Ideeën voor uitsluitingszoekwoorden opdoen met het rapport Zoektermen

Met het rapport Zoektermen kunt u ideeën verzamelen voor termen die u als uitsluitingszoekwoorden kunt toevoegen. In het rapport Zoektermen worden daadwerkelijke termen weergegeven waarnaar een groot aantal mensen heeft gezocht en waardoor uw advertentie werd geactiveerd. Als u het rapport doorneemt, vindt u mogelijk ook zoektermen die wel betrekking hebben op wat u verkoopt, maar die niet exact naar uw aanbod verwijzen.

In dit artikel leest u hoe u in het rapport Zoektermen ideeën opdoet voor uitsluitingszoekwoorden, zodat u klanten die in uw product of dienst geïnteresseerd zijn, beter kunt targeten.

Opmerking: Standaard worden uitsluitingszoekwoorden die aan een campagne in het zoeknetwerk worden toegevoegd vanuit het rapport Zoektermen, als exact uitsluitingszoekwoord toegevoegd. Gebruik de juiste symbolen om het zoektype te wijzigen.

Voordat u begint

Uitsluitingszoekwoorden werken anders dan hun positieve tegenhangers en komen niet overeen met varianten. Als u geen ervaring heeft met uitsluitingszoekwoorden, leest u meer informatie over uitsluitingszoekwoorden en opties voor zoekwoordovereenkomsten.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Inzichten en rapporten.
  3. Klik op Zoektermen.
  4. Als u zoektermen voor alle zoekwoorden wilt bekijken, klikt u bovenaan op Zoektermen. Als u alleen zoektermen voor een specifieke groep zoekwoorden wilt bekijken, vinkt u de selectievakjes aan naast de zoekwoorden waarvoor u zoektermen wilt zien. Klik vervolgens op Zoektermen in het menu dat boven de tabel wordt weergegeven.

5. Vink het selectievakje aan naast de zoektermen die u als uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen. Klik vervolgens op Toevoegen als uitsluitingszoekwoord.

Hier kunt u uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan een advertentiegroep of campagne, aan een bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden of aan een nieuwe lijst met uitsluitingszoekwoorden.

Uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan een advertentiegroep of campagne

1. Selecteer Advertentiegroep of Campagne. Elk uitsluitingszoekwoord wordt toegevoegd aan de advertentiegroep of de campagne die is gekoppeld aan de overeenkomende zoektermen.
  2. Klik op Opslaan.

Uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan een bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden

1. Selecteer Lijst met uitsluitingszoekwoorden.
  2. Kies in het dropdownmenu een bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden.
  3. Optioneel: Pas de lijst met uitsluitingszoekwoorden toe op alle campagnes die zijn gekoppeld aan de bijbehorende zoektermen door het selectievakje Toevoegen aan campagnes aan te vinken.
  4. Klik op Opslaan.

Uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan een nieuwe lijst met uitsluitingszoekwoorden

1. Selecteer Lijst met uitsluitingszoekwoorden.
  2. Selecteer Opslaan als nieuwe lijst en uitsluitingszoekwoorden toepassen. De lijst wordt toegepast op alle campagnes die zijn gekoppeld aan de bijbehorende zoektermen.
  3. Klik op Opslaan.

Opmerking: Uitsluitingszoekwoorden kunnen exact zoekwoorden, woordgroepen of brede zoekwoorden zijn. Zorg ervoor dat u het juiste zoektype gebruikt dat niet voorkomt dat uw advertenties worden weergegeven aan gebruikers die naar uw zoekwoorden zoeken.