Tietoja Avainsanojen suunnittelijan ennusteista

Avainsanojen suunnittelijan käyttäminen:

Voit selvittää Avainsanojen suunnittelijan avulla, miten hyvin avainsanat saattaisivat toimia. Google tekee aiemman hakudatan perusteella arvioita siitä, millaisia tuloksia voisit saada tietyllä avainsanajoukolla ja budjetilla. Näistä ennusteista voi olla apua, kun päätät avainsanojen ryhmittelystä ja valitset hintatarjouksia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä voit oppia ennusteista ja aiemmasta hakudatasta ja miten voit ratkaista yleisiä ongelmia.

Ennusteet

Impressioennusteessa tulevaa kehitystä arvioidaan hintatarjouksen, budjetin, kausivaihtelun ja aiemman mainosten laadun perusteella. Kun haet Avainsanojen suunnittelijalla avainsanoja koskevia ennusteita, näet yleiskatsauksen kaaviossa ja yksityiskohtaisemman ennusteen taulukossa. Lisäksi saat tietoa siitä, millaisten hintatarjousten avulla voisit saavuttaa liiketoimintatavoitteesi.

Ennuste-sivulta näet suunnitelmasi ennusteet eriteltyinä suosituimpien avainsanojen, sijaintien ja laitteiden mukaan. Tiedot näkyvät selkeässä hallintapaneelissa, ja voit muuttaa kunkin ennusteen parametreja nähdäksesi tarkempia tietoja suunnitelmasi mahdollisuuksista.

Ennuste-sivun yläosassa näkyy myös oletushintatarjous, jota voit muuttaa valitsemalla toisen kohdan kaaviosta tai kirjoittamalla hintatarjouksen sivun yläosassa olevaan kenttään. Näin voit nähdä, miten avainsanasi mahdollisesti toimisivat matalammilla tai korkeammilla hintatarjouksilla. Oletushintatarjous perustuu johonkin seuraavista:

• mahdollinen aiempi suunnitelma
  • keskimääräinen korkein klikkauskohtainen hinta (CPC) tilisi mainosryhmissä, joille on määritetty manuaalisesti klikkauskohtainen hinta
  • keskimääräinen korkein klikkauskohtainen hinta kaikissa manuaalisia hintatarjouksia käyttävissä mainosryhmissä, joissa käytetään samaa valuuttaa.

Avainsanaennusteiden merkitykset

• Klikkaukset: klikkausmäärä, jonka mainos voi saada päivässä, kun avainsana käynnistää mainoksen.
  • Hinta: keskimääräinen summa, jonka voisit kuluttaa päivässä kyseistä avainsanaa kohden.
  • Impressiot: montako kertaa päivässä mainos voitaisiin näyttää. Impressio lasketaan aina, kun mainos näytetään hakutulossivulla.
  • Klikkausprosentti (CTR): mainoksen mahdollinen klikkausmäärä jaettuna mainoksen mahdollisilla impressioilla.
  • Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta (Keskim. CPC): Mahdollinen keskimääräinen summa, jonka maksat yhdestä klikkauksesta. Klikkauksesta veloitettavaa lopullista summaa eli todellista klikkauskohtaista hintaa muokataan automaattisesti siten, että maksat vain yhden sentin enemmän kuin mainoksesi sijainnin säilyttäminen vähintään edellyttää. Näin ollen on mahdollista, että näkyvä summa alittaa kaikkia avainsanoja koskevan yleisen kustannusväliennusteen tai mainosryhmällesi jo määritetyn klikkauskohtaisen hintatarjouksen.

Hyvä huomata

Muista, että aiempia tilastoja (esim. kuukausittaisten hakujen keskiarvo) näkyy vain tarkan vastaavuuden osalta. Otetaan esimerkiksi avainsana "tumma suklaa". Jos haluat tarkistaa avainsanan kuukausittaisten hakujen keskiarvon, näet samat tarkkaa vastaavuutta koskevat tilastotiedot riippumatta siitä, käytätkö avainsanalle "tumma suklaa" laajaa vastaavuutta, lausekevastaavuutta vai tarkkaa vastaavuutta. Liikenne-ennusteissa (esim. klikkaukset ja hinta) puolestaan huomioidaan avainsanan vastaavuustyyppi. Jos esimerkiksi katsot laajan vastaavuuden avainsanojen ennusteita, avainsanojen mahdolliset päällekkäisyydet otetaan huomioon.

