser på alla kvalificerade enheter som har stöd för din videokampanjtyp. Detta är standardinställningen för enhetsinriktning.
    • Ange specifik inriktning för enheter: Visa dina annonser på specifika enheter (till exempel bara Android-enheter). Du kan också lägga till avancerad inriktning för mobila enheter (till exempel inriktning efter operativsystem, enhetsmodeller och trådlös nätverksleverantör).
  8. Klicka på Spara.

Använda uteslutningar för att förhindra att dina annonser visas i särskilda situationer

Du kanske märker att din annons inte är relevant för ett visst ämne eller en viss demografisk grupp. I så fall kan du lägga till det ämnet eller den demografiska gruppen som en uteslutning. Detta kan vara användbart när din video främst är relevant för en viss demografisk grupp och du vill inrikta dig på särskilda ämnen men utesluta vissa typer av tittare.

Utesluta inriktning i din videokampanj eller annonsgrupp

För att hjälpa dig att nå fler potentiella kunder visas dina annonser nu i innehåll som matchar något av de ämnen, placeringar eller sökord för display/video/söknätverket som du inriktar dig på. Om du till exempel inriktar dig på ”cyklar” som ämne och ”cykling” som sökord för display/video/söknätverket visas dina annonser i innehåll som matchar någon av dessa.

Du kan även lägga märke till att innehållsinriktning har förenklats till en enda sida i Google Ads, så att du kan hantera alla typer av innehållsinriktning (ämnen, placeringar, sökord för display/video och uteslutningar) i en enda vy. Du hittar den nya sidan i avsnittet Innehåll under Kampanjer Campaigns Icon i navigeringsmenyn till vänster.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Målgrupper.
  4. Välj Redigera uteslutningar i modulen Uteslutningar.
  5. Klicka på Kampanj eller Annonsgrupp på listan Välj redigeringsnivå för målgruppssegment.
  6. Välj en kampanj och en annonsgrupp på listan. Du kan även söka efter kampanjen eller annonsgruppen som du vill uppdatera.
  7. Använd alternativen Sök och Bläddra för att hitta och välja segmenten som du vill utesluta.
  8. Markera kryssrutan bredvid segmenten som du vill utesluta. De tas bort från inriktningen.
  9. Klicka på Spara.
Om du utesluter vissa musikartisters kanaler på YouTube kan du behöva bekräfta vilka videor som ska tas med. Läs mer om ändringar av musikartisters kanaler på YouTube