Crear una llista de clients

La pàgina "Comptes enllaçats" d'Administració Admin Icon s'ha mogut a "Gestor de dades", a Eines Tools Icon. El Gestor de dades de màrqueting* és una eina d'importació i de gestió de dades amb una experiència d'apuntar i fer clic que us permet incorporar dades de client de fora de Google i activar-les a Google Ads. Obteniu més informació sobre el Gestor de dades.

A fi d'oferir una visualització completa i consolidada dels públics i de simplificar-ne la gestió i l'optimització, trobareu les millores següents a Google Ads:

• Informes de públics nous
    Ara, els informes detallats sobre les dades demogràfiques, els segments i les exclusions de públic es consoliden en un sol lloc. Feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon, obriu la pestanya "Públics, paraules clau i contingut" i feu clic a Públics. Des d'aquesta pàgina d'informes també podeu gestionar fàcilment els públics. Obteniu més informació sobre els informes de públics.
  • Termes nous
    Hem afegit termes nous als informes de públics i a tot Google Ads. Per exemple, ara els "tipus de públics" (que inclouen els públics personalitzats, els actius al mercat i els afins) s'anomenen segments de públic, i en lloc de "remàrqueting" parlem de "les vostres dades". Obteniu més informació sobre l'actualització de termes i frases relacionats amb els públics.

La segmentació per llista de clients us permet orientar anuncis als vostres clients a partir de les dades que us proporcionen. Podeu crear un fitxer CSV que inclogui les dades de client i penjar-lo a Google Ads o bé connectar una font de dades nova per incorporar aquesta segmentació a les vostres campanyes. Aquest article explica com podeu penjar els fitxers de dades per crear llistes de clients.

Per utilitzar correctament el fitxer de dades de client, és important que us assegureu de formatar-lo bé. Si teniu cap problema amb el procés de pujada, obteniu informació sobre com es poden corregir problemes amb les llistes de clients.

Abans de començar

Per veure informació general sobre com funciona la segmentació per llista de clients, consulteu l'article Sobre la segmentació per llista de clients.

Per obtenir més informació sobre com utilitza Google els fitxers de dades que pengeu i com funciona el procés de cerca de coincidències, visiteu Com utilitza Google les dades de segmentació per llista de clients.

Instruccions

Les instruccions següents us guiaran a través del procés de connectar una font de dades nova per crear una llista de clients nova.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Gestor de públics.
  4. Feu clic al botó de més per crear un segment nou.
  5. Seleccioneu Llista de clients al menú desplegable.
Nota: si ja heu creat un segment i no heu afegit cap font de dades, feu clic a Eines > Gestor de dades > Productes connectats > + Connecta un producte.
  1. A Font de dades, feu clic a Connecta una font de dades nova i seleccioneu-la a la llista de fonts de dades.

Amazon Redshift

1. Seleccioneu Connexió directa i, tot seguit, feu clic a Continua.
  2. Seleccioneu el tipus de dades i, tot seguit, feu clic a Següent.
  3. Introduïu la ubicació, el port, el nom d'usuari, la contrasenya i el nom de la base de dades de Redshift i, tot seguit, feu clic a Connecta. De manera predeterminada, Redshift utilitza els URL d'ubicació de la base de dades que segueixen aquesta plantilla:

cluster-identifier.account-number.aws-region.redshift.amazonaws.com

1. Introduïu l'esquema i la taula (o la visualització) de Redshift que voleu utilitzar i, a continuació, feu clic a Següent.

Amazon S3

1. Seleccioneu Connexió directa i, tot seguit, feu clic a Continua.
  2. Introduïu la clau d'accés secreta d'Amazon S3 i, a continuació, feu clic a Connecta.
  3. Feu clic a Següent.
  4. Seleccioneu el tipus de dades i, tot seguit, feu clic a Següent.
  5. Introduïu l'identificador uniforme de recurs (URI) al fitxer que voleu penjar en relació amb l'adreça de l'amfitrió i, a continuació, feu clic a Següent. Consulteu els tipus de fitxers admesos a la secció Requisits que hi ha més amunt en aquest article.

BigQuery

1. Seleccioneu Connexió directa i, tot seguit, feu clic a Continua.
    • Nota: si anteriorment heu enllaçat una font de dades que voleu utilitzar des de la pantalla del Gestor de dades, feu clic a Seleccioneu una font existent.
  2. A Seleccioneu un tipus de dades, trieu el tipus de dades i, tot seguit, feu clic a Continua.
  3. Seleccioneu el projecte, el conjunt de dades i la taula de BigQuery que voleu utilitzar. Es mostrarà una alerta.
  4. Feu clic a Aplica per concedir-hi accés i, tot seguit, feu clic a Següent.