Tallennetut avainsanat

Kun haet Avainsanojen suunnittelijalla avainsanojen tai kampanjoiden aiempia mittareita, näet yksityiskohtaisia tilastoja sisältävän taulukon, josta voi olla apua kampanjan avainsanojen valitsemisessa. Muista, että ennusteissa otetaan huomioon muun muassa hintatarjous, budjetti ja kausivaihtelu, kun taas aiempien mittarien kohdalla niitä ei huomioida.

Mitä aiemmat mittarit kertovat?

• Kuukausittaisten hakujen keskiarvo (Hakuja keskimäärin / kk): Tämä mittari ilmaisee avainsanalla ja sen läheisillä muunnelmilla kuukaudessa tehtyjen hakujen keskimääräisen määrän, joka perustuu valitsemiisi sijainnin ja hakuverkoston asetuksiin. Se kertoo, kuinka suosittuja avainsanasi ovat eri aikoina vuodesta. Hakujen määrä on oletuksena 12 kuukauden jakson keskiarvo (kielestä riippumatta).
  • Kilpailu: Tämä on kunkin avainsanan kohdalla näkyvien mainostajien määrä suhteutettuna kaikkiin Googlessa oleviin avainsanoihin. Huomaa, että tämä data koskee vain valitsemaasi sijaintia ja hakuverkoston kohdistusta. Kilpailu-sarakkeesta näet, onko avainsanan kilpailu vähäistä, keskitasoista vai kovaa.
  • Sivun yläosan hintatarjoukset (alimmat): Alimmat hintatarjoukset ovat 20. prosenttipisteeseen pohjautuva arvio hinnoista, joita mainostajat ovat aiemmin maksaneet mainoksen sijoittamisesta sivun yläosaan avainsanan perusteella. Arvo perustuu sijaintiisi ja hakuverkoston asetuksiisi.
  • Sivun yläosan hintatarjoukset (ylimmät): Ylimmät hintatarjoukset ovat 80. prosenttipisteeseen pohjautuva arvio hinnoista, joita mainostajat ovat aiemmin maksaneet mainoksen sijoittamisesta sivun yläosaan avainsanan perusteella. Arvo perustuu sijaintiisi ja hakuverkoston asetuksiisi.
  • Osuus orgaanisista impressioista: Tämä on niiden kertojen prosenttiosuus, joina verkkosivustosi tiedot näkyivät hakutuloksissa tietyllä avainsanalla tehtyjen verkkohakujen yhteydessä. Arvo lasketaan jakamalla verkkosivustosi tiedot näyttäneiden verkkohakujen määrä kyseisen avainsanaidean hakujen kokonaismäärällä.
  • Osuus mainoksen impressioista: Tämä on saamiesi impressioiden määrä jaettuna avainsanaa tarkalleen vastanneiden hakujen kokonaismäärällä, joka on laskettu kohdistuksessa käytetylle sijainnille ja verkostolle edellisen kalenterikuukauden aikana. Muista, että Avainsanojen suunnittelijassa oleva Osuus mainoksen impressioista ‑sarake eroaa kampanjanhallinnan Osuus impressioista- ja Tarkan vastaavuuden osuus impressioista ‑sarakkeista, sillä jälkimmäiset sarakkeet perustuvat niiden impressioiden määrään, jotka avainsana olisi voinut saada. Avainsanojen suunnittelijassa osuus mainoksen impressioista perustuu tarkalla avainsanalla tehtyjen hakujen määrään. Jos Osuus mainoksen impressioista ‑sarakkeessa on viiva (-), luvun laskemiseen ei ole saatavilla riittävästi dataa.

An animation demonstrating how to access performance charts in Keyword Planner.

