Mainosten kohdistaminen

Mainosten kohdistaminen on olennainen osa onnistunutta mainoskampanjaa. Olet voinut suunnitella täydellisen mainoksen, mutta sinun on myös saatava se näkymään oikeille ihmisille oikeaan aikaan, jotta voit saavuttaa tavoitteesi. Google Ads tarjoaa eri tapoja mainosten kohdistamiseen.

Yleisökohdistus

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Yleisöllä tarkoitetaan ihmisiä, jotka haluat tavoittaa mainoksillasi. Voit tavoittaa ihmisiä seuraavien asioiden perusteella:

• Keitä he ovat?
  • Mistä he ovat kiinnostuneita ja millaisia tapoja heillä on?
  • Mistä asioista he etsivät aktiivisesti tietoa?
  • Ketkä ovat aiemmin aktivoituneet mainoksestasi, verkkosivustoltasi tai sovelluksestasi (ja saattavat näin ollen palata takaisin)?

Lue lisää yleisökohdistuksesta

Sisältökohdistus

Jotta voit tavoittaa enemmän potentiaalisia asiakkaita, mainoksesi näkyvät nyt sellaisen sisällön yhteydessä, joka vastaa jotakin kohdistuksessa käyttämääsi aihetta, sijoittelua tai Display-/video-/hakuavainsanaa. Jos olet esimerkiksi kohdistanut mainokset aiheeseen "polkupyörät" ja valinnut Display-/video-/hakuavainsanaksi "pyöräily", mainokset näkyvät sellaisen sisällön yhteydessä, joka liittyy näistä jompaankumpaan.

Lisäksi asiayhteyteen kohdistus löytyy nyt yhdeltä Google Adsin sivulta, joten voit ylläpitää kaikkia sisältökohdistustyyppejä (aiheet, sijoittelut, Display-/videomainosten avainsanat ja poissulkemiset) samassa näkymässä. Pääset uudelle sivulle klikkaamalla vasemmanpuoleisen navigointivalikon Kampanjat Campaigns Icon ‑kohdasta Sisältö.

Videokampanjoille, jotka edistävät vain konversioita: Lähikuukausina poistuu mahdollisuus lisätä sisältökohdistus uusiin ja aiemmin luotuihin videokonversiokampanjoihin. Tällöin sinun on mahdollista löytää enemmän konversiomahdollisuuksia. Vuoden 2023 alkupuolelta lähtien kaikki sisältökohdistusasetukset poistuvat automaattisesti Videokampanjoista, jotka edistävät konversioita. Jos haluat poistaa sisältökohdistuksen manuaalisesti konversiokampanjoista, voit tehdä sen mainosryhmän asetuksista. Lue lisää kampanjan optimoimisesta konversioille.

Sisältökohdistuksen avulla voit määritellä, missä haluat (tai et halua) mainostesi näkyvän. Kun yhdistät useita sisältökohdistustapoja, mainokset kohdistetaan kaikkeen mainosryhmälle valitsemaasi sisältöön, mikä auttaa sinua tavoittamaan laajemman yleisön.

• Aiheet: Kohdista yksi mainos useille tiettyjä aiheita käsitteleville sivuille kerralla. Käyttämällä aiheeseen kohdistamista voit mainostaa monilla Display-verkoston sivuilla. Google Ads analysoi kunkin sivun sisällön ja huomioi eri tekijöitä, kuten tekstin, kielen, linkkirakenteen ja sivun rakenteen. Tämän jälkeen se määrittelee jokaisen verkkosivun keskeiset teemat ja kohdistaa mainokset valitsemiesi aiheiden perusteella.
  • Sijoittelu: Kohdista mainokset sellaisille Display-verkoston sivustoille, joilla asiakkaasi käyvät. Jos valitset tämän kohdistustyypin, etsimme sopivia sivustoja ainoastaan valitsemiesi sivustojen joukosta (ohjatut sijoittelut). Toisin kuin asiayhteyteen kohdistus (automaattiset sijoittelut), sijoitteluun kohdistaminen ei edellytä avainsanojen käyttöä. Sijoittelu voi olla kokonainen verkkosivusto tai sivuston osa.
  • Sisällön avainsanat: Valitse sanoja, jotka liittyvät tuotteeseesi tai palveluusi, niin voit kohdistaa mainonnan kyseisiä termejä hakeville käyttäjille. Räätälöimällä avainsanajoukon voit tavoittaa manuaalisesti tiettyjä demografisia segmenttejä tai saavuttaa tiettyjä tavoitteita. Voit esimerkiksi muuttaa avainsanojasi kausittain vaihtuvien kiinnostuksen kohteiden mukaan tai pyrkiä avainsanamuutosten avulla saamaan mahdollisimman suuren hyödyn alennusmyynneistä.

Voit muuttaa yksittäisen kampanjan tai kaikkien soveltuvien kampanjoiden sisältökohdistusasetuksia Google Adsin Sisältö-kohdasta.

Esimerkkejä

Jos sinulla on kenneli Espoossa, voit lisätä Google Ads ‐kampanjasi hakuavainsanaksi "koiranhoito" ja kohdistusalueeksi "Espoo ja lähellä olevat kaupungit". Kun Espoossa asuvat käyttäjät kirjoittavat Googleen "koiranhoito", he näkevät mainoksesi hakutulosten vieressä.

Jos yrityksesi myy naamiaisasuja, voit lisätä Display-/videomainosten avainsanaksi "osta naamiaisasuja" ja kohdistaa kuvamainoksesi iPhoneille tai Android-laitteille. Kun asiakkaat sitten selaavat Android-puhelimillaan Display-verkoston sivustoja, joilla on tietoa naamiaisasujen ostamisesta, he voivat nähdä kuvamainoksesi.

Hyvä muistaa

Kun valitset useita kohdistustapoja Display-verkostossa, menestys riippuu verkoston asetuksista.

Display-mainokset näkyvät vain Google Display ‑verkostossa. Ne eivät näy hakutulossivuilla. Display-mainoksia voidaan muiden Google-mainosten tapaan luoda kampanjoille, jotka perustuvat klikkauskohtaiseen hintaan (CPC), tuhannen impression hintaan (CPM), toimintakohtaiseen hintatavoitteeseen (CPA-tavoitteeseen), tavoiteltuun mainostuottoon (ROAS-tavoitteeseen) tai tehostettuun klikkauskohtaiseen hintaan (ECPC).