Diagnostik

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Hvis du vil have flere oplysninger om fanen Handling er påkrævet i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Diagnostik giver mulighed for rapportering af eventuelle problemer på din konto samt problemer med dine feeds og varer grupperet efter den kontekst, dine produktdata kan blive vist i. Den viser også problemer med produktkvalificering og advarsler for produktdata og giver indsigt i kontokonfiguration, datakvalitet og overtrædelser af politikker. Den samlede rapportering i Diagnostik giver dig indsigt i dine produktdatas status, så du får lettere ved at finde frem til og løse problemer.

Denne artikel forklarer funktionerne i Diagnostik, og hvordan man bruger dem.

Tip!

Diagnostikrapportering er også tilgængelig for konti for flere kunder. Få flere oplysninger om rapportering for konti for flere kunder

Fordele

Diagnostik indeholder rapporteringsværktøjer som:

• En historik over produkternes status, så du kan finde frem til den primære årsag til tidligere ændringer i trafikken.
  • Et kontekstfilter, der viser detaljerede oplysninger om status for dine produktdata baseret på, hvad de bruges til.
  • En rapport, der kan downloades, med alle berørte varer, eller rapporter for problemer med en enkelt vare og årsagen til afvisningerne.
  • Metrics for påvirkede klik, som identificerer antallet af produkter, der er berørt af fejl og problemer.

Hovedside

Sådan får du vist Diagnostik:

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på Produkter i navigationsmenuen, og klik derefter på Diagnostik.

Diagnostik har tre faner: Vareproblemer, Feedproblemer og Kontoproblemer. På fanen Vareproblemer kan du se en stablet graf over varerne og deres status. Alle tre sider indeholder en liste over problemer.

• Stablet graf: Denne graf viser onlinevarer og lokale varer på din konto, der er målrettet mod den valgte destination, og deres aktuelle og tidligere status. Hvis du målretter mod flere lande, viser grafen status én gang for hvert land, du målretter mod.
    • Hvis du f.eks. har 5 aktive tilbud, der er målrettet mod 3 lande, viser grafen status for 15 varer – én gang for hvert land, hvor det enkelte tilbud vises. Over grafen får du vist det aktuelle antal afviste, afventende, udløbne eller aktive varer ved indlæsning af siden.
    • Du kan klikke på eller fjerne markeringen af de farvede felter over grafen for at vise de oplysninger, der er mest relevante for dig. Hvis du klikker på diagrammet og vælger en tidligere dato, opdateres alle data på siden, så de afspejler dette tidspunkt.
  • Liste over problemer: Under grafen kan du få mere granulerede oplysninger om problemerne sorteret efter alvorsgraden. Hold markøren over de problemer, som du gerne vil have flere oplysninger om, for at få vist links til relevante artikler.
Diagnostik viser som standard oplysninger om dine Shopping-annoncer. Hvis du indsender produktdata med flere forskellige formål, f.eks. salg, fortegnelse og annoncering for dine produkter, eller hvis du angiver eller annoncerer for produkter i flere lande, kan du bruge filtre til at se mere specifikke diagnostikoplysninger.

Detaljerede problemer for konto, feed og varer

Du kan se flere oplysninger om problemerne i Diagnostik ved at klikke på fanerne "Kontoproblemer", "Feedproblemer" og "Vareproblemer".

Kontoproblemer: Denne sektion indeholder problemer, der påvirker hele din konto eller et helt land. Dette omfatter problemer som f.eks. "Ingen tilknyttet Google Ads-konto" og "Der er ikke gjort krav på websitet". Sektionen omfatter også advarsler og afvisninger på kontoniveau for overtrædelser af politikker og problemer med datakvalitet. For advarslerne vises der en tidsfrist for, hvornår problemet skal løses.

Feedproblemer: Denne sektion viser de datafeeds, der har et overordnet problem, som forhindrer Google i at behandle et helt feed, f.eks. uploadproblemer, hentningsfejl og udløbne feeds. Hvis du vil se en komplet liste over dine problemer med feedbehandling, kan du bruge rapporterne i Feeds.

