Platsinriktning

En inställning som gör att du kan välja vilka platser du vill inrikta dig på för att nå dina kunder. Läs om hur du inriktar annonser på geografiska platser.

• Med platsinriktning kan du välja specifika platser där du vill att din annons ska visas.
  • Som standard kan dina annonser visas för personer som befinner sig på dina inriktade platser eller som regelbundet besöker eller har visat intresse för dessa platser. Om du till exempel äger ett bageri i Paris och väljer Paris som inriktad plats kan dina annonser visas för personer som befinner sig i eller regelbundet besöker Paris och för personer som har visat intresse för bagerier i Paris (nu eller tidigare). Alternativt kan du använda andra platsalternativ för att begränsa vilka platstyper du inriktar dig på.
  • För de flesta kampanjtyper kan du välja platser där dina annonser ska visas. Du kan till exempel välja hela länder, områden inom ett land, som orter eller regioner, och till och med en radie runt en plats. Du kan även välja platsen för din företagsprofil. Google Ads kan också föreslå relaterade platser som du kan välja att inrikta dig på utifrån dina nuvarande inställningar.
  • Du kan dessutom välja platser som ska uteslutas från dina kampanjer, om du inte vill att dina annonser ska visas i specifika regioner.
  • Med hjälp av platsinriktning kan du fokusera din annonsering för att hitta rätt kunder till företaget, vilket förhoppningsvis hjälper dig att öka dina intäkter.

Tänk på detta
Platsinriktning baseras på en mängd olika signaler, bland annat användarnas inställningar, enheter och beteenden på vår plattform. Google gör sitt bästa för att visa annonser för användare som uppfyller dina platsinställningar. Eftersom signalerna varierar kan vi inte garantera fullständigt att de stämmer i alla situationer.

Som alltid bör du kontrollera den övergripande resultatstatistiken för att se till att inställningarna uppfyller dina annonseringsmål och ändra dem därefter.