Zoekwoorden: definitie

Woorden of woordgroepen die uw product of service beschrijven en die u heeft gekozen om te helpen bepalen wanneer en waar uw advertentie kan worden weergegeven.

• De zoekwoorden die u kiest, worden gebruikt om uw advertenties aan gebruikers weer te geven. Door relevante zoekwoorden van hoge kwaliteit voor uw advertentiecampagne te selecteren, kunt u ervoor zorgen dat u met uw advertenties uitsluitend de meest geïnteresseerde mensen bereikt die waarschijnlijk klant zullen worden.
  • Wanneer iemand op Google zoekt, kan uw advertentie worden weergegeven als een of meer van uw zoekwoorden overeenkomen met de zoektermen die deze persoon heeft gebruikt, of met de zoektypen voor zoekwoorden. Zoekwoorden worden ook gebruikt om uw advertentie te koppelen aan sites in het Google Netwerk die gerelateerd zijn aan uw zoekwoorden en advertenties.

• Met een goede zoekwoordenlijst kunt u de prestaties van uw advertenties verbeteren en de kosten laag houden. Slecht presterende zoekwoorden kunnen uiteindelijk resulteren in hogere kosten en een lagere advertentiepositie.
  • Als u meer controle wilt over de zoekopdrachten waaraan uw advertentie kan worden gekoppeld, kunt u zoektypen toevoegen aan uw zoekwoorden.

Hoe zoekwoorden werken
Een goede zoekwoordenlijst maken
Meer informatie over het gebruik van zoektypen voor zoekwoorden
Meer artikelen over zoekwoorden bekijken