Om priselementer

Du kan gjøre tekstannonsene dine i Søkenettverket mer effektive ved å legge inn priselementer. Da får du vist frem tjenestene dine og produktsortimentet ditt på en bedre måte, og du kan sende folk direkte til det de er interessert i på nettstedet. Dermed finner brukerne raskere det de er ute etter, via annonsen.

Tenk deg at du eier en frisørsalong. Du kan legge til flere generelle priselementer for «Hårklipp», «Hårfarging» og «Behandlinger» i kampanjer med mer generelle søkeord. Eller du kan legge til elementer i mer målrettede annonsegrupper. «Hårfarge»-annonsegruppen kan for eksempel inneholde disse elementene: «Minicolor», «Farging av ettervekst», «Helfarging» og «Helfarging inkludert hårkur». Med priselementer kan du vise bedriftens utvalg.

I denne artikkelen kan du finne ut mer om fordelene ved priselementer.

Merk: Priselementer har linker rett til nettstedet ditt, så det er viktig at nettstedet er optimalisert for datamaskiner og alle typer mobilenheter. Finn ut hvordan du lager effektive mobilnettsteder.

Fordeler

Her er noen årsaker til at det kan være lurt å legge til priselementer i annonser:

• Vis frem produktsortimentet ditt. Priselementer viser frem det bedriften tilbyr, i et interaktivt format brukerne kan rulle gjennom.
  • Lag snarveier til konverteringer. Når noen klikker eller trykker på en bestemt vare på prismenyen din, sendes vedkommende direkte til den aktuelle varen på nettstedet ditt.
  • Få økt effekt – med minimal innsats. Du trenger ikke å lage nye tekstannonser eller redigere gamle annonser.
  • Oppdater enkelt. Endre navnene på varer og beskrivelser som du måtte ønske, slik at de gjenspeiler aktuelle salg og spesialtilbud. Og de gode nyhetene er at du kan endre priselementene uten at resultatstatistikken tilbakestilles.
  • De er fleksible og kan tilpasses: du kan legge til priselementer i en konto, kampanje eller annonsegruppe, alt etter hvilke annonser du vil at de skal vises med. Du kan også angi på hvilke datoer, ukedager eller tidspunkter priselementene skal kunne vises.

Slik fungerer det

Priselementer vises nedenfor tekstannonser på datamaskiner og mobilenheter. Dermed har du mer plass der du kan fortelle folk om det bedriften tilbyr. De vises som et sett av opptil 8 kort der brukerne kan se ulike priser og alternativer. Fra prismenyen kan brukerne gå direkte til varen de er interessert i på nettstedet.

Før du begynner

Når du konfigurerer priselementet, er det viktig å tenke over hva folk sannsynligvis søker etter når de blir vist annonsen. Tenk på hvor spesifikke annonsenes søkeord er, og prøv å være like spesifikk når du velger ordlyden i elementet. Hvis for eksempel søkeordene er målrettet mot folk som søker etter «silkesengetøy», bør elementet inneholde den spesifikke informasjonen målgruppen vil ha, for eksempel utvalget av sengetøy de kan kjøpe, og prisen på de ulike typene. Husk at folk som søker etter sengetøy, sannsynlig vil se informasjon om matter eller håndklær. Priselementer er kanskje ikke er tilgjengelig på alle språk og i alle valutaer. I delen nedenfor kan du se hvilke språk og valutaer du kan bruke i priselementer.

Tilgjengelige språk og valutaer

Priselementer er foreløpig tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, japansk, nederlandsk, polsk, portugisisk, russisk, spansk, svensk og tysk.

Kode Valuta

ARS

Argentiske peso

AUD

Australske dollar

BOB

Bolivianske boliviano

BRL

Brasilianske real

CAD

Kanadiske dollar

CHF

Sveitsiske franc

CLP

Chilenske peso

COP

Colombianske peso

EUR

Euro

GBP

Britiske pund

HKD

Hongkong-dollar

INR

Indiske rupi

JPY

Japanske yen

MXN

Meksikanske peso

NZD

Newzealandske dollar

PEN

Peruanske sol

PHP

Filippinske peso

PLN

Polske złoty

RUB

Russiske rubler

SEK

Svenske kroner

SGD

Singapore-dollar

USD

Amerikanske dollar

VEF

Venezuelanske bolivar

ZAR

Sørafrikanske rand

Visse typer elementer må innfri visse krav for at du skal kunne vise annonsene dine. Se mer om dette i delen nedenfor.

