Toegang tot uw Google Ads-account beheren

Als u de toegang tot uw Google Ads-account met andere mensen in uw bedrijf deelt, kunt u samen met hen in hetzelfde Google Ads-account werken. Nadat u toegang heeft verleend, kunt u het toegangsniveau van een gebruiker bewerken. U kunt de toegang later ook altijd verwijderen.

Dit artikel bevat stapsgewijze instructies om toegang tot uw Google Ads-account te verlenen, te accepteren, te verwijderen en te bewerken.

Voordat u begint

Voor toegang tot uw account moet de persoon die u uitnodigt een Google-account hebben of maken.

Aandachtspunt

De onderstaande instructies gelden wanneer u een gebruiker uitnodigt voor toegang tot een afzonderlijk Google Ads-account. Voor Google Ads-manageraccounts raadpleegt u onze instructies voor hoe u een Google Ads-account kunt uitnodigen om te koppelen met uw manageraccount.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Toegang verlenen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Toegang en beveiliging.
  3. Klik op de plusknop .
  4. Geef het e-mailadres van de genodigde op en selecteer het toegangsniveau van het account.
  5. Klik op Uitnodiging verzenden.
  6. Nadat de gebruiker uw e-mailuitnodiging heeft geaccepteerd, ontvangt u een melding in uw account. Als u de uitnodiging wilt intrekken, klikt u in de kolom 'Acties' op Intrekken.

Toegang accepteren

U ontvangt een bevestigingsmail als iemand u uitnodigt om toegang te krijgen tot een Google Ads-account. Klik op de toepasselijke link in de e-mail en volg de stappen op het scherm als u de uitnodiging wilt accepteren.

Toegang accepteren met een alternatief e-mailadres

Als iemand u uitnodigt om toegang te krijgen tot een Google Ads-account met een e-mailadres dat u in uw Google-account heeft opgegeven als een alternatief e-mailadres, kunt u de uitnodiging accepteren. U krijgt dan toegang tot Google Ads met dat alternatieve e-mailadres of het primaire e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Google-account.

Houd er rekening mee dat wanneer u inlogt bij Google Ads met een alternatief e-mailadres, u nog steeds het wachtwoord van uw Google-account moet gebruiken (het wachtwoord dat u gebruikt om in te loggen op uw primaire e-mailadres).

Nadat u de uitnodiging heeft geaccepteerd, wordt u op de pagina 'Toegang en beveiliging' van Google Ads weergegeven als een gebruiker die is gekoppeld aan zowel uw alternatieve e-mailadres als het primaire e-mailadres van uw Google-account.

Toegang intrekken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Toegang en beveiliging.
  3. Zoek de gebruiker die u wilt verwijderen en klik in de kolom 'Acties' op Toegang verwijderen.

Het toegangsniveau bewerken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheer Admin Icon.
  2. Klik op Toegang en beveiliging.
  3. Plaats de muisaanwijzer op het toegangsniveau van een gebruiker in de kolom 'Toegangsniveau' en klik vervolgens op de pijl die wordt weergegeven om een nieuw toegangsniveau voor de gebruiker te selecteren.