Vareproblemer: Denne sektion indeholder problemer, der berører enkelte varer – fra feedbehandling til datakvalitet og overtrædelser af politikker. Hvis varer berøres af flere problemer, bliver de medtaget i flere rapporter. Klik på antallet af berørte varer for at se et eksempel med op til 50 varer, der er berørt af problemet. Du kan downloade en rapport, der indeholder alle de berørte varer på din konto og de tilsvarende problemer for alle lande, der målrettes mod. Du downloader rapporten via hovedsiden i sektionen Vareproblemer. Du kan også downloade en rapport for et problem med en enkelt vare.

Forslag til rettelser: Ud over oplysningerne på siden Diagnostik kan du på siden "Alle produkter" også finde en trinvis vejledning i at løse problemer på vareniveau. Du finder denne side lige under Diagnostik i navigationsmenuen til venstre. Disse vejledninger, som du også kan få adgang til via notifikationskort på siden Oversigt, kaldes "Forslag til rettelser". Du kan filtrere produktlisten, så du kun får vist produkter med forslag til rettelser, ved hjælp af filteret "Har forslag til rettelser". Klik derefter på Se forslag til rettelser for at komme i gang.

Bemærk! Når du har løst eventuelle problemer med dine produktdata og uploadet et nyt feed, opdateres siden Feeds med det samme, men der vil gå lidt tid, før alle dataene i Diagnostik er opdaterede. Tjek den valgte dato og tidspunktet i Diagnostik for at se, hvornår dataene sidst er blevet opdateret.

Prioritering af problemer

For at gøre det lettere for dig at prioritere og løse de vigtigste problemer først er siderne "Kontoproblemer" og "Feedproblemer" organiseret efter alvorsgrad. Hver side viser problemer med ikoner, der angiver alvorsgraden: Et rødt ikon for "fejl/afvist" eller et gult ikon for "advarsel". Derudover kan du se det antal klik, der er modtaget inden for de seneste 30 dage på de berørte varer, divideret med det samlede antal klik på alle de indsendte varer inden for samme periode. Denne procentdel fremhæver problemer, der kan have medført et fald i trafikken.

Inden for hver alvorsgrad er problemerne sorteret efter antallet af berørte varer.

Vi anbefaler, at du prioriterer at løse problemer på kontoniveau først, da de kan medføre, at der slet ikke vises nogen varer fra din konto i dine Shopping-annoncer og gratis fortegnelser.

Fejl og afvisninger: Denne type problemer er de mest alvorlige, og de indebærer normalt, at varer bliver afvist, eller at din konto bliver lukket. Disse problemer medfører, at dine produkter ikke vises til brugerne. Ret alle fejl hurtigst muligt, så dine produkter kan blive vist i resultaterne igen.

Advarsler: Dette er problemer, der kan have negativ indflydelse på resultaterne for dine annoncer, og hvis du ikke løser problemerne, kan de på længere sigt medføre, at din konto suspenderes, eller at varer afvises.

Bemærk! Når du undersøger et bestemt vareproblem, kan det være nyttigt at se et eksempel på berørte produkter. Du kan se op til 50 eksempler på berørte produkter i Diagnostik eller downloade en CSV-fil, der viser alle produkter, som er berørt af et problem. Hvis produkter er blevet indsendt med 'Google-produktkategori' [google_product_category], 'produkttype' [product_type] eller 'tilpasset etiket 0-4' [custom_label_0-4], omfatter CSV-filerne disse attributter til at hjælpe med at gruppere produkter.

Filtre

Du kan filtrere dataene i Diagnostik efter destination, land eller feed.

Destination: Filter til bestemte kontekster og programmer såsom annoncer for lokalt butikslager. Dette filter er som standard indstillet til "Shopping-annoncer".

Land: Filtrér efter varer, der er målrettet mod et bestemt land.

Feeds: Filtrér efter varer, der er sendt via et feed eller Content API.

