Hintaelementit

Hintaelementit voivat lisätä hakuverkoston tekstimainostesi arvoa. Niiden avulla voit esitellä valikoimaasi paremmin ja ohjata ihmiset sivustollesi suoraan heitä kiinnostaviin tuotteisiin tai palveluihin. Näin he löytävät nopeasti haluamansa mainoksesi kautta.

Oletetaan esimerkiksi, että omistat kampaamon. Voit lisätä yleisiä avainsanoja käyttäviin kampanjoihin yleisluontoisia hintaelementtejä, kuten Hiustenleikkuu, Värjäys ja Hoitokäsittelyt. Voit lisätä elementtejä myös tarkemmin kohdistettuihin mainosryhmiin. Esimerkiksi Hiusten värjäys ‑mainosryhmässä voisi käyttää seuraavia elementtejä: Osavärjäys, Kokovärjäys, Kokovärjäys + hoitokäsittely ja Kiiltosävytys. Hintaelementtien avulla voit esitellä yrityksesi tarjontaa monipuolisesti.

Tästä artikkelista saat lisätietoa hintaelementtien hyödyistä.

Huom. Hintaelementtien linkit johtavat suoraan sivustollesi, joten muista varmistaa, että se on optimoitu tietokoneille ja kaikille mobiililaitteille. Lue lisää tehokkaan mobiilisivuston luomisesta.

Hyödyt

Tässä joitakin syitä, miksi mainoksiin kannattaa lisätä hintaelementtejä:

• Valikoiman esittely: Hintaelementtien avulla voit esitellä yrityksesi tuotteita tai palveluja interaktiivisessa ja selailtavassa muodossa.
  • Oikopolku konvertoitumiseen: Kun joku klikkaa tai napauttaa hintavalikosta tuotetta tai palvelua, hän siirtyy suoraan oikeaan kohtaan sivustollasi.
  • Suurempi vaikutus vähällä vaivalla: Sinun ei tarvitse luoda uusia tekstimainoksia eikä muokata vanhoja mainoksia.
  • Helppo päivitys: Voit muuttaa tuotteiden ja palvelujen nimiä ja kuvauksia tarvittaessa, jotta ne ovat ajan tasalla myös alennusmyyntien ja erikoistarjousten aikaan. Hintaelementtien muokkaaminen ei nollaa niiden tulostilastoja.
  • Joustavuus ja muokattavuus: Voit lisätä hintaelementtejä tilille, kampanjaan tai mainosryhmään sen mukaan, minkä mainosten kanssa haluat niiden näkyvän. Voit myös valita aikavälin, viikonpäivät tai kellonajat, jolloin elementit voivat näkyä.

Näin ne toimivat

Hintaelementeillä saat lisätilaa yrityksesi tarjonnan esittelemiseen. Elementit näkyvät tietokoneilla ja mobiililaitteilla tekstimainostesi alapuolella enintään kahdeksan kortin joukkona. Korteista ihmiset näkevät eri vaihtoehtoja ja hintoja, ja hintavalikosta he voivat siirtyä suoraan kiinnostavaan kohteeseen sivustollasi.

Ennen kuin aloitat

Ota hintaelementtiä luodessasi huomioon, mitä ihmiset ovat etsimässä, kun he näkevät mainoksesi. Mieti, kuinka tarkkoja mainostesi avainsanat ovat, ja pyri käyttämään elementissä samaa tarkkuustasoa. Jos avainsanasi on kohdistettu esimerkiksi laadukkaita lakanoita etsiville, elementistä tulisi löytyä heidän tarvitsemansa tiedot: myytävien lakanoiden valikoima ja erityyppisten lakanoiden hinnat. Huomioithan, että lakanoita etsivät eivät luultavasti halua tietoa esimerkiksi pyyhkeistä tai peitoista. Muista myös, että hintaelementit eivät välttämättä ole käytettävissä tietyillä kielillä ja tietyissä valuutoissa. Tarkista kielet ja valuutat alta.

