Använda Google Ads Editor för att skapa kampanjer med dina datasegment

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande målgrupper, anpassade målgrupper, målgrupper med köpavsikt och målgrupper inom intressegrupp) kallas nu målgruppssegment. Remarketing kallas nu din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper.

Du kan använda Google Ads Editor för att lägga till datasegment i dina kampanjer. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar kampanjer med hjälp av datasegment i Google Ads Editor.

Anvisningar

Lägga till dina datasegment i kampanjer

1. Välj den kampanj där du vill lägga till målgrupper från kontoträdet.
  2. Klicka på Sökord och inriktning i typlistan och välj Målgrupper.
  3. Klicka på Lägg till målgrupp och välj Kampanjmålgrupp.
  4. Välj önskad målgrupp och klicka på OK.
  5. Klicka på Redigera flexibel räckvidd för kampanj längst ned i redigeringspanelen.
  6. I avsnittet Målgrupper väljer du Målgrupp eller Observation.
Obs!
När du skapar en ny sökkampanj eller Shopping-kampanj är Målgrupper inställt på Observation som standard.

Lägga till dina datasegment i annonsgrupper

1. Välj den annonsgrupp där du vill lägga till målgrupper.
  2. Klicka på Sökord och inriktning i typlistan och välj Målgrupper.
  3. Du kan lägga till flera datasegment i flera annonsgrupper på en gång. Se till att du visar hela kontot i trädvyn om du vill vara säker på att alla tillgängliga annonsgrupper visas. Listorna läggs inledningsvis till i annonsgrupperna med en budjustering på +0 %. Det går bra att ändra justeringen senare med hjälp av anvisningarna nedan.
  4. Steg 4 (viktigt): Om du lägger till dina datasegment i din huvudsakliga sökkampanj som redan använder sökordsinriktning anger du inriktningsinställningen Observation för Målgrupper. Inriktningsinställningen finns på fliken Annonsgrupper på redigeringspanelen Flexibel räckvidd. Du kan ändra inriktningsinställningen för flera annonsgrupper samtidigt genom att markera grupperna i datavyn.
  5. När du ställer in inriktningen på Observation kan Google Ads visa annonser för alla användare utifrån dina sökord och tillämpar de budjusteringar som du har angett för datasegmentet.
  6. Om du skapar en dubblettkampanj som består av datasegment för sökannonser väljer du inriktningen Inriktning. Då kan Google Ads endast visa annonser i denna kampanj för webbplatsbesökare i ditt datasegment.
    Obs!
    När du skapar en ny annonsgrupp för en sökkampanj eller en Shopping-kampanj är standardinställningen i avsnittet Målgrupper Observation. Standardinställningen för placeringar, ämnen, kön, ålder och föräldrastatus är Inriktning.
  7. Lägg upp dina ändringar och övervaka datasegmentens resultat jämfört med resultatet för resten av ditt konto.
  8. (Valfritt): När du har granskat resultatet för datasegmentet vill du kanske ändra budjusteringarna så att de matchar dina avkastningsmål. Du kan använda Google Ads Editor för att justera datasegmentens budmodifierare på flera sätt:
    • I Google Ads Editor: Markera först de budmodifierare i datasegmentet som du vill justera eller markera hela kontot i trädvyn. Välj sedan underfliken Målgrupper på fliken Sökord och inriktning. Du kan sortera och filtrera listorna och sedan välja alla listor som har samma budjustering. Ange den nya budjusteringen (+50 % ska anges som 50) och bekräfta ändringarna.
    • Kopiera justeringar: I Google Ads Editor kan du exportera dina listinställningar, göra ändringarna i program som Google Kalkylark och sedan kopiera och klistra in ändringarna i Google Ads Editor. Så här kopierar du dina justeringar:
      1. Klicka på fliken Sökord och inriktning.
      2. Välj underfliken Målgrupper.
      3. Exportera listinställningarna genom att öppna verktygsfältet, klicka på Konto > Exportera > Exportera aktuell vy och sedan spara filen.
      4. Om du vill ändra budjusteringar för listor kan du använda ett kalkylarksprogram som Google Kalkylark.
      5. Kopiera alla ändringar i kolumnerna Kampanj, Annonsgrupp och Budmodifierare.
      6. Klistra in och använd ändringarna i Google Ads Editor genom att öppna fliken Sökord och inriktning, välja underfliken Målgrupper och klicka på Gör flera ändringar.
    • Importera justeringar: Du kan också exportera listinställningarna, göra ändringarna i program som Google Kalkylark och sedan importera ändringarna.
      1. Öppna relevant kampanj eller hela kontot i trädvyn.
      2. Klicka på fliken Sökord och inriktning.
      3. Välj underfliken Målgrupper.
      4. Exportera listinställningarna genom att öppna verktygsfältet, klicka på Konto > Exportera > Exportera aktuell vy och sedan spara filen.
      5. Om du vill ändra budjusteringar för listor kan du använda ett kalkylarksprogram som Google Kalkylark.
      6. Kopiera alla ändringar i kolumnerna Kampanj, Annonsgrupp och Budmodifierare till en CSV-fil.
      7. Om du vill importera och använda ändringarna i Google Ads Editor öppnar du verktygsfältet, väljer Konto >Importera > Från fil och importerar sedan din fil.