Finstem de nye søkeordene i søkeordplanleggeren

Slik får du tilgang til søkeordplanleggeren:

Med søkeordplanleggeren kan du få nye forslag til søkeord, slik at du kan opprette en liste over søkeord for søkekampanjene dine. Det neste trinnet er å finstemme forslagene som er mest relevante for kampanjene.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan avgrense søkeordlisten din for å finne de søkeordene som er mest relevante for bedriften din.

Veiledning

Med «Oppdag nye søkeord»-alternativet i søkeordplanleggeren kan du gjøre en rekke ting, som beskrevet i de neste delene.

1. Filtrer og finstem resultatene etter kategori

• Filtrer resultatene for å få bedre innsikt i resultatene du potensielt kan oppnå med bestemte forslag til søkeord. For å endre filtre, klikk på filterikonet Filter ovenfor resultattabellen, og velg så filteret du vil endre.
  • Filtrer resultatene etter
    • søkeordtekst
    • gjennomsnittlig antall månedlige søk
    • topplasseringsbud (nedre område)
    • topplasseringsbud (øvre område)
    • konkurranse
    • organisk visningsandel
    • annonsevisningsandel
  • Ekskluder søkeord som allerede er lagt til i kontoen.
  • Finstem listen med kategorier relatert til forslagene til søkeord. Hvis du har søkeord som for eksempel er relatert til joggesko, kan det hende du ser en kategori for skofarge.
  • Alle kategoriene er valgt som standard. Hvis du vil avgrense søket, må du fjerne avmerkingen ved siden av kategoriene du vil fjerne fra listen over forslag til søkeord.

2. Avgrens forslagene etter sted

• Posisjonsinnstillinger: Skriv inn et geografisk område i feltet, for eksempel en by, et land, en region eller et område. Klikk på «Like ved» for å få forslag til steder som er i nærheten av stedet du skrev inn. Hvis du ønsker global målretting, må du fjerne eventuelle steder du tidligere har lagt inn. Målrettingen angis da automatisk som «Alle steder».
  • Språkinnstillinger: Skriv inn et språk i feltet, eller rull gjennom listen over språk du kan få forslag for.
  • Nettverksinnstillinger: Velg «Google» for å få forslag for Google Søk, eller velg «Google og søkepartnere» for å få forslag for Google Søk, andre Google-søkenettsteder (f.eks. Maps) og nettsteder fra Google-søkepartnere (nettsteder som viser annonser i samarbeid med Google).

Eksempel:

Tenk deg at du ønsker å vise annonser for hyttegrenden din på Geilo til kunder i Sveits som snakker fransk og søker på Google og nettsteder fra Google-søkepartnere. Du kan endre innstillingene i Målretting-panelet ovenfor diagrammet for å få forslag til søkeord og historisk statistikk om en slik kampanje.

3. Tilpass forslagene etter datoperiode

Det kan lønne seg å ta en titt på kalenderen hvis du kjører en sesongbasert kampanje eller er på utkikk etter søkeord som er på vei opp på Google Søk. Du kan justere datoperioden for å se søkevolumutvikling i bestemte tidsperioder, og du kan få forslag til søkeord som er mer relevante i bestemte perioder av året.

4. Match søkeord med sesongmessige trender

Juster datoperioden for å finne andre søkeord som har vært populære i den aktuelle måneden. Det er bare å klikke i datafeltet ovenfor diagrammet. Du kan også justere datoperioder du bruker i trafikkprognoser.

Eksempel:

Tenk deg at bedriften din leverer blomster. Når du ser på søkevolumutviklingen, legger du merke til at søkeordene dine var mest populære i februar, altså måneden som valentinsdagen er i. Du kan for eksempel velge å se prognoser bare for februar hvis du vil kjøre en kampanje i opptakten til valentinsdagen.

5. Del opp forslagene i segmenter

Del opp forslagene til søkeord for å se hvilken innvirkning de har på bestemte segmenter. Bruk menyen på «Forslag til søkeord»-siden til å dele opp resultatene slik:

• Fordeling etter plattformer: Se det gjennomsnittlige antallet søk per måned inndelt i datamaskiner, mobilenheter med fullverdige nettlesere og nettbrett med fullverdige nettlesere.
  • Fordeling etter steder: Finn ut hvor mange klikk du oppnår med søkeordene på de målrettede stedene.

Merk

Du må legge til og deretter bekrefte nettstedet ditt for at forslag til søkeord skal genereres fra hele nettstedet, og ikke bare fra den ene siden du har angitt. Hvis kontoen din er administrert, må kontoeieren legge til og bekrefte nettstedseierskapet. Når du har lagt til og bekreftet nettstedet ditt, kan det ta opptil en måned før forslag til søkeord genereres fra hele nettstedet.

Linker til beslektet innhold