Käytettävissä olevat kielet ja valuutat

Hintaelementit ovat tällä hetkellä käytettävissä seuraavilla kielillä: englanti, espanja, hollanti, italia, japani, portugali, puola, ranska, ruotsi, saksa ja venäjä.

Tunnus Valuutta

ARS

Argentiinan peso

AUD

Australian dollari

BOB

Boliviano

BRL

Brasilian real

CAD

Kanadan dollari

CHF

Sveitsin frangi

CLP

Chilen peso

COP

Kolumbian peso

EUR

euro

GBP

Englannin punta

HKD

Hongkongin dollari

INR

Intian rupia

JPY

Japanin jeni

MXN

Meksikon peso

NZD

Uuden-Seelannin dollari

PEN

Perun sol

PHP

Filippiinien peso

PLN

Puolan zloty

RUB

Venäjän rupla

SEK

Ruotsin kruunu

SGD

Singaporen dollari

USD

Yhdysvaltain dollari

VEF

Venezuelan bolívar

ZAR

Etelä-Afrikan randi

Tiettyjen elementtityyppien on täytettävä niitä koskevat vaatimukset, jotta mainokset voivat näkyä. Lue lisää alta.

Hintaelementtityyppejä koskevat vaatimukset

Brändit

Kaikkien otsikkojen tulee olla todellisia tarjottuja brändejä, ja otsikot voivat sisältää ainoastaan brändien nimiä. Otsikkoon liittyvän kuvauksen tarkoituksena on antaa lisätietoa kyseisestä brändistä.

• Esimerkkiotsikko: Google for Work
  • Esimerkkikuvaus: Työsähköposti, kalenterit ja verkkotallennustila

Tapahtumat

Kaikkien otsikoiden tulee liittyä tiettyihin tapahtumiin (esimerkiksi tapahtuman päivämäärä, tapahtuman sijainti, tapahtuman tyyppi tai esiintyjä). Otsikkoon liittyvän kuvauksen tarkoituksena on antaa lisätietoa kyseisestä tapahtumasta.

• Esimerkkiotsikko: 19.11. tai Country Music Festival, Austin
  • Esimerkkikuvaus: Country Music Festival, Austin tai 19.11.

Sijainti

Kaikkien otsikoiden tulee olla yritykseesi liittyviä sijainteja. Otsikkoon liittyvän kuvauksen tarkoituksena on antaa lisätietoa kyseisestä sijainnista.

• Esimerkkiotsikko: San Francisco
  • Esimerkkikuvaus: Financial District, Marina, Mission

Kaupunginosat

Kaikkien otsikoiden tulee olla kaupungin tai alueen alialueita tai piirejä. Otsikkoon liittyvän kuvauksen tarkoituksena on antaa lisätietoa kyseisestä naapurustosta.

• Esimerkkiotsikko: Hayes Valley
  • Esimerkkikuvaus: Huoneistoja, 1 mh ja 2 mh

Tuoteluokat

Kaikkien otsikoiden tulee olla tuoteluokan muunnelmia. Otsikkoon liittyvän kuvauksen tarkoituksena on antaa lisätietoa tuotekategoriasta.

• Esimerkkiotsikko: Tenniskengät
  • Esimerkkikuvaus: Miesten, naisten, lasten

Tuotetasot

Kaikkien otsikoiden tulee olla tasoja tai kokoja. Otsikkoon liittyvän kuvauksen tarkoituksena on antaa lisätietoa kyseisestä tasosta.

• Esimerkkiotsikko: Luksus
  • Esimerkkikuvaus: Suurin lahjakorimme
  • Palvelut

Kaikkien otsikoiden tulee olla palvelutyyppejä. Otsikkoon liittyvän kuvauksen tarkoituksena on antaa lisätietoa kyseisestä palvelusta.

• Esimerkkiotsikko: Hampaiden valkaisu
  • Esimerkkikuvaus: 30 minuutin aika ilman ajanvarausta

Palveluluokat

Kaikkien otsikoiden tulee olla muunnelmia palveluluokasta, joka sisältää useita tiettyjä palveluja. Otsikkoon liittyvän kuvauksen tarkoituksena on antaa lisätietoa kyseisestä palveluluokasta.