Google Cloud Storage

1. Seleccioneu el tipus de dades i, tot seguit, feu clic a Següent.
  2. Introduïu el camí del fitxer que voleu penjar i, tot seguit, feu clic a Següent. Obteniu informació sobre com podeu donar format al fitxer de dades de client.
  3. Es mostrarà una alerta si és la primera vegada que connecteu aquest recurs. Feu clic a Aplica per concedir-hi accés i, tot seguit, feu clic a Següent.
    • Nota: heu de tenir un rol amb permís per delegar storage.bucket.setIamPolicy al compartiment corresponent.

MySQL

1. Seleccioneu el tipus de dades i, tot seguit, feu clic a Següent.
  2. Seleccioneu la base de dades i la taula de MySQL que voleu utilitzar i, tot seguit, feu clic a Següent. Obteniu informació sobre com podeu donar format al fitxer de dades de client.

PostgreSQL

1. Seleccioneu Connexió directa i, tot seguit, feu clic a Continua.
  2. Seleccioneu el tipus de dades i, tot seguit, feu clic a Següent.
  3. Introduïu la ubicació, el port, el nom d'usuari, la contrasenya i el nom de la base de dades de PostgreSQL i, tot seguit, feu clic a Connecta.
  4. Introduïu l'esquema i la taula (o la visualització) de PostgreSQL que voleu utilitzar i, a continuació, feu clic a Següent. Obteniu informació sobre com podeu donar format al fitxer de dades de client.

Salesforce

SFTP

1. Introduïu les credencials SFTP.
  2. Feu clic a Prova la connexió per assegurar-vos que la connexió estigui ben configurada i, a continuació, feu clic a Següent.
  3. Introduïu el camí del fitxer que voleu penjar en relació amb l'adreça de l'amfitrió i, a continuació, feu clic a Següent.
    • Tingueu en compte que el port 21 s'utilitza de manera predeterminada. Per especificar un altre port, afegiu dos punts i el número de port al camí. For example, sftp://example.com/path/file.csv:2222.

Snowflake

1. Seleccioneu Connexió directa i, tot seguit, feu clic a Continua.
  2. Seleccioneu el tipus de dades i, tot seguit, feu clic a Següent.
  3. Introduïu l'identificador de compte, el nom d'usuari i la contrasenya de Snowflake i, a continuació, feu clic a Connecta.
  4. Introduïu la base de dades, l'esquema i la taula (o la visualització) de Snowflake que voleu utilitzar i, tot seguit, feu clic a Següent. Obteniu informació sobre com podeu donar format al fitxer de dades de client.
  5. Seleccioneu el magatzem, la base de dades i la taula de MySQL que voleu utilitzar i, tot seguit, feu clic a Següent.
  1. Per mapar camps, a les llistes desplegables, seleccioneu els camps de la font de dades que coincideixin amb els camps de destinació i, tot seguit, feu clic a Següent.
  2. Feu clic a Següent.
  3. Introduïu un nom per a aquesta connexió.
  4. Feu clic a Finalitza.
  5. Introduïu un nom per al segment, confirmeu que compliu les polítiques i, tot seguit, feu clic a Desa i continua.

Recordatoris

Durada de la pertinença

Els segments de llista de clients no caduquen i, per tant, la durada de la pertinença és il·limitada de manera predeterminada. Podeu controlar el temps durant el qual voleu mantenir els clients en un segment de llista de clients, però és millor que actualitzeu el segment regularment. Google Ads us enviarà un correu electrònic si fa temps que no heu actualitzat els vostres segments.

Compartició de dades entre comptes

Podeu compartir els segments de públic entre diversos comptes gestionats en els casos següents:

• Si teniu un segment de llista de clients o bé un segment similar al compte de gestor.
  • Si un compte de client comparteix el seu segment de llista de clients o segment similar amb el vostre compte de gestor.

Tots els comptes que utilitzen un segment de llista de clients han de complir la política de segmentació per llista de clients. Google no permet compartir ni utilitzar aquestes dades fora del compte gestionat. Només els administradors i els propietaris de comptes amb accés d'administrador poden afegir dades de client als segments de llista de clients, o treure'n.