Muista nämä asiat aiemmista mittareista:

• Hakujen määriä koskevat tilastotiedot on pyöristetty. Tämä tarkoittaa sitä, että jos haet avainsanaideoita useasta sijainnista kerrallaan, hakumäärät eivät välttämättä täsmää odotetusti.
  • Verkkoliikenteen määrä vaihtelee kausittain, ajankohtaisten tapahtumien mukaan ja monista muista syistä. Siksi myös avainsanoihisi liittyvien hakujen määrä vaihtelee jatkuvasti.
  • Avainsanaennusteiden avulla voit selvittää tilisi arvioidun kehityksen. Impressioennusteessa otetaan huomioon hintatarjous, budjetti, kausivaihtelu ja aiempi mainosten laatu, mutta hakujen määrää koskevissa tilastoissa näitä ei huomioida. Lisäksi hakujen määrä määritetään ainoastaan tarkoille avainsanaosumille, kun taas arvioitu impressioiden määrä perustuu valitsemiisi vastaavuustyyppeihin.
  • Hintatarjoustilastot voivat auttaa päättämään, mitä avainsanoja kampanjassa kannattaa käyttää. Hintatarjoustilastot eli sivun yläosan hintatarjoukset (alimmat) ja sivun yläosan hintatarjoukset (ylimmät) voivat myös olla avuksi, kun valitset sopivaa hintatarjousta avainsanoillesi. Hintatarjoustilastoissa otetaan huomioon hintatarjoukset, jotka saivat mainoksen näkymään ensimmäisen hakutulossivun yläosassa olevien mainosten joukossa.
  • Hintatarjoustilastoissa näytetään hintatarjoustiedot 30:n viime päivän ajalta. Et välttämättä näe sellaisten avainsanojen hintatarjoustilastoja, joiden hintatarjouksista on saatavilla vain rajallisesti historiatietoja. Koska mainoksen näkyminen ensimmäisen hakutulossivun yläosassa riippuu hintatarjouksesta, laatupisteistä ja muista tekijöistä, voit muokata näiden mittareiden avulla hintatarjouksiasi suhteessa samankaltaisten avainsanojen laatupisteisiin.

Liikenne-ennusteiden ongelmien ratkaiseminen

Joissakin tapauksissa avainsanojen suunnittelijassa näytettävät liikenne-ennusteet saattavat vaikuttaa odotettua pienemmiltä tai erilaisilta kuin liikenne, jonka mainoksesi todellisuudessa saa. Joskus liikenne-ennusteita ei ehkä näytetä lainkaan.

Alla kerrotaan, miksi et välttämättä näe liikenne-ennusteita avainsanojen suunnittelijassa ja mitä voit tehdä ongelmien korjaamiseksi.

Ennusteen lukemat ovat alhaisia

Käyttäessäsi avainsanojen suunnittelijaa näet arvioita siitä, montako klikkausta ja impressiota saat päivässä. Jos korotat klikkauskohtaista hintatarjousta, tulokset saattavat usein parantua. Korottamisella ei kuitenkaan välttämättä ole merkittävää vaikutusta liikenne-ennusteisiin. Tämä voi johtua seuraavista syistä:
  • Mainosten aiemmat tulokset: Avainsanojen suunnittelijan laskelmat sisältävät tietoja omien mainostesi ja muiden samankaltaisia avainsanoja käyttävien mainosten aiemmista tuloksista. Jos otoksen mainosten kokonaisklikkausprosentti on jatkuvasti alhainen, klikkauksia koskevat lukemat jäävät ennusteissa pieniksi. Yritä parantaa klikkausprosenttiasi, mikä puolestaan voi kasvattaa ennustettuja lukemia.
  • Hakuanalyysi: Google seuraa avainsanoja ja hakuja koskevia trendejä voidakseen tarjota tarkkoja liikenne-ennusteita. Pienet ennustelukemat voivat johtua siitä, että kyseisellä avainsanalla tai avainsanalausekkeella on tehty vain vähän hakuja. Lisää tällaisessa tilanteessa uusia avainsanoja tai avainsanayhdistelmiä. Pääset alkuun klikkaamalla vasemmalla olevasta sivuvalikosta Avainsanaideat.
  • Google-verkoston käytännöt: Googlen kanssa yhteistyössä mainoksia näyttävillä sivustoilla (eli hakukumppanien sivustoilla) on erilaisia käytäntöjä sille, millaisia mainoksia niiden sivuilla tai tuotteissa voi näkyä. Esimerkiksi jotkut hakukumppanit hyväksyvät ainoastaan mainokset, joihin ei liity minkäänlaisia seksuaalisen sisällön rajoituksia. Nämä hakukumppanien käytäntöjen vaihtelut otetaan huomioon avainsanojen suunnittelijassa ja ennusteissa. Mainostaminen hakuverkostossa voi parantaa näkyvyyttäsi potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa, mutta tämä ei välttämättä näy liikenne-ennusteissa.

