Lägga till negativa sökord i kampanjer

Genom att lägga till negativa sökord i ditt konto eller dina kampanjer undviker du att inrikta dig på innehåll som inbegriper dessa termer. När du använder negativa sökord tillsammans med andra metoder för innehållsuteslutning eller innehållsinriktning kan du inrikta dina annonser på det valda innehållet i annonsgruppen så att du kan nå en bredare målgrupp.

I den här artikeln beskriver vi hur du lägger till negativa sökord på konto- och kampanjnivå. Du kan också läsa mer om hur du redigerar, tar bort eller laddar ned negativa sökord.

Innan du börjar

Om du inte har använt negativa sökord tidigare kan du börja med att läsa mer om negativa sökord.

Viktigt att tänka på

Negativa sökord är inte lika exakta i Display-nätverket som de är i söknätverket. Det kan hända att din annons visas på sidor som innehåller dessa termer. När det gäller displayannonser tar vi hänsyn till högst 5 000 negativa sökord. Om du vill undvika att inrikta dig på orelaterade webbplatser och videor rekommenderar vi att du använder alternativ för webbplatskategorier och innehållsuteslutningar.

För display- och videokampanjer betraktas alla negativa sökord som brett matchade.

Lägga till negativa sökord i annonsgrupper, kampanjer och listor över negativa sökord

1. Välj om du vill lägga till negativa sökord i alla kampanjer eller en specifik kampanj och välj sedan kampanjen eller annonsgruppen.
    • Klicka på Redigera uteslutningar om du vill redigera negativa sökord för alla kampanjer.
    • Redigera negativa sökord för en specifik kampanj genom att klicka på pilen bredvid Visa tabell, välja den kampanj du vill redigera och klicka på Redigera uteslutningar.
  2. Lägg till sökorden, ett per rad. Se till att de negativa sökorden inte överlappar dina vanliga sökord eftersom det medför att annonsen inte visas.
    • Obs! Om du lägger till negativa sökord i en sökkampanj kan du välja en matchningstyp genom att använda lämpliga specialtecken. I display- och videokampanjer läggs alla negativa sökord till som brett matchande och det går inte att ändra matchningstypen.
  3. Om du lägger till de negativa sökorden i en kampanj kan du välja att spara dem på en ny eller befintlig lista över negativa sökord och tillämpa den på kampanjen. Markera Spara i en ny eller befintlig lista och ange ett namn på den nya listan eller välj en befintlig.
  4. Klicka på Klart.
Obs! För Performance Max-kampanjer kan du lägga till negativa sökord på kontonivå.

Använda en befintlig lista över negativa sökord

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sökord.
  4. Gå till fliken Negativa sökord och klicka på plusknappen .
  5. Välj alternativet Använd lista med negativa sökord och välj kampanjen där du vill använda listor med negativa sökord.
  6. Markera rutorna i tabellen nedan vid de listor med negativa sökord som du vill använda.
  7. Klicka på Spara.

Lägga till eller ta bort listor över negativa sökord från flera kampanjer samtidigt

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Uteslutningslistor och gå till fliken Listor över negativa sökord.
  4. Så här lägger du till en lista med negativa sökord i flera kampanjer samtidigt:
    1. Välj den lista med negativa sökord som du vill lägga till.
    2. Klicka på Tillämpa på kampanjer.
    3. Markera rutorna för de kampanjer som du vill tillämpa listan på.
    4. Klicka på Klart.
  5. Så här tar du bort en lista med negativa sökord från flera kampanjer samtidigt:
    1. Välj listan med negativa sökord som du vill ta bort.
    2. Markera rutorna för de kampanjer som du vill ta bort listan från.
    3. Klicka på Ta bort listan från valda kampanjer.

Lägga till negativa sökord på kontonivå

Du kan lägga till negativa sökord på kontonivå, så tillämpas de automatiskt på alla sök- och Shopping-annonsutrymmen i relevanta kampanjtyper. Du kan lägga till högst 1 000 negativa sökord på kontonivå. Läs mer om negativa sökord på kontonivå.

Obs! Listor över negativa sökord kan inte uteslutas från smarta displaykampanjer och sökord kan endast uteslutas manuellt från smarta displaykampanjer.

Tips

Prova att utesluta webbplatser eller kategorier om du vill begränsa displayannonsernas synlighet.