Een betaling uitvoeren voor een account met maandelijkse facturering

De meeste adverteerders die gebruikmaken van maandelijkse facturering, kunnen betalingen uitvoeren via een overboeking of met een cheque. In uw land zijn mogelijk andere opties beschikbaar. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het gebruik van maandelijkse facturering. Wanneer u deze betalingsinstelling aanvraagt, wordt u goedgekeurd voor een bepaalde kredietlimiet. In dit artikel leest u welke stappen u moet doorlopen om een betaling uit te voeren. Ook geven we een aantal tips om ervoor te zorgen dat uw betaling zo snel en nauwkeurig mogelijk wordt verwerkt.

Voordat u begint

• Houd uw factuur bij de hand. Hierop staan de betalingsopties die voor u beschikbaar zijn. De bankgegevens staan onderaan.
  • Vergeet niet om bij uw betalingen altijd het gekoppelde factuurnummer van Google (niet uw lokale btw-factuur) en creditnotanummer te vermelden. Hierdoor kan uw betaling veel sneller worden verwerkt in uw account. Als u geen informatie bij de betaling levert, wordt deze mogelijk eerst met de oudste kosten in uw account verrekend. Voeg belastinginhoudingsdocumenten toe, indien van toepassing, en geef aan bij welke factuur ze horen.
  • Als u vragen over factuurnummers of de verwerking van betalingen heeft, stuurt u een e-mail naar het adres dat onderaan uw factuur is vermeld.

Wanneer u moet betalen

U voert betalingen uit volgens de algemene voorwaarden waarmee u akkoord gaat wanneer u zich aanmeldt voor maandelijkse facturering. In deze voorwaarden wordt het aantal dagen beschreven waarbinnen u uw factuur moet betalen.

Betalen via overboeking

1. Log in bij de portal van uw bank om een betaling uit te voeren.
  2. Geef de onderstaande informatie op in het veld voor aanvullende informatie:
    • Alle factuurnummers en creditnotanummers (indien van toepassing)
    • Betalingsprofiel-ID
    • Naam klant
  3. Voer in het veld voor aanvullende informatie op het elektronische-betalingsformulier alle factuurnummers en creditnotanummers (indien van toepassing) in. Hieronder ziet u een voorbeeld:
    3400000001 / 3400000002 / 0000000000003 / 3300000009
  4. Als niet alle factuurnummers op het elektronische-betalingsformulier passen, doet u het volgende:
    • Stuur op de dag van de overboeking een e-mail naar het e-mailadres op de Google-factuur of naar uw crediteurenvertegenwoordiger.
    • Vermeld op de onderwerpregel 'Remittance [naam van uw bedrijf] [totaalbedrag van uw betaling]'.
    • Vermeld in de berichttekst alle factuurnummers en creditnotanummers (indien van toepassing) en de bijbehorende betalingsbedragen. Voeg belastinginhoudingsdocumenten toe, indien van toepassing, en geef aan bij welke factuur ze horen.

Aandachtspunten

Mogelijk heeft het veld voor aanvullende informatie bij uw bank een andere naam, zoals 'Melding', 'Beschrijving' of 'Referentie'.

Betalen met een cheque

1. Neem de factuurnummers en creditnotanummers (indien van toepassing) over op uw cheque.
    • Als u meerdere facturen tegelijk betaalt en meer ruimte nodig heeft, noteert u alle factuurnummers en creditnotanummers met de bijbehorende bedragen op een los vel papier of drukt u deze afzonderlijk af. Voeg dit document vervolgens bij uw cheque.
  2. Stuur de cheque per post naar het adres dat onder aan uw Google-factuur staat vermeld.

Met een cheque betalen buiten de VS

• Stuur op de dag waarop u de cheque verstuurt, een e-mail naar het e-mailadres dat op uw Google-factuur staat vermeld.
  • Vermeld op de onderwerpregel 'Remittance [naam van uw bedrijf] [totaalbedrag van uw betaling]'.
  • Vermeld in de berichttekst alle factuurnummers en creditnotanummers (indien van toepassing), evenals de bijbehorende betalingsbedragen.

Voorbeeld:

Factuur/creditnota Bedrag