Om mål-CPA-budgivning

Merk: Fra og med juli vises det valgfrie målfelt for de nye budstrategiene maksimer antall konverteringer og maksimer konverteringsverdien i søkekampanjer. Merk deg at disse to budstrategiene fungerer ulikt i videohandlingskampanjer. Med valgfrie mål optimaliseres den smarte budgivningen i tråd med disse målene på samme måte som med mål-CPA (kostnad per handling) og mål-ROAS (avkastning på annonsekostnader). Når du kombinerer maksimer antall konverteringer med en gitt mål-CPA, blir opplegget det samme som om du hadde brukt en mål-CPA-strategi i dag. Og du oppnår den samme effekten som om du hadde brukt en mål-ROAS-strategi i dag, hvis du bruker maksimer konverteringsverdien og angir en mål-ROAS. Merk deg at hotellkampanjer bare støtter maksimer konverteringsverdien med en obligatorisk mål-ROAS.

Finn ut mer om mål-ROAS-budgivning.

Finn ut mer om endringer i hvordan strategier for smart budgivning organiseres.

Mål-CPA-budgivning er en strategi for smart budgivning der bud blir angitt for at du skal få så mange konverteringer (kundehandlinger) som mulig. Når du oppretter budstrategien for mål-CPA (målkostnad per handling), oppgir du den gjennomsnittlige kostnaden du ønsker å betale for hver konvertering. Når en kunde utfører et Google-søk som passer til produktet eller tjenesten du tilbyr, bruker Google Ads mål-CPA-verdien din for å angi et bud ut fra auksjonens sannsynlighet for å konvertere.

Merk: I appkampanjer er mål-CPA-verdien den samme uansett om konverteringen er et resultat av at appen ble installert (kostnad per installasjon), eller at appen er brukt (kostnad per handling i appen).

Mål-CPA er tilgjengelig som standardstrategi i enkeltkampanjer eller porteføljestrategi for flere kampanjer. I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan mål-CPA-budgivning fungerer, og hvilke innstillinger som er tilgjengelige.

Før du begynner

Sånn fungerer det

Med mål-CPA-budgivning finner systemet automatisk et optimalt bud for annonsen din hver gang den er kvalifisert for visning ved å bruke historisk informasjon om kampanjen din, og ved å evaluere kontekstsignalene som foreligger på auksjonstidspunktet.

Noen konverteringer kan koste mer enn målet ditt, og andre kan koste mindre. Totalt sett prøver Google Ads å påse at kostnadene per konvertering samsvarer med mål-CPA-en du angir. Disse endringene i CPA forekommer fordi den faktiske CPA-en avhenger av faktorer utenfor Googles kontroll, for eksempel endringer på nettstedet ditt eller i annonsene dine, eller økt konkurranse i annonseauksjoner. Den faktiske konverteringsfrekvensen din kan også være lavere eller høyere enn den anslåtte konverteringsfrekvensen.

Hvis du for eksempel angir en mål-CPA på NOK 100, fastsetter Google Ads budene automatisk for at du i gjennomsnitt skal kunne oppnå så mange konverteringer som mulig til dette beløpet. For at du skal oppnå enda bedre resultater i hver annonseauksjon, justeres budene dine basert på sanntidssignaler, for eksempel sted, enhet, nettleser, tid på døgnet og remarketinglister.

Opprett en budstrategi for mål-CPA

Du kan angi en budstrategi for mål-CPA i en enkeltkampanje (standardstrategi) eller i flere kampanjer (budstrategi for porteføljen):

• Angi denne strategien i en kampanje du oppretter.
  • Angi eller bytt til denne strategien i innstillingene for den aktuelle kampanjen.
  • Angi denne strategien på Budstrategier-siden i det delte biblioteket.

Du kan opprette en automatisk budstrategi i en enkeltkampanje (standardstrategi) eller i flere kampanjer (budstrategi for porteføljen).

Mål-CPA-resultater forklart

Medforklaringer-funksjonen kan du få oversikt over større endringer i resultatene du oppnår med Google Ads-kontoen din. Hvis du opplever betydelige svingninger i resultatene du får med søkekampanjer eller annonsegrupper der mål-CPA inngår i strategien, kan du raskt finne de aktuelle årsakene med denne funksjonen.

