Over beladvertenties

Beladvertenties zijn bedoeld om mensen aan te sporen telefonisch contact op te nemen met uw bedrijf. Ze worden alleen weergegeven op apparaten waarmee kan worden gebeld. Wanneer potentiële klanten op de belknop in uw advertentie klikken, wordt uw bedrijf via de advertentie gebeld.

Voordat u begint

Voor beladvertenties kunt u dezelfde telefoonnummers gebruiken als voor de belcomponenten die u mogelijk al laat zien. Meer informatie over belcomponenten

Hoe een beladvertentie werkt

1. Uw advertentie wint een veiling en wordt getoond in het zoeknetwerk.
  2. Iemand tikt op de knop Bellen in uw advertentie.
  3. De mobiele kiezer van die persoon opent met het ingestelde nummer (uw eigen nummer of een Google-doorschakelnummer, afhankelijk van uw instellingen).
  4. De persoon tikt op de belknop om te bellen.

Wanneer u uw advertenties maakt, wordt u gevraagd de volgende informatie op te geven:

• 2 koppen (optioneel, maar aanbevolen)
  • Uw bedrijfsnaam
  • Uw telefoonnummer
  • 2 regels beschrijvingstekst
  • Een weergavepad (optioneel)
  • Een uiteindelijke URL (Optioneel, maar aanbevolen. Indien opgegeven, wordt een link naar de webpagina weergegeven voor gebruikers.)
  • Een verificatie-URL (de URL van een webpagina waarop uw zakelijke telefoonnummer wordt vermeld). Dit veld wordt niet direct in uw advertentie weergegeven.

Bij weergave van uw advertentie op mobiele apparaten kunnen deze velden worden getoond, maar ze kunnen ook worden weggelaten. Hierdoor wordt het kleinere scherm van deze apparaten optimaal gebruikt.

Bepaalde componenten, waaronder componenten voor website-informatie en componenten voor highlights, kunnen ook worden getoond bij uw advertentie. Meer informatie over componenten

Als u een uiteindelijke URL heeft opgegeven, leidt de klik op de kop of beschrijving van uw beladvertentie naar de landingspagina van uw website en als er op de belknop wordt geklikt, wordt uw bedrijf rechtstreeks gebeld. Als u geen uiteindelijke URL heeft opgegeven, is er geen tikbare kop en wordt het gesprek gestart met de belknop. Als u uw verificatie-URL opgeeft (dit kan de URL van de landingspagina voor uw bedrijf zijn), gebruiken we die alleen om uw advertentie en telefoonnummer te verifiëren. Deze wordt niet direct weergegeven in uw advertentie. Meer informatie over telefoonnummerverificatie

Informatie Voorbeeldadvertentie Limiet voor de meeste talen Limiet voor double-byte-talen*
Kop 1 (optioneel) Kop 1 30 tekens 15 tekens
Kop 2 (optioneel) Kop 2 30 tekens 15 tekens
Bedrijfsnaam Bedrijfsnaam 25 tekens 12 tekens
Telefoonnummer Bel: (555) 555-5555 geen geen
Beschrijvingsregel 1 Beschrijvingsregel 1 90 tekens 45 tekens
Beschrijvingsregel 2 (optioneel) Beschrijvingsregel 2 90 tekens 45 tekens
Weergavepad (2)

www.example.com

Opmerking: Het weergavepad wordt gevuld met het domein dat wordt gebruikt in de uiteindelijke URL of de verificatie-URL, afhankelijk van wat wordt aangeleverd in het advertentiemateriaal.
15 tekens 7 tekens
Verificatie-URL www.example.com/contact Geen Geen
Uiteindelijke URL ww.example.com/products Geen Geen

*Talen met tekens over volle breedte, zijn onder meer Chinees, Japans en Koreaans.