Hvis der er indstillet filtre i Diagnostik, indeholder rapporter til download kun varer, der vises med disse filtre. Hvis feedfiltret f.eks. er indstillet til Content API, indeholder alle rapporter til download kun varer, der sendes via API'en.

Download af vareproblemer

Hvis du vil downloade en rapport med oplysninger om de berørte varer for et problem, har du to valgmuligheder:

1. Fuld download: Denne rapport indeholder alle de berørte varer for alle problemer. Du kan downloade den komplette rapport ved at klikke på downloadknappen til højre for tidsstemplet lige under den stablede graf over varer.

Du kan også prøve at eksportere til Google Cloud ved hjælp af Merchant Center-eksport (beta).

2. Download for et enkelt problem: Denne rapport indeholder alle de berørte varer for ét problem. Du kan downloade rapporter om et enkelt problem ved at klikke på downloadknappen til højre for hvert enkelt vareproblem.

Hvis produkter er blevet sendt til Merchant Center med tilpassede etiketter, kan du bruge rapporter til download til at finde vigtige varer med problemer. Når rapporterne er downloadet, kan du filtrere CSV-filen efter værdier for tilpassede etiketter, såsom "vigtige", "populære" eller "sæsonbetonede".

Hvis produkter er blevet indsendt med værdier for 'Google-produktkategori' [google_product_category] eller 'produkttype' [product_type], omfatter rapporterne til download disse attributter, så du kan filtrere efter en bestemt kategori for relevante varer.

Gennemgå resultaterne af feedbehandling

Du kan gennemgå resultaterne af al feedbehandling for filbaserede feeds eller feeds, der er baseret på Google-regneark. Sådan finder du resultaterne:
  1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Klik på Produkter i navigationspanelet, og klik derefter på Feeds.
  3. Klik på navnet på det primære eller det supplerende feed, som du vil gennemgå.
  4. Gennemgå resultaterne:
    • Ejendomme: Omfatter centrale feedegenskaber, som varierer afhængigt af feedets inputmetode. Her kan du finde attributter som f.eks. inputmetode, tidszone, filstørrelse, registreret afgrænsning (hvis det er relevant) og meget mere.
    • Attributter: Afhængigt af hvilket Merchant Center-program dit feed er tilmeldt, kræver vi, at attributterne overholder specifikationen for produktdata. I denne sektion kan du gennemgå alle de attributter, vi har fundet i dit feed, bl.a. de attributter, der genkendes og knyttes til feedspecifikationen, samt ikke-genkendte attributter, der ikke matcher nogen af dem, der er angivet i specifikationen for produktdata. Du kan gennemgå listen og bruge værktøjer som f.eks. feedregler til at fortælle Merchant Center, hvilken ikke-genkendt attribut du vil bruge til udfyldning af en Google-attribut. Du kan f.eks. bruge "produktnavn" i attributten 'titel' [title].
    • Behandler data: I denne sektion kan du se antallet af varer, der findes i dit feed, og gennemgå dem, hvor der er registreret vareproblemer. Gennemgå listen over vareproblemer for at se, hvor mange varer i dit feed der er berørt, bl.a. eksempler og links til dokumentation, der kan hjælpe med at løse problemet.
Bemærk! Behandlingen tjekker kun for grundlæggende problemer med filer og data. Gå til Diagnostik for at se alle problemer.

Se historiske data

Hvis du klikker på et bestemt punkt i varegrafen, opdateres diagnostikdataene, og der vises historiske oplysninger for den pågældende dag. Med denne visning kan du se alle aktuelle problemer på vareniveau på det pågældende tidspunkt.

Bemærk! Hvis du vælger at downloade oplysninger eller se eksempler, mens du ser på historiske data i Diagnostik, kan du i den downloadede fil se data for det tidspunkt, hvor downloaden begyndte.

Brug disse historiske data til at finde nylige ændringer i dine varer og mulige årsager til et fald i trafikken til din landingsside.