• Esimerkkiotsikko: Hammashoito
  • Esimerkkikuvaus: Lapset, paikkaukset, valkaisu

Palvelutasot

Kaikkien otsikoiden tulee olla palvelutasoja. Kuvauksen tulee antaa lisäohjeita kustakin palvelutasosta.

• Esimerkkiotsikko: 3 tähden hotelli
  • Esimerkkikuvaus: Huoneessa minibaari, maksuton Wi-Fi

Ohjeet

Alta löydät tarkat ohjeet hintaelementtien luomiseen, lisäämiseen ja muokkaamiseen. Muista, että Google Ads ‑tilillä on tiettyjä rajoituksia. Jos sinulla on paljon elementtejä tai syötteitä, vanhentuneet kohteet kannattaa poistaa tai korvata. Lue lisää Google Ads ‑tileihin liittyvistä rajoituksista.

Hintaelementtien luominen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit ja sitten alasivuvalikosta Elementit.
  3. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Hinta.
  4. Valitse avattavasta "Lisää kohteeseen" ‑valikosta taso, jolle haluat lisätä elementin.
  5. Lisää hintaelementin kieli, tyyppi, valuutta ja hintatarkenne.
  6. Lisää jokaisen esiteltävän tuotteen tai palvelun otsikko, hinta, kuvaus ja lopullinen URL. Sinun on lisättävä ainakin kolme tuotetta tai palvelua, mutta suositeltu vähimmäismäärä on viisi.
    • Jos sinulla on vain yksi lopullinen URL-osoite, joka rivillä ei tarvitse käyttää eri osoitetta.
    • Sekä elementtien otsikoiden että kuvausten enimmäispituus on 25 merkkiä. Kuvausta tai otsikkoa saatetaan lyhentää, jos mainos näkyy kapealla mobiililaitteella.
    • Erityyppisiä hintaelementtejä koskevat vaatimukset kerrotaan tämän artikkelin seuraavassa osiossa.
    • Muista, että elementit voivat joskus näkyä myös ilman kuvausta.
    • Ilmoittamasi hinta saatetaan lyhentää tai pyöristää mobiililaitteita varten. Esimerkki: 12 345,67 € voi näkyä muodossa 12 346 €.
  7. Tallenna uusi hintaelementti klikkaamalla Tallenna.

Hintaelementtien lisääminen

Alta näet, miten voit lisätä useita hintaelementtejä kerralla laskentataulukon avulla.

1. Laskentataulukkomallin lataaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit.
  3. Valitse alasivuvalikosta Elementit ja klikkaa oikeasta yläkulmasta taulukkonäkymäkuvaketta.
  4. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Klikkaa oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen kuvaketta .
  6. Klikkaa Lataa.
  7. Valitse näkyviin tulevasta ikkunasta Näytä mallit, niin voit valita haluamasi laskentataulukkomallin.

2. Muutosten tekeminen laskentataulukkoon

Voit lisätä niiden kampanjoiden ja mainosryhmien nimet, joihin haluat lisätä elementin.

Campaign (Kampanja, pakollinen): Lisää "Campaign"-kenttään sen kampanjan nimi, johon haluat liittää hintaelementit. Jos haluat liittää elementit useisiin kampanjoihin, luo useita rivejä, joiden sisältö on sama kampanjan nimeä lukuun ottamatta (älä lisää samalle riville useita kampanjoiden nimiä).

Ad group (Mainosryhmä, valinnainen): Lisää "Ad group" ‑kenttään sen mainosryhmän nimi, johon haluat liittää hintaelementit. Huomioithan, että mainosryhmää käytettäessä kampanjan nimi on pakollinen. Mainosryhmän on kuuluttava valitsemaasi kampanjaan. Jos haluat liittää elementit useisiin mainosryhmiin, luo useita rivejä, joiden sisältö on sama mainosryhmän nimeä lukuun ottamatta (älä lisää samalle riville useita mainosryhmien nimiä).

