Targeting toevoegen aan uw videocampagnes

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

U heeft een scala aan targetingmethoden voor uw campagnes tot uw beschikking. Hiermee kunt u uw ideale doelgroep bereiken op basis van wie de mensen in deze doelgroep zijn, waarin ze zijn geïnteresseerd en welke content ze bekijken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u targetingmethoden toevoegt aan of uitsluit van advertentiegroepen in een videocampagne.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met de targetingmethoden die beschikbaar zijn voor videocampagnes, kunt u het artikel Over targeting voor videocampagnes lezen voordat u aan de slag gaat.

Opmerking: Gebruik Doelgroepbeheer om op campagneniveau doelgroepcriteria toe te voegen voor uw videoadvertenties, mits de campagne dit ondersteunt.

Met elke targetingmethode die u toevoegt, moet u uw targeting beperken, niet verbreden.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Demografische targeting toevoegen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Selecteer Demografie bewerken in de module Demografie.
  5. Het pop-upvenster 'Selecteer een advertentiegroep' verschijnt. Selecteer een campagne en advertentiegroep in de getoonde lijst. U kunt ook zoeken naar de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  6. Vink het selectievakje aan naast het demografische segment dat u in de advertentiegroep wilt opnemen. U kunt deze demografische segmenten updaten:
  7. Klik op Demografie opslaan.

Gedetailleerde demografische gegevens toevoegen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Selecteer Doelgroepsegmenten bewerken in de module Doelgroepsegment.
  5. Klik op Advertentiegroep in de lijst Selecteer het niveau waarop u doelgroepsegmenten wilt bewerken.
  6. Het pop-upvenster 'Selecteer een advertentiegroep' verschijnt. Selecteer een campagne en advertentiegroep in de getoonde lijst. U kunt ook zoeken naar de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  7. Gebruik de optie Browsen om de segmenten te zoeken en te selecteren die u wilt targeten.
  8. Klik onder 'Wie ze zijn (gedetailleerde demografie)' op de naam van de demografie om een lijst van specifieke demografische gegevens voor die groep te openen.
    Opmerking: Mogelijk moet u eerst Andere segmenten selecteren om de optie 'Wie ze zijn (gedetailleerde demografie)' te vinden.
  9. Vink het selectievakje aan naast elke gedetailleerde demografie die u in de advertentiegroep wilt opnemen.
  10. Klik op Opslaan.

Targeting op interessegebied (affiniteits- of in-marketsegment) toevoegen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Selecteer Doelgroepsegmenten bewerken in de module Doelgroepsegmenten.
  5. Klik op Advertentiegroep in de lijst Selecteer het niveau waarop u doelgroepsegmenten wilt bewerken.
  6. Het pop-upvenster 'Selecteer een advertentiegroep' verschijnt. Selecteer een campagne en advertentiegroep in de getoonde lijst. U kunt ook zoeken naar de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  7. Gebruik de optie Browsen om de segmenten te zoeken en te selecteren die u wilt targeten.
  8. Voeg uw affiniteits- of in-marketsegment toe aan de advertentiegroep.
    • Voor affiniteit: Vink onder 'Wat hun interesses en gewoonten zijn (affiniteit)' het selectievakje aan naast elk affiniteitssegment dat u in de advertentiegroep wilt opnemen.
    • Voor in-market: Vink onder 'Waar ze actief onderzoek naar doen of plannen voor maken (in-market- en levensgebeurtenissen)' het selectievakje aan naast elk in-marketsegment dat u in de advertentiegroep wilt opnemen.
  9. Klik op Opslaan.

Gegevens- en vergelijkbare segmenten toevoegen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Selecteer Doelgroepsegmenten bewerken in de module Doelgroepsegmenten.
  5. Klik op Advertentiegroep in de lijst Selecteer het niveau waarop u doelgroepsegmenten wilt bewerken.
  6. Het pop-upvenster 'Selecteer een advertentiegroep' verschijnt. Selecteer een campagne en advertentiegroep in de getoonde lijst. U kunt ook zoeken naar de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  7. Gebruik de optie Browsen om de segmenten te zoeken en te selecteren die u wilt targeten.
  8. Vink onder 'Hoe ze interactie hebben gehad met uw bedrijf (uw gegevens- en vergelijkbare segmenten)' het selectievakje aan naast alle gegevens- of vergelijkbare segmenten die u in de advertentiegroep wilt opnemen.
  9. Klik op Opslaan.
Als u abonnees of bezoeken voor muziekkanalen op YouTube gebruikt voor remarketing, moet u verifiëren of u aan het juiste kanaal bent gekoppeld. Meer informatie over wijzigingen in artiestenkanalen op YouTube

Targeting op content toevoegen

Als uw videocampagne is gericht op conversies, moet u de targeting zo breed mogelijk houden om nieuwe en relevante kijkers te bereiken die waarschijnlijk converteren. Als u targeting op content toevoegt (zoekwoorden, onderwerpen of plaatsingen), kan de campagne doorgaans minder goed kijkers bereiken die waarschijnlijk converteren. Meer informatie over optimalisatie van uw campagne voor conversies.

