Se data om visningsandel

Ut fra visningsandelen kan du se resultatene du oppnår med annonsene dine, sammenlignet med resultatene andre oppnår med sine.

Denne verdien beregnes ved å dele antallet visninger annonsen din har mottatt, med det samlede antallet visninger annonsen kunne ha mottatt.

Denne artikkelen viser hvor du finner data om visningsandel, hvilke beregninger du bør undersøke, og mer informasjon om hvordan visningsandelen fungerer.

Før du begynner

Hvis du ikke kjenner til visningsandel fra før, bør du først lese om visningsandel.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen, og velg Kampanjer eller Annonsegrupper. Du kan også klikke på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen og velge Søk etter søkeord.
  3. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads.
  4. Klikk på Konkurransestatistikk-rullegardinmenyen, og velg kolonnene Visn.andel i Søkenettv. og Visn.andel i Displaynettv. ved å merke av ved siden av kolonnenavnene.
  5. Klikk på Bruk. Data om visningsandel vises nå i statistikktabellen din.

Andre måter å se visningsandeler på

• Se data for visningsandel for bestemte annonsegrupper og søkeord ved å slå på «Visningsandel»-kolonnen på Annonsegrupper- og Søkeord-sidene.
  • For Shopping-kampanjer kan du se data for visningsandel på Kampanjer-, Annonsegrupper- og Produktgrupper-sidene.

Hvilke beregninger bør du sjekke?

Her er noen beregninger knyttet til visningsandel:

• Visningsandel i Søkenettverket: antallet visninger annonsene dine har i Søkenettverket, delt på det anslåtte antallet visninger annonsene kunne ha fått.
  • Visningsandel i Displaynettverket: antallet visninger annonsene dine har i Displaynettverket, delt på det anslåtte antallet visninger annonsene kunne ha fått.
  • Tapt visningsandel i Søkenettverket (budsjett): hvor mange prosent av de mulige visningene i Displaynettverket som ikke ble oppnådd på grunn av at budsjettet var for lavt. Disse dataene er bare tilgjengelige på kampanjenivå.
    Merk: Tapt visningsandel i Søkenettverket (budsjett) er tilgjengelig i Kampanjer-rapporten i rapportredigereren, men ikke i Annonsegruppe-rapporten. I juni 2022 ble beregningen for tapt visningsandel i Søkenettverket (budsjett) fjernet fra alle tidligere lagrede rapporter som også omfattet «Annonsegruppe», «Søkeord for søkeannonsering» eller «Etikett (annonsegruppe)».
  • Tapt visningsandel i Displaynettverket (budsjett): hvor mange prosent av de mulige visningene i Displaynettverket som ikke ble oppnådd på grunn av at budsjettet var for lavt. Disse dataene er bare tilgjengelige på kampanjenivå.
    Merk: Tapt visningsandel i Displaynettverket (budsjett) tilgjengelig i Kampanjer-rapporten i rapportredigereren, men ikke i Annonsegruppe-rapporten. I juni 2022 ble beregningen for tapt visningsandel i Displaynettverket (budsjett) fjernet fra alle tidligere lagrede rapporter som også omfattet «Annonsegruppe», «Søkeord for søkeannonsering» eller «Etikett (annonsegruppe)».
  • Tapt visningsandel i Søkenettverket (rangering): hvor mange prosent av de mulige visningene i Søkenettverket som ikke ble oppnådd på grunn av lav annonserangering i auksjonen.
    Merk: Tapt visningsandel (rangering) vises ikke på Annonsegruppe-fanen hvis budsjettet ble brukt opp på noe tidspunkt i løpet av datoperioden du ser på.
  • Tapt visningsandel i Displaynettverket (rangering): hvor mange prosent av de mulige visningene i Displaynettverket som ikke ble oppnådd på grunn av lav annonserangering i auksjonen.
    Merk: Tapt visningsandel (rangering) vises ikke på Annonsegruppe-fanen hvis budsjettet ble brukt opp på noe tidspunkt i løpet av datoperioden du ser på.
  • Visningsandel for eksakt samsvar i Søkenettverket: antallet visninger annonsene dine har fått, delt på det anslåtte antallet visninger annonsene kunne ha fått i Søkenettverket i forbindelse med søketermer som samsvarte eksakt med søkeordene dine (eller som var nære varianter av søkeordene). Beregningen er ikke tilgjengelig for Shopping-kampanjer.

Husk dette

• De ulike beregningene for visningsandel rapporteres separat for hver kampanjetype – ikke samlet for hele kontoen.
  • Alle disse beregningene oppdateres innen 1–2 dager.
  • Det foreligger data om visningsandel for kampanjer i Søke- og Displaynettverket fra oktober 2012 til dags dato. Visningsandelen for Shopping-kampanjer er tilgjengelig fra september 2013 til dags dato. Unntaket er «Tapt visningsandel i Søkenettverket (budsjett)», der tilgjengelige data først finnes fra november 2014.