Uw gegevenssegmenten instellen voor uw campagne met zoekadvertenties

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in het rapport Doelgroep en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder vergelijkbare, aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Ontdek meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen.

Door uw gegevenssegmenten in zoekadvertenties te targeten, kunt u uw campagnes in het zoeknetwerk aanpassen zodat u mensen kunt bereiken die eerder uw website hebben bezocht. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de gegevenssegmenten waarin uw websitebezoekers zijn opgenomen toepast op uw campagnes in het zoeknetwerk.

Hoe het werkt

U kunt uw gegevenssegmenten gebruiken voor biedingen en targeting op advertentiegroepen of campagnes, maar voor een bepaalde campagne niet op beide niveaus tegelijk.

Stel dat u uw gegevenssegmenten heeft toegevoegd aan een reeks advertentiegroepen en dat u deze gegevenssegmenten nu voor de hele campagne wilt gebruiken. U verwijdert dan de gegevenssegmenten uit de advertentiegroepen in de campagne en past deze vervolgens toe op campagneniveau.

Als u gegevenssegmenten heeft toegepast op een campagne en deze nu wilt gebruiken om enkele advertentiegroepen binnen de campagne te targeten, kunt u de gegevenssegmenten dus ook opnieuw toevoegen aan elke advertentiegroep in die campagne. Er geldt geen beperking voor het overschakelen van niveau, u moet het alleen in de juiste volgorde doen.

Instructies

Nadat u een algemene sitetag aan uw website heeft toegevoegd, ziet u een aantal automatisch gemaakte gegevenssegmenten in Doelgroepbeheer. U kunt deze gegevenssegmenten meteen gebruiken of nieuwe gegevenssegmenten maken voor uw websitebezoekers en deze toepassen voor biedingen of targeting in uw advertentiegroepen of campagnes.

Zo past u gegevenssegmenten toe op één campagne of advertentiegroep in het zoeknetwerk:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.

Optimization

1. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in de targeting, klikt u op Doelgroepsegmenten bewerken.
  2. Selecteer de campagne of advertentiegroep die u wilt updaten.
  3. Gebruik de opties Zoeken en Browsen om de segmenten die u wilt targeten te zoeken en te selecteren.
  4. Vink het selectievakje aan naast het segment dat u wilt targeten. Het wordt dan toegevoegd aan uw targeting.
  5. Klik op Opslaan.

Uw targetinginstellingen bevestigen

Er zijn twee targetinginstellingen beschikbaar:

Observatie
(aanbevolen voor campagnes met zoek- en hoteladvertenties)

• U kunt de prestaties van gegevenssegmenten bekijken en ook bodaanpassingen gebruiken voor leden van uw gegevenssegmenten.
  • Deze instelling beperkt het bereik van de campagne of advertentiegroep niet.

Targeting
(aanbevolen voor videocampagnes en campagnes in het Display Netwerk)

• U geeft alleen advertenties weer aan leden van uw gegevenssegmenten.
  • Targeting beperkt het bereik van uw campagne of advertentiegroep.
  • U kunt nog steeds verschillende bodaanpassingen instellen voor leden van uw gegevenssegmenten.
Opmerking: Zoekwoorden zijn vereist voor campagnes met zoekadvertenties die uw gegevenssegmenten targeten, behalve voor campagnes met dynamische zoekadvertenties, ongeacht de geselecteerde targetinginstellingen.

Meer informatie over de instellingen Targeting en Observatie

Gegevenssegmenten toevoegen door middel van kopiëren en plakken

Zo kopieert u uw gegevenssegmenten van de ene campagne of advertentiegroep naar een andere:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Doelgroepen.
  4. Klik op Doelgroepsegmenten bewerken.
  5. Vink de selectievakjes aan naast de gegevenssegmenten die u wilt kopiëren.
  6. Klik op het dropdownmenu Bewerken en selecteer vervolgens Kopiëren.

Zo plakt u uw gekopieerde gegevenssegmenten:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes en filter vervolgens op alle campagnes in het zoeknetwerk.
  2. Als u segmenten op campagneniveau wilt plakken, blijft u op de pagina Campagnes. Als u segmenten in advertentiegroepen wilt plakken, klikt u in het paginamenu op Advertentiegroepen.
  3. Vink de selectievakjes aan naast de campagnes of advertentiegroepen waarin u uw gegevenssegmenten wilt plakken.
  4. Klik op het dropdownmenu Bewerken en selecteer Plakken.
  5. Bevestig de opties en klik op Plakken.
    • Inclusief biedingen: Als u dit aangevinkt laat, worden ook de bodmodifiers voor uw gegevenssegment geplakt. Als een advertentiegroep al een datasegment gebruikt, overschrijft de geplakte bodwaarde de bestaande bodmodifier voor de advertentiegroep.
    • Targetinginstellingen van de campagne of Targetinstellingen van advertentiegroepen: Met deze instelling worden de targetinginstellingen bepaald van de bestemmingscampagnes of -advertentiegroepen voor gegevenssegmenten. Met de optie Slimme standaardwaarde (aanbevolen) worden de huidige targetinginstellingen behouden voor uw doelgroepsegmenten. Als een advertentiegroep geen actieve doelgroepsegmenten heeft, wordt de standaardinstelling geselecteerd:
      • Observatie voor campagnes in het zoeknetwerk en Shopping-campagnes
      • 'Targeting' voor videocampagnes en campagnes in het Display Netwerk
    • U kunt de instellingen ook handmatig overschrijven naar Observatie of Targeting.

