Over promotiecodes

Promotiecodes (ook wel kortingsbonnen of vouchers genoemd) bieden een tegoed voor het account van een adverteerder. U kunt een promotiecode niet aanvragen, maar Google en onze partners delen af en toe promotiecodes uit als onderdeel van bepaalde aanbiedingen.

In dit artikel leggen we uit wat de criteria voor promotiecodes zijn en hoe ze werken met de verschillende betalingsinstellingen.

Aanbiedingscriteria

Voor de meeste aanbiedingen moet u aan bepaalde criteria voldoen voordat het tegoed wordt weergegeven in uw account en meestal gelden de aanbiedingen voor nieuwe adverteerders met nieuwe accounts. Lees de voorwaarden van de promotiecode voor meer informatie over de aanbieding.

Stel, u ziet een introductieaanbieding zoals 'Besteed € 25, ontvang € 50'. Als u het tegoed van € 50 wilt krijgen, moet u de promotiecode binnen 14 dagen nadat u uw account heeft gemaakt, invoeren op uw pagina Promoties en daarna ten minste € 25 aan klikken krijgen in uw account. Nadat u € 25 heeft besteed, wordt het tegoed van € 50 binnen 35 dagen in uw account weergegeven.

Opmerking

We rekenen alleen het bedrag dat u uitgeeft nadat u de code heeft ingevoerd. Als u € 25 heeft uitgegeven voordat u de code heeft opgegeven, telt dat bedrag niet mee voor de aanbieding.

Als u uw tegoed wilt gebruiken, moet u ook uw factureringsgegevens in uw account hebben ingevoerd. Houd er daarnaast rekening mee dat promotietegoed alleen goed is voor advertenties. Als u uw account annuleert voordat u uw tegoed helemaal heeft verbruikt, kan het resterende saldo niet worden teruggestort.

Opmerking: In het geval van een factureringsoverdracht (bijvoorbeeld een wijziging in het eigendom van het account) worden eventuele actieve promotietegoeden niet overgedragen of terugbetaald. Uw promotietegoed verloopt en is na de overdracht niet meer beschikbaar. Tot die tijd kunt u het blijven gebruiken.

U kunt promoties bekijken die aan eerdere instellingen voor facturering zijn gekoppeld: selecteer de oude instellingen voor facturering op de pagina Factureringsoverdrachten en ga daarna naar de pagina Promoties.

De voortgang van uw promoties checken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Als u wilt zien hoe ver u nog verwijderd bent van het tegoed, gaat u naar de pagina Promoties in uw account. Deze wordt elke paar uur geüpdatet. U kunt snel uw voortgang en de status van uw tegoed controleren en uw voltooide of verlopen promoties bekijken. Zo controleert u de voortgang van uw promoties:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Promoties.
  3. Op de pagina Promoties staan alle promotiecodes die zijn gekoppeld aan uw huidige, actieve instellingen voor facturering en de bijbehorende bedragen en statussen, waaronder de volgende:
    • Actief: de beloning voor de kortingsbon is toegekend.
    • Ingewisseld: wordt aan gewerkt: de kortingsbon is ingewisseld, maar er is nog niet voldaan aan de uitgavenvereisten (zoals 'Besteed € 25, ontvang € 50').
    • Verwerken: er is voldaan aan de uitgavenvereiste (zoals 'Besteed € 25, ontvang € 50') en ons systeem verwerkt het toegekende beloningsbedrag.
    • Verlopen: de kortingsbon is verlopen nadat die is ingewisseld en voordat aan de uitgavenvereiste werd voldaan.
    • Ongeldig gemaakt: de kortingsbon was ongeldig of is ongeldig gemaakt.

U kunt ook nagaan hoeveel van uw tegoed al is besteed in de kolom Uitgegeven deel van promotie. Dit bedrag wordt ook weergegeven op de pagina Betalingsoverzicht.

De voortgang van uw accountpromoties checken in uw manageraccount

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

In uw manageraccount kunt u de voortgang en status controleren van alle promoties die op onderliggende accounts zijn toegepast. Zo controleert u de voortgang van uw promoties:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Promoties.
  3. Op de pagina Promoties staan alle promotiecodes die in uw manageraccount aan het Google Ads-account zijn toegevoegd, plus het bedrag en de status hiervan (actieve kortingsbonnen, gebruikte kortingsbonnen, verlopen kortingsbonnen enzovoort).

Dit rapport is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden. Gebruikers van een manageraccount kunnen op manageraccountniveau geen promoties toepassen. Als u een promotiecode wilt toepassen, volgt u deze stappen op accountniveau.