Language (Kieli, pakollinen): Varmista, että laskentataulukon "Language"-sarakkeen tyypiksi on asetettu "value" (arvo). Lisää englannin kieltä tarkoittava "en".

Type (Tyyppi, pakollinen): Lisää jokin seuraavista hintaelementtityypeistä:

• Brändit
  • Tapahtumat
  • Locations (Sijainnit)
  • Kaupunginosat
  • Tuoteluokat
  • Tuotetasot
  • Service categories (Palveluluokat)
  • Service tiers (Palvelutasot)
  • Palvelut

Price qualifier (Hintatarkenne, valinnainen): Jätä tämä kohta tyhjäksi, jos et halua käyttää hintatarkennetta. Lisää muussa tapauksessa jokin seuraavista:

• From (Alkaen)
  • Up to (Enintään)
  • Average (Keskimäärin)

Tracking template (Seurantamalli, valinnainen): Jätä tämä kohta tyhjäksi, jos et halua käyttää seurantamallia. Lisää seurantamallin URL‑osoite.

Tarkat tiedot jokaisesta hintaelementissä esiteltävästä tuotteesta/palvelusta (pakollinen): Lisää alla olevat tiedot.

• Item header (Kohteen otsikko)
  • Item final URL (Tuotteen lopullinen URL)
  • Item description (Tuotteen kuvaus)
  • Item price (Tuotteen hinta): Lisää hinta kahden desimaalin tarkkuudella ja lisää ISO 4217 ‑standardin mukainen valuuttakoodi, esim. 34,99 EUR. Käytä desimaalierottimena pilkkua tai pistettä valitsemasi kielen mukaan (esim. 34.99 USD).

Final mobile URL (Lopullinen mobiili‑URL, valinnainen)

Item unit (Kohteen yksikkö, valinnainen): Jätä tämä kohta tyhjäksi, jos et halua käyttää hintayksikköä. Lisää muussa tapauksessa jokin seuraavista:

• per hour (tunnissa)
  • per day (päivässä)
  • per night (yössä)
  • per week (viikossa)
  • per month (kuukaudessa)
  • per year (vuodessa)

Jos haluat lisätietoa muista valinnaisista sarakkeista, joiden avulla voi määritellä aikatauluja ja aikavälejä, tutustu artikkeliin "Muutosten tekeminen joukkolatausten avulla". Huomaa, että hintaelementeille ei voi valita laiteasetusta.

Huom. Jos haluat lisätä elementin kampanjatasolle, jätä mainosryhmän sarake tyhjäksi. Tilitasolle lisättäessä tyhjiksi jätetään kampanjan ja mainosryhmän sarakkeet.

3. Laskentataulukon lataaminen muutosten käyttöönottamiseksi ja tallentamiseksi

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja elementit.
  3. Valitse alasivuvalikosta Elementit ja klikkaa oikeasta yläkulmasta taulukkonäkymäkuvaketta.
  4. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Klikkaa oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen kuvaketta .
  5. Klikkaa Lataa.
  6. Valitse näkyviin tulevasta valintaikkunasta Näytä mallit, niin voit valita haluamasi laskentataulukkomallin.
  7. Valitse avattavasta valikosta lähde. Klikkaa Esikatsele muutoksia ja varmista, että laskentataulukossa tekemäsi muutokset näkyvät tililläsi oikein.
  8. Jos kaikki näyttää hyvältä, klikkaa Käytä.

Voit ladata useita hintaelementtejä kerralla myös muilla kielillä. Katso alta käytettävissä olevat kielten arvot ja valuuttakoodit sekä hintaelementtityyppien, hintatarkenteiden ja hintayksiköiden käännökset.