Gegevenssegmenten toepassen op meerdere campagnes in het zoeknetwerk/advertentiegroepen

Zo past u gegevenssegmenten toe op uw hele account:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroeplijsten.
  5. Kies het gegevenssegment dat u wilt toevoegen.
  6. Klik op Toevoegen aan en selecteer vervolgens Campagnes (voorkeur) of Advertentiegroepen.
  7. Vink het selectievakje aan voor de campagnes die u wilt selecteren of vink het bovenste selectievakje aan om alle campagnes te selecteren.
  8. Klik op Volgende.
  9. Selecteer een targetinginstelling en klik vervolgens op Doelgroepen toevoegen. De gegevenssegmenten worden nu toegevoegd aan de geselecteerde campagnes. U kunt nu de bodaanpassing opnieuw aanpassen of Slim bieden gebruiken.

Als uw account een combinatie heeft van gegevenssegmenten op campagne en advertentiegroepniveau, herhaalt u de stappen 5 tot en met 8 twee keer, eerst om de gegevenssegmenten aan alle campagnes op campagneniveau toe te voegen en daarna om de gegevenssegmenten aan alle advertentiegroepen op advertentiegroepniveau toe te voegen. Dit zorgt voor een volledige dekking.

Opmerking

• Als u een gegevenssegment toevoegt aan alle campagnes, worden de campagnes/advertentiegroepen die het gegevenssegment al bevatten, overgeslagen. Zo kunnen lege plekken in de dekking worden gevuld.
  • Als u een gegevenssegment toevoegt op campagneniveau, worden campagnes met het gegevenssegment op advertentiegroepniveau overgeslagen omdat er een conflict is. Als u een gegevenssegment toevoegt op advertentiegroepniveau, wordt de advertentiegroep in een campagne die het gegevenssegment gebruikt, ook overgeslagen.
Tips voor het instellen van gegevenssegmenten voor zoekadvertenties
  • Plaats eenmalig één tag op alle pagina's van uw site en maak zo veel gegevenssegmenten als u wilt op basis van de gedeelten van uw site die gebruikers bezoeken.
  • Gebruik specifiekere gegevenssegmenten voor de indeling van uw bezoekers om uw advertenties en biedingen af te stemmen voor optimale prestaties.
  • Plaats één tag in de voettekst van uw site die op alle pagina's werkt. U kunt ook een contentmanagementsysteem gebruiken om de tag te plakken.

Segmenttypen voor websitebezoekers die beschikbaar zijn voor Google Zoeken:

• Bezoekers van een pagina
  • Bezoekers van een pagina met een specifieke tag
  • Aangepaste combinatie (indien gebaseerd op dezelfde segmenttypen als hierboven)

Optionele volgende stappen

1. Gegevenssegmenten maken voor uw websitebezoekers
  2. De algemene sitetag toevoegen aan uw hele site
Biedingen instellen, advertenties afstemmen en campagnes kopiëren
  • Als u de biedingen voor bestaande zoekwoorden wilt wijzigen voor mensen in uw gegevenssegmenten, kunt u de bodaanpassingsfunctie gebruiken. U kunt bodaanpassingen instellen voor gegevenssegmenten in uw campagnes of gebruikmaken van automatisch bieden met Slim bieden, omdat daarmee bij het instellen van biedingen tijdens de veiling rekening wordt gehouden met factoren voor doelgroepsegmenten.
  • Als u wilt bieden op zoekwoorden waarop u gewoonlijk niet biedt, kunt u uw advertenties weergeven voor mensen op uw gegevenssegmenten, een nieuwe campagne maken met deze zoekwoorden en de targetinginstelling voor uw doelgroepsegmenten gebruiken.
  • Als u verschillende advertenties wilt weergeven voor mensen in uw gegevenssegmenten, kunt u voor uw advertenties IF-functies gebruiken, waarmee u uw bericht kunt afstemmen op verschillende segmenten.

Tip

Nadat u een campagne met een datasegment heeft ingesteld, werkt u uw biedingen en budgetten bij en maakt u aangepaste advertenties. Hierbij houdt u rekening met het gegeven dat de mensen in uw gegevenssegment al interesse hebben getoond in uw product of service.

Als u meerdere doelgroepsegmenten heeft toegepast op een campagne en een gebruiker van zoekopdrachten wordt toegevoegd aan meer dan één segment, wordt de vertoning toegeschreven aan het segment met de hoogste bodaanpassing.

Verschillende segmentgrootten voor verschillende netwerken

Segmentgrootten kunnen sterk verschillen omdat er verschillende typen ID's worden gebruikt om deze segmenten te maken. Bovendien zijn sommige datasegmenten beschikbaar voor zowel Google Zoeken als voor het Display Netwerk, terwijl andere alleen beschikbaar zijn voor het Display Netwerk. De segmentgrootte voor Zoeken is gebaseerd op de mensen in uw segment die in de afgelopen 30 dagen op Google hebben gezocht.