Hoe promotiecodes werken met verschillende betaalinstellingen

U kunt uw Google Ads-kosten handmatig betalen (handmatige betalingen), automatisch betalen (automatische betalingen) of een kredietlimiet instellen (maandelijkse facturering). De gebruikte instelling is van invloed op de manier waarop uw promotiecode werkt. U moet het volgende weten:

Automatische betalingen

Als u gebruikmaakt van automatische betalingen, geeft u vóór de vervaldatum de code op en begint u met adverteren. Als uw account voldoet aan de vereisten die in het promotiemateriaal worden vermeld, ziet u het uitgegeven deel van de promotiecode binnen ongeveer 35 dagen als subregel in het gedeelte Actieve promoties op de kaart van de huidige maand op de pagina Betalingsoverzicht. Als in de aanbieding bijvoorbeeld wordt vermeld dat u binnen 30 dagen € 25 moet besteden, moet u binnen 30 dagen voor ten minste € 25 aan klikken krijgen voordat het tegoed in uw account wordt getoond.

Een promotietegoed kan alleen worden toegepast op toekomstige advertentiekosten. Kosten die u genereert voordat u een tegoed ontvangt en kosten die u genereert nadat u het tegoed heeft verbruikt, worden in rekening gebracht op de betaalmethode in uw account.

Uw advertenties worden ononderbroken weergegeven en blijven kosten genereren nadat uw promotietegoed is verbruikt. Zoals altijd met Google Ads kunt u de advertentieweergave op elk gewenst moment stopzetten door uw campagnes te onderbreken. Onderbroken campagnes genereren geen extra kosten.

Handmatige betalingen

Als u handmatige betalingen gebruikt, moet u de code vóór de vervaldatum opgeven en vervolgens aan de vereisten voldoen die in het promotiemateriaal worden vermeld. Als in de aanbieding bijvoorbeeld wordt vermeld dat u binnen 30 dagen € 25 moet besteden, moet u een handmatige betaling van minstens € 25 uitvoeren en deze € 25 helemaal besteden door binnen 30 dagen genoeg klikken te stimuleren. Nadat u het vereiste bedrag heeft besteed, ziet u het uitgegeven deel van de promotiecode binnen ongeveer 35 dagen in het gedeelte Actieve promoties op de kaart van de huidige maand op de pagina Betalingsoverzicht.

Het is verstandig bij de 1e betaling een bedrag te storten dat iets hoger is dan het vereiste bedrag, omdat Google Ads mogelijk al stopt met de weergave van advertenties voordat het hele bedrag is besteed. Als u bijvoorbeeld € 25 moet uitgeven voor de aanbieding en u een 1e betaling van exact € 25 uitvoert, geeft uw account mogelijk nooit het hele bedrag van € 25 uit als de kosten per klik (CPC) hoger zijn dan het resterende tegoed. Stel dat uw gemiddelde CPC € 0,30 is. Als u daarna alles uitgeeft op € 0,20 na, wordt die € 0,20 mogelijk nooit gebruikt omdat uw CPC hoger is dan het resterende tegoed.

Informatie over actieve promoties staat in het gedeelte Actieve promoties op de kaart van de huidige maand op de pagina Betalingsoverzicht.

Als er tijdens de huidige maand gebruik wordt gemaakt van promoties, ziet u het gedeelte Promoties in het rechterdeelvenster van de geopende kaart van deze maand.

Opmerking

Als in uw land belasting over de toegevoegde waarde (btw) wordt afgetrokken van Google Ads-betalingen, houd bij uw betaling dan rekening met deze belasting.

Ga na of er in uw land btw wordt ingehouden.

Maandelijkse facturering

Als u maandelijkse facturering gebruikt, voert u de code pas in nadat uw account is ingesteld voor facturering. Als uw account voldoet aan de vereisten die in het promotiemateriaal worden vermeld, wordt het uitgegeven deel van de promotiecode daarna meestal binnen 35 dagen getoond op de pagina Transacties in Facturering. Als u over meer tegoed beschikt dan u in één maand gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken: eventueel ongebruikt promotietegoed uit een bepaalde maand wordt overgeheveld naar de volgende maand.

Accountbudgetten

Dankzij dit tegoed kunt extra advertenties weergeven, zonder dat dit invloed heeft op uw accountbudget. Als u bijvoorbeeld een budget van € 200 instelt en een promotie van € 50 krijgt, worden uw advertenties weergegeven totdat u € 250 besteedt, maar wordt het oorspronkelijke accountbudget van € 200 in rekening gebracht, aangezien de extra € 50 onder het tegoed valt.

Als uw budget op is voordat het tegoed volledig is verbruikt, wordt het resterende tegoed overgeheveld naar het volgende budget dat u activeert.