Over het importeren van belconversies

Door belconversies bij te houden, kunt u bijhouden wanneer uw advertenties tot verschillende soorten telefoongesprekken leiden. Als u informatie over belconversies importeert in Google Ads, kunt u bijhouden wanneer gesprekken leiden tot een verkoop of andere waardevolle acties van klanten. Lees Belconversies importeren voor meer informatie over hoe u belconversies kunt importeren.

Hoe we uw gegevens verwerken

De gegevensbestanden die u importeert, worden alleen gebruikt om conversies te meten in overeenstemming met ons gegevensbeveiligingsbeleid. We houden uw gegevens vertrouwelijk en beveiligen ze volgens toonaangevende branchenormen.

We gaan als volgt om met de gegevens die u importeert:

• Beperkt behoud van gegevens. We bewaren uw gegevensbestanden niet langer dan nodig en we zorgen ervoor dat aan ons beleid wordt voldaan.
  • Beperkt gebruik van gegevens. We gebruiken uw gegevensbestanden uitsluitend om conversies bij te houden en we zorgen ervoor dat aan ons beleid wordt voldaan.
  • Beperkte toegang tot gegevens. Foutopsporingsgegevens, waaronder telefoonnummers, worden alleen beschikbaar gesteld aan gebruikers van het Google Ads-account waarmee het bestand is geüpload en aan een groep gemachtigde Google-medewerkers. De gegevens zijn gedurende 90 dagen na de upload beschikbaar met als enig doel fouten te identificeren en op te lossen tijdens het uploaden en afstemmen. We gebruiken toegangsbeheeropties voor medewerkers om uw gegevensbestanden te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.
  • Beperkt delen van gegevens. We delen uw gegevensbestanden niet met derden, ook niet met andere adverteerders. We kunnen deze gegevens delen om te voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, juridische procedures of verzoeken van overheidsinstanties.

We zetten ons ook in om de systemen die we voor de opslag van uw bestanden gebruiken, veilig en betrouwbaar te houden. We hebben speciale beveiligingsteams om onze systemen te beschermen tegen externe dreigingen en slaan al uw gegevensbestanden versleuteld op om ze te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

Voordat u begint

Voor het importeren van belconversies zijn Google-doorschakelnummers vereist. Die zijn momenteel alleen in bepaalde landen beschikbaar. Met Conversies bijhouden worden gesprekken bijgehouden die worden gestart door tikken op mobiele advertenties, evenals gesprekken via uw website nadat iemand op een advertentie heeft geklikt. Handmatig gekozen gesprekken vanuit desktopadvertenties worden hiermee niet bijgehouden.

Voordelen

• Houd specifieke informatie over uw gesprekken (zoals het gesprekstype en de waarde voor uw bedrijf) bij en koppel deze informatie aan de specifieke advertentie en het specifieke zoekwoord die tot het gesprek hebben geleid.
  • Maak onderscheid tussen verkoopgesprekken en supportgesprekken en ontdek hoeveel waarde elk gesprekstype heeft voor uw bedrijf. Bijvoorbeeld wanneer een supportgesprek ook een mogelijkheid voor upselling of cross-selling biedt.
  • Bepaal welke advertenties en zoekwoorden het best presteren en gebruik deze informatie om uw campagnes te optimaliseren, zodat ze leiden tot de gesprekken die voor u de meeste waarde hebben en het beste rendement op uw investering (ROI) opleveren.

Hoe het werkt

Volg de onderstaande instructies als u wilt weten welke van uw advertenties en zoekwoorden de meeste verkoopgesprekken voor uw bedrijf genereren:

1. Stel een conversieactie in Google Ads in die bijhoudt wanneer u klantgesprekken via uw advertenties krijgt of wanneer u een gesprek krijgt van een klant die op uw advertentie heeft geklikt en daarna een nummer op uw website heeft gebeld.
  2. Houd afzonderlijk uw verkoopgesprekken bij, waarbij u informatie registreert zoals het telefoonnummer van de beller en wanneer die gesprekken tot een verkoop leiden (of tot de conversieactie die u wilt bijhouden). Mogelijk houdt u deze informatie al bij via een klantrelatiebeheersysteem (CRM).
  3. Upload een bestand met deze informatie over uw conversiegesprekken naar Google Ads.
  4. Google Ads koppelt de gespreksinformatie in uw bestand daarna aan de gesprekken die zijn bijgehouden met uw Google Ads-conversieactie. U kunt nu zien welke van uw campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden leiden tot gesprekken die verkopen of andere conversies omvatten.

Zodra u weet welke advertenties en zoekwoorden leiden tot uw waardevolste gesprekken, kunt u uw account aanpassen om meer van deze gesprekken te genereren. U kunt uw biedingen bijvoorbeeld verhogen voor zoekwoorden die de meeste verkoopgesprekken genereren of u kunt een automatische biedstrategie (zoals Doel-CPA) gebruiken om te optimaliseren voor meer van deze conversies. Houd er rekening mee dat automatische biedstrategieën het best werken als u uw actueelste conversiegegevens regelmatig importeert.

Typen gesprekken die u kunt bijhouden

Met de functie voor het importeren van belconversies kunt u op 2 verschillende manieren de gesprekken via uw advertenties bijhouden:

• Gesprekken rechtstreeks via uw advertenties: U kunt bijhouden wanneer iemand het nummer in uw belcomponent of alleen bellen-advertentie belt. U heeft minimaal één belcomponent of alleen bellen-advertentie met een Google-doorschakelnummer nodig. Houd er rekening mee dat deze gesprekken alleen kunnen worden bijgehouden wanneer ze afkomstig zijn van mobiele telefoons (niet van deskcomputers of tablets).
  • Gesprekken via een telefoonnummer op uw website: Iemand kan op uw advertentie klikken en naar uw website gaan en daarna bellen via een nummer dat daar wordt vermeld. Als u deze gesprekken wilt bijhouden, moet u een tag voor het bijhouden van conversies installeren op uw website. U moet ook een tweede codefragment toevoegen om een Google-doorschakelnummer weer te geven in plaats van uw gewone telefoonnummer.

U kunt beide typen gesprekken opnemen in uw import en deze daarna bijhouden, zodat u inzicht krijgt in hoe uw advertenties tot belconversies leiden. Elk type gesprek moet anders worden ingesteld, dus zorg ervoor dat u de juiste stappen voor elk type uitvoert. Meer informatie over hoe u belconversies importeert