U kunt contenttargeting toevoegen zodat uw videoadvertenties worden weergegeven met specifieke plaatsingen, onderwerpen of zoekwoorden.

Uw advertenties worden nu getoond bij content die overeenkomt met een van de onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden of zoekwoorden voor het zoeknetwerk die u target. Zo kunt u meer potentiële klanten bereiken. Als u bijvoorbeeld 'rijwielen' als onderwerp heeft getarget en 'fietsen' als display-/videozoekwoord of zoekwoord voor het zoeknetwerk, worden uw advertenties getoond bij content die overeenkomt met een van beide.

Contexttargeting is ook vereenvoudigd tot één pagina in Google Ads, zodat u alle typen targeting op content (onderwerpen, plaatsingen, display-/videozoekwoorden en uitsluitingen) in één weergave kunt beheren. U vindt de nieuwe pagina in het gedeelte Content onder Campagnes Campaigns Icon in het navigatiemenu aan de linkerkant.

Plaatsingen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Content en selecteer Plaatsingen.
  4. Klik op het potloodje Bewerken.
  5. Klik op Een advertentiegroep selecteren en kies een campagne en een advertentiegroep in de weergegeven lijst. U kunt ook zoeken naar de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  6. Selecteer een plaatsingstype in het vak dat wordt weergegeven. Voor sommige plaatsingstypen moet u zoeken op een woord, woordgroep, URL of video-ID voordat u het plaatsingstype in uw advertentiegroep kunt opnemen:
    • Websites: Plaats uw advertenties op specifieke websites. Vereist een zoekopdracht in het plaatsingsvak.
    • YouTube-kanalen: Plaats uw advertenties op specifieke YouTube-kanalen. Vereist een zoekopdracht in het plaatsingsvak.
    • Videoline-ups: Plaats uw advertenties naast landspecifieke content voor meer lokale relevantie.
    • YouTube-video's: Plaats uw advertenties bij specifieke YouTube-video's. Vereist een zoekopdracht in het plaatsingsvak.
    • Apps: Plaats uw advertenties in specifieke apps. Vereist een zoekopdracht in het plaatsingsvak.
    • App-categorieën: Plaats uw advertenties in specifieke apps die passen bij een categorie (bijvoorbeeld Boeken). Geschikte appstores zijn onder meer Apple App Store en Google Play. Als u voor dit plaatsingstype kiest, hoeft u het zoekveld niet te gebruiken om uw resultaten te verfijnen.
  7. Vink het selectievakje aan naast elke plaatsing die u wilt targeten.
  8. Klik op Opslaan.
Als u bepaalde YouTube-artiestenkanalen van muzikanten target, moet u mogelijk verifiëren welke video's worden opgenomen. Meer informatie over wijzigingen in artiestenkanalen op YouTube

Onderwerpen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het menu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer de videocampagne waaraan u onderwerpen wilt toevoegen.
  5. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  6. Klik op Content en selecteer Onderwerpen.
  7. Klik op het potloodje Bewerken.
  8. Klik op Een advertentiegroep selecteren en kies een campagne en een advertentiegroep in de weergegeven lijst. U kunt ook zoeken naar de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  9. Vink het selectievakje aan naast elk onderwerp dat u wilt targeten.
  10. Klik op Opslaan.

Zoekwoorden

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het menu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Selecteer de videocampagne waaraan u zoekwoorden wilt toevoegen.
  5. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  6. Klik op Content en selecteer Display-/videozoekwoorden.
  7. Klik op het plusteken .
  8. Klik op Een advertentiegroep selecteren en kies een campagne en een advertentiegroep in de weergegeven lijst. U kunt ook zoeken naar de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  9. Voeg zoekwoorden toe die u wilt targeten.
    • Typ of plak uw zoekwoorden in het vak aan de linkerkant.
    • Als u ideeën wilt krijgen, geeft u in het vak aan de rechterkant uw landingspagina, een gerelateerde website of woorden of woordgroepen op die uw product of service beschrijven. Google Ads geeft alleen zoekwoordideeën weer die relevant zijn voor uw bedrijf.
  10. Klik op Opslaan.
Als u de netwerken wilt bekijken die uw campagne momenteel target, gaat u naar het instellingenmenu van de campagne in Google Ads. Als u zoekwoorden wilt gebruiken die u wilt targeten op basis van gebruikerssignalen, kunt u aangepaste segmenten gebruiken.