Krav til hver type priselement

Merkevarer

Alle overskrifter skal være merkevarer du faktisk tilbyr, og de kan ikke inneholde noe annet enn merkevarenavn. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om den aktuelle merkevaren.

• Eksempel på overskrift: Google Workspace
  • Eksempel på beskrivelse: E-post, kalendere og nettlagring på profesjonelt vis

Arrangementer

Alle overskrifter skal omhandle et bestemt arrangement (f.eks. arrangementets dato, sted, type eller artistliste). Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om det aktuelle arrangementet.

• Eksempel på overskrift: 29. juni–2. juli 2023 eller Countryfestivalen Skjåk
  • Eksempel på beskrivelse: Countryfestival i Skjåk eller 29. juni–2. juli 2023

Beliggenhet

Alle overskrifter skal være beliggenheter som er relevante for bedriften din. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om den aktuelle beliggenheten.

• Eksempel på overskrift: Oslo
  • Eksempel på beskrivelse: Finansdistrikt, Aker brygge

Lokalområder

Alle overskrifter skal være distrikter eller underregioner i en by eller region. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om det aktuelle lokalområdet.

• Eksempel på overskrift: Groruddalen
  • Eksempel på beskrivelse: 2- og 3-romsleiligheter

Produktkategorier

Alle overskrifter skal være varianter av en produktkategori. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir tilleggsinformasjon om akkurat denne produktkategorien.

• Eksempel på overskrift: Tennissko
  • Eksempel på beskrivelse: Herre, dame, barn

Produktnivåer

Alle overskrifter skal være nivåer eller størrelser. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om det aktuelle nivået.

• Eksempel på overskrift: Deluxe-utgave
  • Eksempel på beskrivelse: Den største gavekurven vår
  • Tjenester

Alle overskrifter skal være tjenestetyper. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om den bestemte tjenesten.

• Eksempel på overskrift: Tannbleking
  • Eksempel på beskrivelse: Unnagjort på 30 minutter ved booket time

Tjenestekategorier

Alle overskrifter skal være varianter av en tjenestekategori, som er en kategori som omfatter flere bestemte tjenester. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om den bestemte tjenestekategorien.

• Eksempel på overskrift: Tannlegetjenester
  • Eksempel på beskrivelse: Barn, tannfylling, tannbleking

Tjenestenivåer

Alle overskrifter skal være tjenestenivåer. I beskrivelsen skal du oppgi ytterligere informasjon om hvert tjenestenivå.

• Eksempel på overskrift: 3-stjerners hotell
  • Eksempel på beskrivelse: Minibar, kostnadsfri wifi

Veiledning

I delene nedenfor finner du en trinnvis veiledning til hvordan du kan opprette, legge til og redigere priselementer. Husk at Google Ads-kontoen din har noen begrensninger. Hvis du bruker mange feeder eller elementer, anbefaler vi at du fjerner eller erstatter varer som ikke lenger er aktuelle. Finn ut mer om grensene i Google Ads-kontoer

Opprett priselementer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og elementer i sidemenyen til venstre, og klikk så på Elementer i undersidemenyen.
  3. Nå vises en tabell med alle elementene dine. Klikk på plussikonet  og så på Pris.
  4. Velg hvilket nivå du vil legge til elementet på, fra «Legg til i»-rullegardinmenyen.
  5. Angi type, språk, valuta og priskvalifikator for priselementet.
  6. Fyll ut pris, overskrift, beskrivelse og endelig nettadresse for hvert produkt eller hver tjeneste du vil ha med. Du må oppgi minst tre varer. Vi anbefaler at du tar med minst fem.
    • Du trenger ikke å bruke forskjellige endelige nettadresser for hver rad hvis du bare har én tilgjengelig.
    • Både overskriftene og beskrivelsene i elementer kan bestå av opptil 25 tegn. Beskrivelsene eller overskriftene kan bli avkortet på smale mobilskjermer.
    • I den neste delen av denne artikkelen finner du mer informasjon om kravene som er spesifikke for de ulike typene priselementer.
    • Merk deg at elementer også kan bli vist uten noen beskrivelse.
    • Prisen du har angitt, kan bli avkortet eller avrundet på mobil. For eksempel kan NOK 123 456,78 bli vist som NOK 124K.
  7. Klikk på Lagre for å lagre det nye priselementet.

