Over accountbudgetten

Accountbudgetten (eerder budgetorders genoemd) worden gebruikt door adverteerders die betalen via maandelijkse facturering. Als u een accountbudget maakt, reserveert u een bepaald bedrag dat u gedurende een periode wilt uitgeven. Hiermee kunt u de kosten en uw gemiddelde dagbudgetten voor campagnes beheren.

Een bureau kan bijvoorbeeld een vast bedrag per maand toewijzen aan het account van een klant. Behalve het gemiddelde dagbudget van een campagne kan het bureau een accountbudget gebruiken om ervoor te zorgen dat de maandelijkse kosten dat bedrag voor het hele account niet overschrijden.

Bedragen voorafgegaan door een groen plusteken (+) of een rood minteken (-)

Soms kan uw accountbudget worden voorafgegaan door een groen plusteken (+) of een rood minteken (-). Dit betekent het volgende:

Groen plusteken (+)

Een bedrag kan om 2 redenen worden weergegeven met een groen plusteken (+): er is een kredietcorrectie toegepast op uw account of er zijn ongeldige klikken gedetecteerd, waarvoor geen kosten in rekening worden gebracht. In beide gevallen is het bedrag na het groene plusteken het extra budget dat beschikbaar is om te besteden. Dit bedrag komt overeen met het bedrag van de kredietcorrectie.

Ons systeem berekent welk bedrag van uw budget is besteed aan ongeldige klikken. Aangezien ongeldige klikken niet in rekening worden gebracht, voegt het systeem dat bedrag vervolgens opnieuw aan uw budget toe, zodat u toch het oorspronkelijke budget besteedt.

Rood minteken (-)

Als er voor een bedrag een rood minteken (-) staat, is dit bedrag nog niet beschikbaar om te besteden. Dit kan zijn omdat u het bestaande budget net heeft verhoogd en de verhoging nog niet volledig is verwerkt. Deze budgetstatus is tijdelijk. De melding verdwijnt als het aanvullende budget aan de beschikbare budgetlimiet is toegevoegd.

Gemiddelde dagbudgetten voor campagnes en uw accountbudget

Een accountbudget fungeert alleen als een uitgavelimiet voor al uw campagnes. Als de kosten voor al uw campagnes het opgegeven budgetbedrag vóór de einddatum van het budget bereiken, wordt de weergave van alle advertenties in het account stopgezet. Als u een accountbudget instelt, worden uw kosten niet verdeeld over uw accounts of over de door u opgegeven periode. Daarvoor moet u gemiddelde dagbudgetten voor campagnes gebruiken.

Voorbeeld

In dit diagram ziet u hoe het gemiddelde dagbudget wordt gebruikt in 2 Google Ads-campagnes.

U heeft een Google Ads-account met 2 campagnes. U stelt een accountbudget voor een bedrag van $ 1000 in voor de periode van 1 april tot en met 30 april. Als uw account tussen 1 en 30 april $ 1000 aan kosten genereert, worden uw advertenties pas opnieuw weergegeven als uw volgende accountbudget start.

Bekijk uw gemiddelde dagbudgetten voor campagnes om ervoor te zorgen dat deze $ 1000 genoeg is voor de gehele maand van 30 dagen. Eerst beslist u hoeveel u bereid bent uit te geven aan elke campagne. In dit geval wilt u $ 750 besteden aan Campagne 1 en $ 250 aan Campagne 2. Vervolgens deelt u elk bedrag door 30 om uw gemiddelde dagbudget te bepalen:

1. $ 750/30 = $ 25
  2. $ 250/30 = $ 8,33

U kent Campagne 1 een gemiddeld dagbudget van $ 25 toe en Campagne 2 een gemiddeld dagbudget van $ 8,33.

Aandachtspunt

• In de kolom Budget ziet u het totale bedrag dat is aangevraagd of goedgekeurd voor een budget. Als het budget onbeperkt is, wat betekent dat al uw Google Ads-campagnes niet zijn beperkt tot een bepaald bedrag, maar tot het gemiddelde dagbudget dat u voor elke campagne heeft ingesteld, staat hier Onbeperkt.
  • In de kolom Uitgaven ziet u het totale bedrag dat tot nu toe aan een budget is besteed. Dit bedrag kan hoger zijn dan het bedrag dat in de kolom Budget wordt vermeld, bijvoorbeeld omdat er een tegoed is toegevoegd aan uw budget. Onder het bestede bedrag ziet u welk percentage van het totale effectieve budget dit bestede bedrag is.