Locaties toevoegen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Locaties.
  4. Klik op het potloodje Bewerken.
  5. Klik op Een campagne selecteren en kies een campagne.
  6. Voeg uw locatie toe (of een straal rond een specifieke locatie).
    • Locatie: U kunt locaties bulksgewijs toevoegen als u die optie selecteert. Als dit niet het geval is, geeft u 1 locatie op die u wilt targeten. Locaties kunnen steden, postcodes, landen, provincies, staten, districten, luchthavens of regio's zijn.
    • Straal: U kunt een doelstraal instellen voor het gebied waarin u uw advertenties wilt weergeven. Geef een plaatsnaam, adres of coördinaten op.
  7. Klik op Opslaan.

Talen toevoegen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het menu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Onder de kop Campagnes staan 3 tabbladen. Klik op Instellingen.
  5. Vink het selectievakje aan naast de campagne in de tabel.
  6. Selecteer Bewerken in de blauwe balk boven de tabel om een dropdownmenu te openen.
  7. Selecteer Talen wijzigen.
  8. Typ of selecteer een taal.
  9. Klik op Toepassen.

Apparaattargeting toevoegen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het menu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Onder de kop Campagnes staan 3 tabbladen. Klik op Instellingen.
  5. Selecteer de naam van de campagne die u wilt updaten.
  6. Vouw het gedeelte Aanvullende instellingen uit en vouw vervolgens het gedeelte Apparaten uit.
  7. Selecteer de optie voor apparaattargeting.
    • Weergeven op alle geschikte apparaten (computers, mobiel, tablet en tv-schermen): Geef uw advertenties weer op alle geschikte apparaten die uw type videocampagne ondersteunen. Dit is de standaardinstelling voor apparaattargeting.
    • Specifieke targeting voor apparaten instellen: Geef uw advertenties weer op specifieke apparaten (bijvoorbeeld alleen Android-apparaten). U kunt ook geavanceerde targeting toevoegen voor mobiele apparaten (zoals targeting op besturingssysteem, apparaatmodellen en draadloze netwerkprovider).
  8. Klik op Opslaan.

Uitsluitingen gebruiken om te voorkomen dat uw advertenties in bepaalde gevallen worden weergegeven

Wellicht concludeert u dat uw advertentie voor een bepaald onderwerp of een bepaalde demografische groep niet relevant is. Overweeg in dat geval het onderwerp of de demografische groep als uitsluiting toe te voegen. Dit is nuttig wanneer uw video heel relevant is voor een bepaalde demografische doelgroep en u bepaalde onderwerpen wilt targeten, maar tegelijkertijd sommige kijkers wilt uitsluiten.

Targeting uitsluiten voor uw videocampagne of advertentiegroep

Uw advertenties worden nu getoond bij content die overeenkomt met een van de onderwerpen, plaatsingen of display-/videozoekwoorden of zoekwoorden voor het zoeknetwerk die u target. Zo kunt u meer potentiële klanten bereiken. Als u bijvoorbeeld 'rijwielen' als onderwerp heeft getarget en 'fietsen' als display-/videozoekwoord of zoekwoord voor het zoeknetwerk, worden uw advertenties getoond bij content die overeenkomt met een van beide.

Contexttargeting is ook vereenvoudigd tot één pagina in Google Ads, zodat u alle typen targeting op content (onderwerpen, plaatsingen, display-/videozoekwoorden en uitsluitingen) in één weergave kunt beheren. U vindt de nieuwe pagina in het gedeelte Content onder Campagnes Campaigns Icon in het navigatiemenu aan de linkerkant.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Selecteer Uitsluitingen bewerken in de module Uitsluitingen.
  5. Klik op Campagne of Advertentiegroep in de lijst Niveau selecteren om doelgroepsegmenten te bewerken.
  6. Selecteer een campagne en advertentiegroep in de getoonde lijst. U kunt ook zoeken naar de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  7. Gebruik de opties Zoeken en Browsen om de segmenten te zoeken en te selecteren die u wilt uitsluiten.
  8. Vink het selectievakje aan naast het segment dat u wilt uitsluiten. Hiermee verwijdert u het uit de targeting.
  9. Klik op Opslaan.
Als u bepaalde YouTube-artiestenkanalen van muzikanten uitsluit, moet u mogelijk verifiëren welke video's worden opgenomen. Meer informatie over wijzigingen in artiestenkanalen op YouTube