Legg til priselementer

Nedenfor viser vi hvordan du legger til flere priselementer samtidig via et regneark

1. Last ned regnearkmalen

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og elementer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på Elementer i undersidemenyen, og klikk så på tabellvisningsikonet øverst til høyre.
  4. Nå vises en tabell med alle elementene dine. Velg Tilknytning fra Tabellvisning-rullegardinmenyen.
  5. Klikk på prikkeikonet øverst til høyre.
  6. Klikk på Last opp.
  7. Klikk på Se maler i vinduet som åpnes, for å velge hvilket format du vil laste ned regnearket i.

2. Gjør de aktuelle endringene i regnearket

Oppgi navnene på kampanjene og annonsegruppene der du vil legge til elementet.

Kampanje (obligatorisk): Skriv inn navnet på kampanjen i Kampanje-feltet for å knytte priselementene til denne kampanjen. For å knytte priselementet til flere kampanjer, opprett flere rader med det samme innholdet, unntatt navnet på kampanjen (ikke oppgi flere kampanjenavn i én rad).

Annonsegruppe (valgfritt): Skriv inn navnet på annonsegruppen i Annonsegruppe-feltet for å knytte priselementene til denne annonsegruppen. Merk deg at et kampanjenavn er påkrevd hvis du velger å knytte priselementet til en annonsegruppe. Annonsegruppen må inngå i kampanjen du velger. For å knytte priselementet til flere annonsegrupper, opprett flere rader med det samme innholdet, bortsett fra navnet på annonsegruppen (ikke oppgi navnet på flere annonsegrupper i én rad).

Språk (obligatorisk): Sørg for at du velger «verdi» som kolonnetype for «Språk»-kolonnen i regnearket. Skriv «no» for norsk.

Type (obligatorisk): Oppgi en av disse typene priselementer:

• merkevarer
  • aktiviteter
  • steder
  • lokalområder
  • produktkategorier
  • produktnivåer
  • tjenestekategorier
  • tjenestenivåer
  • tjenester

Priskvalifikator (valgfritt): La dette feltet stå tomt hvis du ikke vil vise noen priskvalifikator. Oppgi ellers ett av disse alternativene:

• fra
  • opptil
  • gjennomsnittlig

Sporingsmal (valgfritt): La dette feltet stå tomt hvis du ikke vil vise noen sporingsmal. Sett inn nettadressen for sporingsmalen.

Spesifikk informasjon om hver vare du vil vise frem i priselementet (obligatorisk): Skriv inn følgende:

• Varens overskrift.
  • Varens endelige nettadresse.
  • En beskrivelse av varen.
  • Varepris: Angi et tall med to desimaler og ISO 4217-valutakoden (f.eks. NOK 349,90). Hvis punktum brukes som desimaltegn i stedet for komma på språket du har valgt, må du bruke punktum (f.eks. NOK 349.90).

Endelig nettadresse for mobil (valgfritt)

Vareenhet (valgfritt): La dette feltet stå tomt hvis du ikke vil vise noen prisenhet. Oppgi ellers ett av disse alternativene:

• per time
  • per dag
  • per natt
  • per uke
  • per måned
  • per år

Du kan finne mer informasjon om flere valgfrie kolonner du kan bruke til å spesifisere tidsplaner og datoperioder, i artikkelen om hvordan du gjør endringer med masseopplastinger. Husk at enhetsinnstillinger ikke er tilgjengelige for priselementer.

Merk: Hvis du ikke vil legge til elementet på kampanjenivå, kan du la Annonsegruppe-kolonnen stå tom. Hvis du ikke vil legge til elementet på kontonivå, kan du la Kampanje- og Annonsegruppe-kolonnen stå tom.