Mainoksesi aikaansaama liikenne poikkeaa avainsanojen suunnittelijan ennusteista

Avainsanojen suunnittelijassa ennustetaan mahdollisia Googlessa ja hakukumppanien sivustoilla saatavia tuloksia dynaamisesta mainosjärjestelmästä saatujen tietojen avulla. Liikenne-ennusteet voivat poiketa toteutuneista tuloksista esimerkiksi seuraavista syistä:
  • Olet luonut Google Ads ‑tilin vain vähän aikaa sitten: Jos olet uusi mainostaja, ennusteet perustuvat kaikkia mainostajia koskevaan keskimääräiseen historiadataan, koska yrityksestäsi ei vielä ole saatavilla riittävästi dataa. Tarjoamme avuksesi karkeita arvioita, kunnes mainostesi toimivuudesta on käytettävissä enemmän dataa.
  • Mainoksesi näkyvät Display-verkostossa: Ennusteet koskevat hakuverkostoa eivätkä sisällä ennusteita niiden klikkausten määrästä, jotka mainoksesi voivat saada Display-verkostossa ja valitsemissasi sijoitteluissa. Jos mainoksiasi näytetään myös Display-verkostossa, saat ennustettua enemmän liikennettä.
  • Mainontasi on kohdistettu pienelle maantieteelliselle alueelle: Tulosten tarkkuus kärsii, jos mainontasi on kohdistettu pienelle alueelle, koska ennusteet perustuvat tällöin pienempään datamäärään.
  • Käytät samoja tai hyvin samankaltaisia avainsanoja eri kampanjoissa: Riippumatta siitä, kuinka monta mainosta sinulla on yhtä avainsanaa kohti, vain yksi niistä näytetään kullakin hakutulossivulla. Jos siis käytät eri mainosryhmissä tai kampanjoissa samoja tai hyvin samankaltaisia avainsanoja, avainsanat kilpailevat keskenään. Avainsanojen suunnittelijassa pyritään ottamaan huomioon tällainen saman kampanjan mainosryhmissä ilmenevä kilpailu, mutta avainsanakohtaisten ennusteiden tarkkuus voi kärsiä. Avainsanojen suunnittelijassa ei verrata eri kampanjoiden avainsanoja, joten ennusteissa ei huomioida kampanjoiden välistä kilpailua.
  • Suunnitelmasi tai avainsanaluettelosi sisältää samankaltaisia avainsanoja kuin liikenne-ennusteesi: Jos luot arvioita vähintään kahden samankaltaisen avainsanan klikkausten määrästä, Avainsanojen suunnittelija pyrkii ennustamaan, kuinka liikenne jakautuu päällekkäisten termien kesken. Tämä heikentää ennusteiden tarkkuutta.
  • Päivittäinen ennuste luodaan koko viikon datan keskiarvojen perusteella: Päivittäiset ennusteet perustuvat yhden viikon aikana kerätyn datan keskiarvoihin. Päivittäinen liikenne vaihtelee, joten kannattaa perehtyä koko viikon keskiarvoihin yksittäisen päivän ennusteen sijasta.