Optimaliser listen over søkeord

Du har allerede opprettet en liste over søkeord, og nå ønsker du tips om hvordan du kan oppnå bedre resultater med den. Finn ut mer om hvordan du legger til, endrer og fjerner søkeord.

I denne artikkelen finner du informasjon om avanserte metoder for optimalisering av søkeordlisten din.

Finn nye søkeord med søkeordplanleggeren

Når du lager en kampanje for Søkenettverket, kan du få forslag til søkeord og trafikkanslag for søkeordene dine med søkeordplanleggeren.

I dette verktøyet ser du også mulige resultater for en liste med søkeord og gjennomsnittlig antall ganger folk søkte med disse termene. Du kan bruke denne informasjonen for å avgjøre hvilke søkeord som fører til flere klikk på annonsen din og økt bevissthet rundt produktet ditt.

Finn ut mer om hvordan du bruker søkeordplanleggeren.

Eksempel

Hvis du skriver inn uttrykket «joggesko» i Søkeordplanleggeren, kan det hende du får se «tilbud på joggesko» eller «joggesko med løpsdata» som forslag til søkeord du kan bruke. For hvert forslag til søkeord får du se statistikk som viser for eksempel hvor konkurransedyktig søkeordet er, eller det gjennomsnittlige antallet ganger folk søker med søkeordet på verdensbasis.

Prøv nå

Få bedre klikkfrekvens ved hjelp av negative søkeord.

Det kan være lurt å forhindre at annonsen din vises for termer som ikke er relevante for produktet eller tjenesten du tilbyr. Prøv å legge til negative søkeord for å redusere kostnadene og sørge for at annonsen din bare vises for søkeordene du ønsker.

Finn ut mer om hvordan du legger til negative søkeord i kampanjen din.

Eksempel

Tenk deg at joggeskobutikken din bare selger herresko. Da kan du vurdere å legge til «damer» og «jenter» som negative søkeord for å forhindre at annonsen blir vist når folk søker etter dame- eller jentesko.

Bruk søketermrapporten

I søketermrapporten får du informasjon om hva folk søkte etter da de så annonsen din og klikket på den. Med denne informasjonen er det enklere å legge til nye søkeord eller fjerne søkeord som gir dårlige resultater. Du kan også bruke søketermrapporten for å finne negative søkeord.

Finn ut mer om hvordan du tolker søketermrapporten.

Bruk samsvartyper for søkeord for å få bedre kontroll over hvem som ser annonsene dine

Med samsvartyper for søkeord får du større kontroll over hvem som ser annonsene dine.

Med alternativet for eksakt samsvar kan du for eksempel angi et eksakt søkeord, som også inneholder nære varianter som feilstavinger, flertallsformer, ord i en annen rekkefølge og andre variasjoner med samme mening. Se Eksakt samsvar: definisjon for nærmere informasjon.

Finn ut mer om bruk av samsvartyper for søkeord.

Eksempel

Hvis du bare ønsker å vise annonsen din til folk som er interessert i å kjøpe løpesko for menn, kan det være lurt å legge til termen «løpesko for menn» som et søkeord med eksakt samsvar.

På den måten blir annonsen din kvalifisert for visning når folk søker etter det eksakte uttrykket eller en nær variant, for eksempel «menns løpesko». Annonsen din blir ikke vist når folk bruker søkeord som «beste løpesko for menn», ettersom dette uttrykket inneholder ordet «beste», som ikke er en eksakt del av søkeordet eller en nær variant.

Bruk smart budgivning for å prioritere søkeordene som gir best resultater

Smart budgivning er et undersett av automatiske budstrategier der vi bruker Google AI for å optimalisere for konverteringer eller konverteringsverdier i hver enkelt auksjon. Denne funksjonen kalles «budgivning under auksjonen». Hvis du bruker smart budgivning i søkekampanjene dine, prioriterer Google automatisk søkeordene som gir de beste resultatene, for at du skal nå målet ditt med kampanjen. Finn ut mer om smart budgivning.