Useiden hintaelementtien lisääminen kerralla (muut kielet kuin englanti)

Kieli

Määritä jokin seuraavista kielikoodeista laskentataulukon Language (Kieli) ‑sarakkeeseen:

Arvo Kieli

fi

suomi

es

espanja

es-419

espanja (Latinalainen Amerikka)

fr

ranska

it

italia

ja

japani

nl

hollanti

pl

puola

pt-br

portugali (Brasilia)

pt-pt

portugali (Portugali)

ru

venäjä

de

saksa

sv

ruotsi

Hintaelementtityyppi

Lisää hintaelementtityyppi valitsemallasi kielellä:

en de fr es

Brändit

Marken

Marques

Marcas

Tapahtumat

Veranstaltungen

Événements

Eventos

Sijainnit

Standorte

Lieux

Ubicaciones geográficas

Kaupunginosat

Stadtteile

Quartiers

Barrios

Tuoteluokat

Produktkategorien

Catégories de produits

Categorías de producto

Tuotetasot

Produktvarianten

Niveaux de produits

Gamas de producto

Palveluluokat

Dienstleistungskategorien

Catégories de services

Categorías de servicio

Palvelutasot

Dienstleistungsvarianten

Niveaux de services

Gamas de servicio

Palvelut

Dienstleistungen

Palvelut

Servicios

es-419 it ja pt-br

Marcas

Brand

ブランド

Marcas

Eventos

Eventi

イベント

Eventos

Lugares

Località

地域

Locais

Barrios

Quartieri

周辺地域

Vizinhanças

Categorías de producto

Categorie di prodotti

商品のカテゴリ

Categorias de produto

Niveles de producto

Livelli di prodotto

商品のバリエーション

Níveis de produto

Categorías de servicio

Categorie di servizi

サービスのカテゴリ

Categorias de serviço

Niveles de servicio

Livelli di servizio

サービスのバリエーション

Níveis de serviço

Servicios

Servizi

サービス

Serviços

pt-pt nl ru pl sv

Marcas

Merken

Бренды

Marki

Varumärken

Eventos

Evenementen

События

Wydarzenia

Händelser

Localizações

Locaties

Места

Lokalizacje

Platser

Vizinhanças

Buurten

Районы

Okolice

Områden

Categorias de produto

Productcategorieën

Категории товаров

Kategorie produktów

Produktkategorier

Níveis de produto

Productniveaus

Виды товаров

Typy produktów

Produktnivåer

Categorias de serviços

Servicecategorieën

Категории услуг

Kategorie usług

Tjänstekategorier

Níveis de serviços

Serviceniveaus

Виды услуг

Typy usług

Tjänstenivåer

Serviços

Palvelut

Услуги

Usługi

Tjänster

Hintatarkenne

Jätä tämä kohta tyhjäksi, jos et halua elementtiin hintatarkennetta. Muussa tapauksessa lisää valitsemasi kielen mukainen tarkenne:

Kieli "From"-määre "Up to" ‑määre "avg"-määre

fi

Vähintään

Loppuarvo

Keskiarvo

de

Ab

Bis

Durchschnitt

fr

Dès

Max

Prix moyen

es

Desde

Hasta

Media

es-419

Desde

Hasta

Promedio

it

Da

Fino a

In media

ja

最低

最高

平均

pt-br

A partir de

Até

Em média

pt-pt

Desde

Até

Em média

nl

Vanaf

Tot

Gemiddeld

ru

От

До

В среднем

pl

Od

Do

Średnio

sv

Från

Till

I genomsnitt

Valuuttakoodit

Käytä "Item price" (Kohteen hinta) ‑sarakkeessa jotakin seuraavista valuuttakoodeista. Kirjoita hinta kahden desimaalin tarkkuudella ja lisää sen perään valuuttakoodi (esim. 34,99 EUR). Käytä desimaalierottimena pilkkua tai pistettä valitsemasi kielen mukaan (esim. 34.99 USD).

