Conversie: definitie

Een conversie is een actie die wordt geteld wanneer iemand interactie met uw advertentie of gratis productvermelding heeft (bijvoorbeeld op een tekstadvertentie klikt of een videoadvertentie bekijkt) en vervolgens een actie uitvoert die u waardevol voor uw bedrijf vindt, zoals een online aankoop of een telefoontje naar uw bedrijf vanaf een mobiele telefoon.

Conversies worden gemeten met 'Conversies bijhouden'. U kunt verschillende trackingprocessen gebruiken om conversies te meten, afhankelijk van de ondernomen actie wanneer iemand interactie met uw advertentie of gratis vermelding heeft. Conversies kunnen worden bijgehouden op verschillende platforms (zoals mobiel en desktop) en kunnen ook gemodelleerde conversies omvatten. Voor conversies die Google niet rechtstreeks kan waarnemen, maken gemodelleerde conversies gebruik van gegevens die niet herleidbaar zijn naar individuele gebruikers. Hierdoor krijgt u een vollediger beeld van uw conversies.