Vurder og optimer dine bud

Når dine annoncer er blevet vist i et stykke tid, er det på tide at undersøge, hvor effektive de er. Stil dig selv følgende spørgsmål, hvis dit mål er at øge salget og trafikken på dit website:

• Hvilke søgeord fører til flest klik på dine annoncer?
  • Hvilke placeringer og enheder søger dine kunder fra?
  • Hvilke dage og på hvilke tidspunkter sælger du mest?

For at få svar på disse spørgsmål er du nødt til at gennemgå rapporterne på din konto. Få flere oplysninger om konto-, kampagne- og annoncegruppeeffektivitet.

Gennemgå dine omkostninger og din indtjening

Det er lettere for dig at måle en kampagnes effektivitet, hvis du kan se, hvor ofte de personer, der har set din annonce, rent faktisk har klikket på den. Det kan du gøre ved at sortere dine søgeord efter klikrate (CTR) for at finde ud af, hvilke søgeord der har sikret dig mange eksponeringer, men kun få klik. Hvis dit mål er at generere salg, kan det være en god idé at redigere dine bud for disse søgeord.

Tips!

• Hvis du vil have et indblik i, om klik rent faktisk fører til salg, anbefaler vi, at du konfigurerer konverteringssporing for din konto. Dette gratis værktøj viser dig, hvad der sker, når folk har klikket på din annonce, f.eks. om de køber dit produkt eller tilmelder sig dit nyhedsbrev. Derefter kan du ved hjælp af disse oplysninger beregne dit faktiske investeringsafkast.

• Har du ikke tid til at vurdere dine bud? Så lad Google gøre arbejdet for dig. Med Maksimér antal klik angiver du et gennemsnitligt dagligt budget, hvorefter vi justerer dine bud baseret på pris pr. klik, så du opnår det størst mulige antal klik inden for dit budget. Hvis du har nogle specifikke mål, kan du prøve at bruge automatisk budstrategi, så du får justeret dine bud i forhold til dine mål.

Juster dine bud for at øge dit investeringsafkast

Når du har fundet ud af, hvilke søgeord, steder, tidspunkter og enheder der giver gode resultater, kan du justere dine bud i henhold hertil.

Her er et par situationer, hvor du kan vælge at ændre dine bud:

• Lav gennemsnitlig CPC (cost-per-click, pris pr. klik) med høj konverteringsrate: Hvis et søgeord eksempelvis har en lav gennemsnitlig CPC, men hvert eneste klik fører til en konvertering, kan du prøve at hæve dit maks. CPC-bud.
  • Høj gennemsnitlig CPC med lav konverteringsrate: Hvis et søgeord har en høj gennemsnitlig CPC, men klik sjældent fører til konverteringer, kan du prøve at reducere dit maks. CPC-bud for dette søgeord. Med denne strategi kan du øge dit investeringsafkast for mindre effektive søgeord og frigøre en del af dit budget, som du så kan investere i mere rentable søgeord.
  • Mindre trafik på bestemte tidspunkter: Overvej at hæve dine bud på de steder, hvor effektiviteten er størst. Hvis du generelt oplever mindre trafik i din fysiske butik på bestemte tidspunkter, kan du hæve buddene for de pågældende tidsrum og vise annoncer med kampagnetilbud for at få flere kunder i butikken.

Her er nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at ændre dine bud:

• Rediger dine bud i små etaper: Tjek derefter, om der sker ændringer i antallet af klik og konverteringer for dine søgeord, før du redigerer buddene igen. Internettrafikken ændrer sig konstant, så det er vigtigt, at du vurderer dine bud med jævne mellemrum.
  • Optimer dit kvalitetsresultat: Du kan godt forbedre din annonces position uden ekstra omkostninger. Jo højere kvalitetsresultatet for dit søgeord er, desto mindre betaler du for en given annonceposition.

Værktøjer, du kan bruge som hjælp til at optimere dine bud

Ud over automatiske budgivningsstrategier tilbyder Google en række andre værktøjer, der kan hjælpe dig med at vælge det optimale bud i forhold til dine mål.

Når dine kampagner har kørt i nogle uger, har vores værktøjer indhentet en tilstrækkelig mængde oplysninger til, at de kan give dig mere tilpassede anbefalinger:

• Budsimulator: Få svar på "hvad nu hvis"-scenarier såsom følgende: "Hvor mange flere eksponeringer kan jeg opnå, hvis jeg hæver mit bud med 1 DKK?" Med dette værktøj kan du justere dine bud til lige præcis det niveau, der er rigtigt for dig. Få flere oplysninger om Budsimulator.
  • Estimeret bud for første side: Se, hvor meget du sandsynligvis skal byde for at få dine annoncer vist øverst i Googles søgeresultater (eller på den første side med søgeresultater).
  • Siden Anbefalinger: Gå til dette område på din konto for at se anbefalinger for at forbedre dine CPC-bud, så du kan opnå mere trafik, forbedre din annoncerangering eller øge din effektivitet.

GÅ TIL SIDEN ANBEFALINGER NU