3. Last opp regnearket for å bruke og lagre endringene

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og elementer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på Elementer i undersidemenyen, og klikk så på tabellvisningsikonet øverst til høyre.
  4. Nå vises en tabell med alle elementene dine. Klikk på prikkeikonet øverst til høyre.
  5. Klikk på Last opp.
  6. Klikk på Se maler i dialogfeltet som åpnes, for å velge hvilket format du vil laste ned regnearket i.
  7. Velg ønsket kilde fra rullegardinmenyen. Klikk på Forhåndsvis endringer for å påse at endringene i regnearket gjenspeiles presist i kontoen.
  8. Klikk på Bruk om alt ser korrekt ut i forhåndsvisningen.

Du kan også laste opp flere priselementer for flere språk samtidig. Se «Legg til flere innholdselementer samtidig (på andre språk enn engelsk)» for å se alle passende språkverdier og valutakoder du kan bruke, samt oversatte navn for alle typer, prisenheter og priselementer og -kvalifikatorer.

Legg til flere priselementer samtidig (på andre språk enn engelsk)

Språk

Angi en av de følgende språkkodene i «Språk»-kolonnen i regnearket ditt:

Verdi Språk

en

Engelsk

es

Spansk

es-419

Spansk (Latin-Amerika)

fr

Fransk

it

Italiensk

ja

Japansk

nl

Nederlandsk

pl

Polsk

pt-br

Portugisisk (Brasil)

pt-pt

Portugisisk (Portugal)

ru

Russisk

de

Tysk

sv

Svensk

Type priselement

Angi typen priselement på språket ditt:

en de fr es

Brands

Marken

Marques

Marcas

Events

Veranstaltungen

Événements

Eventos

Locations

Standorte

Lieux

Ubicaciones geográficas

Neighborhoods

Stadtteile

Quartiers

Barrios

Product categories

Produktkategorien

Catégories de produits

Categorías de producto

Product tiers

Produktvarianten

Niveaux de produits

Gamas de producto

Service categories

Dienstleistungskategorien

Catégories de services

Categorías de servicio

Service tiers

Dienstleistungsvarianten

Niveaux de services

Gamas de servicio

Services

Dienstleistungen

Services

Servicios

es-419 it ja pt-br

Marcas

Brand

ブランド

Marcas

Eventos

Eventi

イベント

Eventos

Lugares

Località

地域

Locais

Barrios

Quartieri

周辺地域

Vizinhanças

Categorías de producto

Categorie di prodotti

商品のカテゴリ

Categorias de produto

Niveles de producto

Livelli di prodotto

商品のバリエーション

Níveis de produto

Categorías de servicio

Categorie di servizi

サービスのカテゴリ

Categorias de serviço

Niveles de servicio

Livelli di servizio

サービスのバリエーション

Níveis de serviço

Servicios

Servizi

サービス

Serviços

pt-pt nl ru pl sv

Marcas

Merken

Бренды

Marki

Varumärken

Eventos

Evenementen

События

Wydarzenia

Händelser

Localizações

Locaties

Места

Lokalizacje

Platser

Vizinhanças

Buurten

Районы

Okolice

Områden

Categorias de produto

Productcategorieën

Категории товаров

Kategorie produktów

Produktkategorier

Níveis de produto

Productniveaus

Виды товаров

Typy produktów

Produktnivåer

Categorias de serviços

Servicecategorieën

Категории услуг

Kategorie usług

Tjänstekategorier

Níveis de serviços

Serviceniveaus

Виды услуг

Typy usług

Tjänstenivåer

Serviços

Services

Услуги

Usługi

Tjänster

Priskvalifikator

La dette alternativet være tomt hvis du ikke vil vise noen priskvalifikator. Ellers angir du den rette priskvalifikatoren for språket ditt:

Språk «Fra»-kvalifikator «Opptil»-kvalifikator «Gjennomsnittlig»-kvalifikator

en

From

Up to

Average

de

Ab

Bis

Durchschnitt

fr

Dès

Max

Prix moyen

es

Desde

Hasta

Media

es-419

Desde

Hasta

Promedio

it

Da

Fino a

In media

ja

最低

最高

平均

pt-br

A partir de

Até

Em média

pt-pt

Desde

Até

Em média

nl

Vanaf

Tot

Gemiddeld

ru

От

До

В среднем

pl

Od

Do

Średnio

sv

Från

Till

I genomsnitt

Valutakoder

Bruk en av de disse valutakodene i Varepris-kolonnen. Angi et tall med to desimaler og valutakoden (f.eks. NOK 349,90). Hvis punktum brukes som desimaltegn i stedet for komma på språket du har valgt, må du bruke punktum (f.eks. NOK 349.90).