Tunnus Valuutta

ARS

Argentiinan peso

AUD

Australian dollari

BOB

Boliviano

BRL

Brasilian real

CAD

Kanadan dollari

CHF

Sveitsin frangi

CLP

Chilen peso

COP

Kolumbian peso

EUR

euro

GBP

Englannin punta

HKD

Hongkongin dollari

INR

Intian rupia

JPY

Japanin jeni

MXN

Meksikon peso

NZD

Uuden-Seelannin dollari

PEN

Perun sol

PHP

Filippiinien peso

PLN

Puolan zloty

RUB

Venäjän rupla

SEK

Ruotsin kruunu

SGD

Singaporen dollari

USD

Yhdysvaltain dollari

VEF

Venezuelan bolívar

ZAR

Etelä-Afrikan randi

Hintayksikkö

Jätä tämä kohta tyhjäksi, jos et halua näyttää hintayksikköä. Muussa tapauksessa määritä hintayksikkösi käyttämällä kieltäsi vastaavaa arvoa:

Kieli "Tunnissa" “Per day” "Per night" "Viikossa" "Kuukaudessa" "Vuodessa"

fi

Tunnissa

Päivässä

Yötä kohden

Viikossa

Kuukaudessa

Vuodessa

de

Pro Stunde

Pro Tag

Pro Nacht

Pro Woche

Pro Monat

Pro Jahr

fr

par heure

par jour

par nuit

par semaine

par mois

par an

es

A la hora

Al día

A la noche

A la semana

Al mes

Al año

es-419

Por hora

Por día

A la noche

Por semana

Por mes

Por año

it

All'ora

Al giorno

Per notte

Alla settimana

Al mese

All'anno

ja

1 時間

1 日

一泊

1 週間

1 か月

1 年

pt-br

Por hora

Por dia

Por noite

Por semana

Por mês

Por ano

pt-pt

Por hora

Por dia

Por noite

Por semana

Por mês

Por ano

nl

Per uur

Per dag

Per nacht

Per week

Per maand

Per jaar

ru

в час

в день

в ночь

в неделю

в месяц

в год

pl

za godzinę

dziennie

co noc

tygodniowo

miesięcznie

rocznie

sv

Per timme

Per dag

Per natt

Per vecka

Per månad

Per år

Hintaelementtien muokkaaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Bisnesdata ja klikkaa muokattavaa hintaelementtisyötettä.
  4. Klikkaa sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa sarakkeita.
  5. Klikkaa "Attribuutit" ja merkitse tuotetunnuksen ruutu (muokkauksen tekeminen edellyttää tätä).
  6. Klikkaa Käytä.
  7. Lataa raportti.
  8. Katso seuraavat vaiheet Bisnesdatan päivittäminen ‑artikkelin osiosta Datan muokkaaminen laskentataulukon avulla.
  9. Lisää raporttiin Toiminto-sarake (tässä sarakkeessa arvon tulee olla "Määritä", jos toiminto halutaan lisätä, ja "Poista", jos kohde halutaan poistaa).
  10. Poista laskentataulukosta sarakkeita, esim. Kohteen tila, Tila, Klikkaukset, Impressiot ja Hinta.
  11. Kun olet tehnyt elementteihin haluamasi muutokset, klikkaa kolmen pisteen kuvaketta ja lataa laskentataulukko Google Adsiin.

Miten laskutus toimii

Hintaelementin klikkaus maksaa saman verran kuin otsikon tai näkyvän URL-osoitteen klikkaus siitä mainoksesta, jonka kanssa elementti näkyy. Klikkaus veloitetaan, kun jotakin hintaelementissä olevaa kohdetta klikataan. Mobiililaitteen avattavan valikon klikkauksista karusellin laajentamiseksi ei kuitenkaan veloiteta.

Hintaelementit tarjoavat ihmisille enemmän klikkausmahdollisuuksia, mutta sinua veloitetaan enintään kahdesta klikkauksesta impressiota kohden. Lisäksi jos joku klikkaa nopeasti kahta linkkiä mainosta katsoessaan, toinen klikkaus saatetaan laskea kaksoisklikkauksen osaksi tai kelpaamattomaksi klikkaukseksi, jolloin sitä ei veloiteta.

Aiheeseen liittyvä linkki