Ställa in inriktning på mobila enheter

Viktigt! Inriktningsinställningarna för enheter som beskrivs nedan har ändrats.

Den här artikeln innehåller anvisningar om hur du använder inriktning på mobila enheter på fliken Inställningar. Med dessa inställningar kan du fokusera dina annonser på särskilda typer av enheter.

Innan du börjar

Börja med att läsa mer om de olika inställningarna i Om inställningar för inriktning på mobila enheter.

Anvisningar

Inriktning på operativsystem, enhetsmodeller, mobiloperatörer och trådlösa nätverk på smartphones och surfplattor med kompletta webbläsare.

Displaykampanjer

För displaykampanjer som visar text-, bild- och videoannonser:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj en kampanj av typen Endast Display-nätverket – Alla funktioner.
  5. Klicka på fliken Inställningar.
  6. Klicka på plustecknet för Enhet: inriktning på utvalda mobila enheter och surfplattor under Avancerade inställningar.
  7. Klicka på Redigera vid Enheter för att utöka avsnittet.
  8. Om du inte vill visa annonser på en viss typ av enhet avmarkerar du rutan bredvid enheten.
  9. Välj typ av annonsutrymme (annonsplats) genom att markera rutan för enhetstypen. Klicka sedan på rullgardinsmenyn för att välja önskade typer av annonsutrymmen.

• Datorer: Standardinställningen för datorer är alla annonsutrymmen.
    • Mobil enhet: Alternativen är Mobilapp, Mellansidesannons för mobilapp och Mobilwebb. Om du markerar alla visas annonserna alltid i mobilannonsutrymmen (Visa alltid på mobil).
    • Surfplatta: Alternativen är App för surfplatta, Mellansidesannons i app för surfplatta och Surfplattewebb. Om du markerar alla visas dina annonser alltid i surfplatteutrymmen (Visa alltid på surfplatta).
  10. Klicka på Avancerade alternativ för mobila enheter och surfplattor om du vill inrikta dina annonser på särskilda operativsystem, modeller eller operatörer.

• Operativsystem: Välj att visa annonserna på alla operativsystem eller inrikta dem specifikt. Exempel: Android eller iOS.
    • Enhetsmodeller: Välj att visa annonserna på alla märken och versioner eller inrikta in dem specifikt.
    • Mobiloperatörer: Välj att visa annonserna hos alla mobiloperatörer eller inrikta dem på specifika mobiloperatörer i det aktuella området. Du kan inrikta dig på användare som använder en viss operatör, oavsett anslutningstyp (till exempel wifi eller en viss operatör). Tänk på att detta alternativ inte är tillgängligt i alla länder.
    • Wifi: Om du vill visa annonser för personer som är anslutna via trådlösa nätverk väljer du Wifi-trafik. Om du väljer att ta med wifi-trafik inriktar du dig på alla wifi-användare, oavsett vilken operatör de använder.

Kampanjer för enbart mobila enheter

För kampanjer som visar annonser om appkampanjer eller andra mobilspecifika annonser på smartphones och surfplattor med kompletta webbläsare:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj en kampanj av typen Endast Display-nätverket.
  5. Klicka på fliken Inställningar.
  6. Klicka på Redigera vid Enheter.
  7. Avsnittet utökas och du kan välja operativsystem, enhetsmodeller, mobiloperatörer och Wi-Fi.
    • Operativsystem: Välj att visa annonserna på alla operativsystem eller inrikta dem specifikt. Exempel: Android eller iOS.
    • Enhetsmodeller: Välj att visa annonserna på alla märken och versioner eller inrikta in dem specifikt.
    • Mobiloperatörer: Välj att visa annonserna hos alla mobiloperatörer eller inrikta dem på specifika mobiloperatörer i det aktuella området. Nu kan du även inrikta dig på användare som använder en viss operatör, oavsett anslutningstyp (till exempel wifi eller en viss operatör). Tänk på att detta alternativ inte är tillgängligt i alla länder.
    • Wifi: Om du vill visa annonser för personer som är anslutna via trådlösa nätverk väljer du Wifi-trafik. Om du väljer att ta med wifi-trafik inriktar du dig på alla wifi-användare, oavsett vilken operatör de använder.