Segmentar anuncis

Segmentar els anuncis és una part essencial d'una campanya publicitària d'èxit. Pot ser que hàgiu dissenyat l'anunci perfecte, però l'heu de mostrar als usuaris adequats en el moment oportú per poder assolir més fàcilment el vostre objectiu. Google Ads us ofereix diverses maneres de segmentar els anuncis.

Segmentació per públic

A fi d'oferir una visualització completa i consolidada dels públics i de simplificar-ne la gestió i l'optimització, trobareu les millores següents a Google Ads:

• Informes de públics nous
    Ara, els informes detallats sobre les dades demogràfiques, els segments i les exclusions de públic es consoliden en un sol lloc. Feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon, obriu la pestanya "Públics, paraules clau i contingut" i feu clic a Públics. Des d'aquesta pàgina d'informes també podeu gestionar fàcilment els públics. Obteniu més informació sobre els informes de públics.
  • Termes nous
    Hem afegit termes nous als informes de públics i a tot Google Ads. Per exemple, ara els "tipus de públics" (que inclouen els públics personalitzats, els actius al mercat i els afins) s'anomenen segments de públic, i en lloc de "remàrqueting" parlem de "les vostres dades". Obteniu més informació sobre l'actualització de termes i frases relacionats amb els públics.

El vostre públic són les persones a les quals voleu que arribin els vostres anuncis. Podeu arribar-hi en funció de:

• Qui són.
  • Els seus interessos i hàbits.
  • Què cerquen activament.
  • Si ja han interaccionat amb els vostres anuncis, el vostre lloc web o la vostra aplicació i hi poden tornar.

Obteniu més informació sobre la segmentació per públic.

Segmentació per contingut

Per ajudar-vos a arribar a més clients potencials, ara els vostres anuncis es mostraran en contingut que coincideixi amb qualsevol dels temes, dels emplaçaments o de les paraules clau de display/vídeo/cerca que hàgiu inclòs a la segmentació. Per exemple, si heu segmentat per "bicicletes" com a tema i "ciclisme" com a paraula clau de display/vídeo/cerca, els anuncis es mostraran al contingut que coincideixi amb qualsevol d'aquests termes.

També veureu que la segmentació contextual s'ha simplificat en una sola pàgina a Google Ads, de manera que pugueu gestionar tots els tipus de segmentació per contingut (temes, emplaçaments, paraules clau de display/vídeo i exclusions) en una sola visualització. Podeu trobar la pàgina nova a la secció "Contingut" que hi ha a Campanyes Campaigns Icon, al menú de navegació de l'esquerra.

Només en el cas de les campanyes de vídeo que generen conversions: a fi que pugueu trobar més oportunitats de conversió, ja no podreu afegir segmentació per contingut a les campanyes de conversió de vídeo noves o existents en els mesos vinents. A partir de principis de 2023, totes les opcions de configuració de segmentació per contingut existents es trauran automàticament de les campanyes de vídeo que generen conversions. Per treure manualment la segmentació per contingut de les campanyes de conversió existents, aneu a la configuració del grup d'anuncis. Més informació sobre com es pot optimitzar una campanya per obtenir conversions

Els mètodes de segmentació per contingut us permeten definir on voleu (o no voleu) que es mostrin els anuncis. En combinar diversos mètodes de segmentació per contingut, els anuncis se segmentaran per qualsevol dels continguts seleccionats del grup d'anuncis, de manera que arribeu a un públic més ampli.

• Temes: orienteu un anunci a diverses pàgines sobre temes concrets alhora. La segmentació per temes us permet arribar a un ampli ventall de pàgines de la Xarxa de Display. Google Ads analitza el contingut del web i té en compte factors com ara el text, l'idioma, l'estructura dels enllaços i l'estructura de la pàgina. Després, determina els temes centrals de cada pàgina web i orienta els anuncis segons els temes que heu seleccionat.
  • Emplaçament: segmenteu per llocs web de la Xarxa de Display que els vostres clients visitin. Si seleccioneu aquest tipus de segmentació, quan cerquem llocs web rellevants, només ens fixarem en els que hàgiu triat (és a dir, els emplaçaments gestionats). A diferència de la segmentació contextual (és a dir, els emplaçaments automàtics), la segmentació per emplaçament no requereix paraules clau. Un emplaçament pot ser un lloc web sencer o bé una part d'un lloc web.
  • Paraules clau del contingut: trieu paraules que siguin rellevants per al producte o servei que oferiu a fi de segmentar per usuaris que fan cerques amb aquestes mateixes paraules. Podeu personalitzar un conjunt de paraules clau per arribar manualment a determinats grups demogràfics o complir objectius específics. Per exemple, podeu canviar les paraules clau per reflectir els interessos de temporada o per treure el màxim profit d'unes rebaixes.

Podeu gestionar la configuració de la segmentació per contingut en una campanya concreta o en totes les campanyes aptes a través de la secció "Contingut" de Google Ads.

Exemples

Si teniu una gossera a Barcelona, podeu afegir la paraula clau de cerca "guarderia canina" i "Barcelona i ciutats properes" com a ubicació objectiu per a la vostra campanya de Google Ads. Així doncs, quan els usuaris de Barcelona escriguin "guarderia canina" a Google, podran veure el vostre anunci al costat dels resultats de la cerca.

Si la vostra empresa ven disfresses, podeu afegir la paraula clau de display/vídeo "comprar disfresses" i orientar el vostre anunci d'imatge a dispositius iPhone o Android. Així, els usuaris podrien veure el vostre anunci d'imatge quan utilitzin els seus telèfons Android per visitar llocs web de la Xarxa de Display que continguin informació sobre la compra de disfresses.

Recordatori

Si seleccioneu diversos mètodes de segmentació a la Xarxa de Display, el vostre èxit dependrà de la configuració de la xarxa que tingueu.

Els anuncis de display només es mostren a la Xarxa de Display de Google; no es mostren a les pàgines de resultats de la cerca. Com la resta d'anuncis de Google, els anuncis de display es poden crear per a les campanyes basades en cost per clic (CPC), cost per cada mil impressions (CPM), cost per acció objectiu (CPA objectiu), retorn objectiu de la inversió en publicitat (ROAS objectiu) i cost per clic millorat (CPCM).