Kode Valuta

ARS

Argentiske peso

AUD

Australske dollar

BOB

Bolivianske boliviano

BRL

Brasilianske real

CAD

Kanadiske dollar

CHF

Sveitsiske franc

CLP

Chilenske peso

COP

Colombianske peso

EUR

Euro

GBP

Britiske pund

HKD

Hongkong-dollar

INR

Indiske rupi

JPY

Japanske yen

MXN

Meksikanske peso

NZD

Newzealandske dollar

PEN

Peruanske sol

PHP

Filippinske peso

PLN

Polske złoty

RUB

Russiske rubler

SEK

Svenske kroner

SGD

Singapore-dollar

USD

Amerikanske dollar

VEF

Venezuelanske bolivar

ZAR

Sørafrikanske rand

Prisenhet

La dette alternativet være tomt hvis du ikke vil vise noen prisenhet. Ellers angir du prisenheter på språket ditt:

Språk «Per time» «Per dag» «Per natt» «Per uke» «Per måned» «Per år»

en

Per Hour

Per Day

Per night

Per Week

Per Month

Per Year

de

Pro Stunde

Pro Tag

Pro Nacht

Pro Woche

Pro Monat

Pro Jahr

fr

par heure

par jour

par nuit

par semaine

par mois

par an

es

A la hora

Al día

A la noche

A la semana

Al mes

Al año

es-419

Por hora

Por día

A la noche

Por semana

Por mes

Por año

it

All'ora

Al giorno

Per notte

Alla settimana

Al mese

All'anno

ja

1 時間

1 日

一泊

1 週間

1 か月

1 年

pt-br

Por hora

Por dia

Por noite

Por semana

Por mês

Por ano

pt-pt

Por hora

Por dia

Por noite

Por semana

Por mês

Por ano

nl

Per uur

Per dag

Per nacht

Per week

Per maand

Per jaar

ru

в час

в день

в ночь

в неделю

в месяц

в год

pl

za godzinę

dziennie

co noc

tygodniowo

miesięcznie

rocznie

sv

Per timme

Per dag

Per natt

Per vecka

Per månad

Per

Rediger priselementer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Bedriftsdata under Konfigurasjon, og klikk så på den feeden for priselementer du vil redigere.
  4. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads, og velg så Endre kolonner.
  5. Vis «Attributter»-alternativet, og merk av for «Vare-ID» (påkrevd om du vil endre noe).
  6. Klikk på Bruk.
  7. Last ned rapporten.
  8. Følg fremgangsmåten i «Endre dataene dine ved hjelp av et regneark»-delen av artikkelen med navnet Sørg for at bedriftsdataene dine er oppdatert.
  9. Legg til en ekstra Handling-kolonne i denne rapporten (verdien i denne kolonnen skal være «Angi» om du vil oppdatere et element, og «Fjern» om du vil fjerne et element).
  10. Fjern kolonner som «Visn.», «Klikk», «Status», «Kostnad» og «Elementstatus» fra regnearket.
  11. Last opp regnearket ved å klikke på de tre prikkene etter at du har gjort de ønskede endringene i elementene.

Slik fungerer faktureringen

Kostnaden av et klikk på et priselement er lik kostnaden av et klikk på tittelen eller visningsadressen til annonsen det skal vises sammen med. Klikk på priselementer belastes når noen klikker på priselementene. Klikk på rullegardinmenyen på mobil for å utvide karusellen blir imidlertid ikke belastet.

Med priselementer har kundene flere muligheter til å klikke, men du betaler ikke for mer enn to klikk per visning. Hvis en bruker klikker på flere linker i rask rekkefølge mens hen ser på en annonse, behandles dette som et duplikatklikk eller ugyldig klikk, og du blir ikke belastet for det andre klikket.

Link til relatert innhold