Segments similars

La segmentació per segments similars que es basa en els segments de llista de clients està disponible per a la cerca, YouTube, Gmail i display. Aquests segments similars es creen si els segments de llista de clients compleixen els criteris mínims d'idoneïtat. Podeu utilitzar els segments similars de la mateixa manera que feu servir els segments de llista clients o de les vostres dades: afegint-los a un grup d'anuncis o a una campanya.

Quan hi ha un segment similar disponible, a la taula "Públics" es mostra la mida del segment en cada xarxa disponible. Un cop la llista de segments similars està activa, podeu afegir-la a la segmentació. Si un segment es mostra com a "Incompatible" en una de les columnes, vol dir que no pot segmentar per aquesta propietat.

Nota: la campanya pot tardar fins a 48 hores a començar a difondre's.

Integració de la segmentació per llista de clients amb Zapier

Podeu integrar les fonts de dades del sistema de gestió de la relació amb els clients (CRM) amb la segmentació per llista de clients fent servir Zapier com a partner d'integració.

Zapier penja automàticament dades de contacte noves a les llistes de clients de Google Ads des del vostre sistema de CRM, la plataforma de comerç electrònic o l'eina d'automatització de màrqueting en què recolliu la informació de l'usuari. Això vol dir que no cal que pengeu els contactes manualment a Google Ads, que els classifiqueu en les llistes adients ni que els tragueu d'una llista. Podeu mantenir les llistes de clients que heu penjat actualitzades i sincronitzades amb el sistema de CRM de manera automàtica.

Utilitzar l'API de Google Ads

Els propietaris o administradors dels comptes també poden fer servir l'API de Google Ads per penjar els fitxers de dades i gestionar els seus segments de llista de clients. Amb l'API, els anunciants poden penjar un fitxer de dades, afegir o treure dades de client, o bé editar les configuracions. Per obtenir més informació, visiteu la secció de les vostres dades de l'API de Google Ads al lloc web Google Developers.

Llistes de clients basades en conversions

Per activar les llistes de clients basades en conversions al nivell de compte a Google Ads, aneu a Configuració del compte i marqueu la casella que hi ha al costat de l'opció "Activa les llistes de clients basades en conversions". Un cop activeu les llistes de clients basades en conversions, Google generarà llistes de segmentació per llista de clients per a cada objectiu de conversió concret (p. ex., compres). Aquestes llistes es classificaran com a llistes de clients basades en conversions creades automàticament al Gestor de públics. S'actualitzaran en temps real com a dades proporcionades per l'usuari xifrades amb la funció resum a mesura que es registrin conversions noves.

Penjar un fitxer de dades de client

Les instruccions següents us guiaran a través del procés de penjar un fitxer de dades de client per crear una llista de clients nova.

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Gestor de públics.
  4. Feu clic a la pestanya Segments de les vostres dades que hi ha a la part superior de la pàgina.
    • Nota: si trieu "Activa les llistes de clients basades en conversions" a la configuració del compte, veureu les llistes de clients que Google ha generat per a cadascun dels vostres objectius de conversió concrets.
  5. Feu clic al botó de més per crear un segment nou.
  6. Seleccioneu Llista de clients al menú desplegable.
  7. Trieu un nom per al segment nou.
  8. Pengeu el fitxer CSV nou.
Nota: Google identificarà si les dades estan xifrades amb la funció resum o no quan les pengeu.
  1. Si hi esteu d'acord, marqueu la casella "Aquestes dades s'han recollit i es comparteixen amb Google d'acord amb les polítiques de segmentació per llista de clients de Google".
  2. Establiu la durada de la pertinença. La durada de pertinença predeterminada és il·limitada, però podeu establir un límit de temps personalitzat.
  3. Feu clic a Penja i crea.
  4. A la secció "Llistes de públics" podeu comprovar el progrés de la pujada del fitxer de dades, un procés que pot tardar fins a 48 hores a finalitzar.
  5. Un cop s'hagin penjat les dades, se us dirigirà a una pàgina de confirmació de la pujada del fitxer, que proporciona informació sobre el nombre de files que s'han penjat correctament i el percentatge de coincidència.

Enllaçar partners de segmentació per llista de clients en crear una llista de clients

Podeu connectar els vostres partners de segmentació per llista de clients quan creeu una llista de clients. Per obtenir informació sobre com podeu enllaçar un d'aquests partners en crear una llista de clients nova, consulteu les instruccions següents.

Teniu problemes relacionats amb les llistes de segmentació per llista de clients?

Contacteu amb nosaltres