Förbättra räckvidden bland dina appanvändare

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon, gå till fliken Målgrupper, sökord och innehåll och klicka på Målgrupper. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering.
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande målgrupper, anpassade målgrupper, målgrupper med köpavsikt och målgrupper inom intressegrupp) kallas nu målgruppssegment. Remarketing kallas nu din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper.

Om du vill visa annonser för personer som redan har använt din app måste du aktivera insamling av data om appen. Denna artikel innehåller en beskrivning av hur du gör detta och länkar till anvisningar för utvecklare.

Innan du börjar

Om du inte är bekant med appkoden bör du överväga att samarbeta med en utvecklare eller någon med teknisk bakgrund.

Obs! Google Ads tillåter inte implementering av taggar på sidor relaterade till erbjudanden som begränsas av våra policyer. Läs mer om policyn för anpassade annonser

Anvisningar

1. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger på skärmen.
  2. Klicka på Målgruppshantering under Delat bibliotek.
  3. Klicka på Målgruppskällor på sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på Detaljer på kortet Appdataanalys. Klicka sedan på ikonen med tre punkter och välj Redigera källa.
  5. Bestäm vilken data du ska samla in:
    1. Samla in allmän data om webbplatsbesök med alternativet Samla in standarddata som är tillgänglig från datakällan.
    2. Med alternativet Samla in specifika attribut eller parametrar för att anpassa annonser skräddarsys annonserna utifrån användarnas aktivitet.
      1. Det här alternativet kallas också Dynamisk remarketing. Du kan använda det för att visa annonser för personer på dina remarketinglistor utifrån deras aktivitet i din app.
  6. Välj de allmänna parametrar du vill spåra.
  7. Om du valde Samla in standarddata som är tillgänglig från datakällan fortsätter du med steg 9.
  8. Om du valde Samla in specifika attribut eller parametrar för att anpassa annonser gör du så här:
    1. Välj en verksamhetstyp.
      1. Verksamhetstyp används för att samla in information om den aktivitet på webbplatsen som är specifik för verksamhetstypen. Välj Övrigt (anpassat alternativ) om din verksamhetstyp inte finns med på listan.
    2. Välj vilka parametrar för verksamhetstyp du vill spåra.
  9. Klicka på Skapa och fortsätt.
  10. Implementera den globala webbplatstaggen och eventuellt händelsekodavsnittet med hjälp av den genererade koden och anvisningarna.

När du har aktiverat datainsamling för appanvändare kan du skapa datasegment som baseras på användarinteraktioner med din app. Med datasegment kan du ange regler för vilka användare som kan se dina annonser och för medlemskapets varaktighet.