Innstillinger

Mål-CPA (i appkampanjer er dette kostnad per installasjon eller kostnad per handling i appen)

Dette er beløpet du i gjennomsnitt er villig til å betale per konvertering. Antallet konverteringer du får, kan påvirkes av mål-CPA-en du angir. Hvis du for eksempel angir et mål som er for lavt, kan du gå glipp av klikk som kan føre til konverteringer. Dermed får du færre konverteringer totalt sett.

Hvis det finnes historiske konverteringsdata i kampanjen, anbefaler Google Ads bruk av mål-CPA. Vi anbefaler dette med utgangspunkt i de faktiske CPA-resultatene du har oppnådd i løpet av de siste ukene. I denne beregningen tar vi også høyde for trafikk – de gjennomsnittlige målene kan derfor variere noe basert på trafikken du hadde på de stedene der annonsene dine ble vist.

Når vi beregner anbefalt mål-CPA, utelukker vi resultatene fra de siste dagene for å ta høyde for konverteringer som inntreffer flere dager etter den aktuelle annonseinteraksjonen (konverteringsforsinkelse). Du kan velge å bruke den anbefalte mål-CPA-verdien eller oppgi ønsket verdi.

Tips: Velg hvilke konverteringer du skal by på

Med innstillingen Ta med i Konverteringer kan du bestemme om du vil ta med enkeltstående konverteringshandlinger i Konverteringer- og Konverteringsverdi-kolonnen i rapportene dine. Dataene i disse kolonnene blir brukt i budstrategier som mål-CPA, mål-ROAS og ECPC. Budstrategien du velger, blir dermed bare optimalisert på bakgrunn av konverteringene du velger å ta med. Finn ut mer om innstillingen «Ta med i Konverteringer»

Konverteringer via flere enheter i Shopping-kampanjer, videokampanjer og kampanjer i Displaynettverket og Søkenettverket blir tatt med som standard.

Gjennomsnittlig mål-CPA

Den gjennomsnittlige mål-CPA-verdien din er den trafikkvektede gjennomsnittlige CPA-verdien det optimaliseres for i budstrategien din. Denne verdien omfatter gjennomsnittsverdien av budjusteringene for enheter, mål-CPA-verdiene for annonsegrupper og eventuelle endringer du har gjort i mål-CPA-verdien over tid. På grunn av disse variablene kan det hende at den gjennomsnittlige mål-CPA-verdien ikke samsvarer med mål-CPA-verdien du har angitt. Når du skal evaluere resultatene for budstrategien din, bør du sammenligne CPA-verdien din med den gjennomsnittlige mål-CPA-verdien for strategien fordi den gjennomsnittlige mål-CPA-verdien presist gjenspeiler hva den smarte budgivningen optimaliserer mot.

Budgrenser

Vi anbefaler at du ikke bruker budgrenser for budstrategien med mål-CPA, ettersom dette kan hindre at budene dine i Google Ads automatisk optimaliseres. Dette kan også hindre Google Ads i å justere budene dine til beløpet som er mest i takt med mål-CPA-en. Hvis du fastsetter budgrenser, brukes de bare i auksjoner i Søkenettverket. Budgrenser kan utelukkende brukes i budstrategier med mål-CPA for porteføljer, ikke i standard budstrategier med mål-CPA.

• Grense for høyeste bud: Dette er det høyeste CPC-budet du ønsker at Google Ads skal legge inn når du bruker mål-CPA-budgivning.
  • Grense for minste bud: Dette er det laveste CPC-budet du ønsker at Google Ads skal legge inn når du bruker mål-CPA-budgivning. Vær oppmerksom på at budgivningsalgoritmen i Google Ads kan angi et maks. CPC-bud som er lavere enn grensen for minste bud, som regel på grunn av smart prissetting. Det innebærer at budgrensen du angir her, ikke er det absolutt laveste budet som kan legges inn.

Budjusteringer for enheter

Hvis du bruker budjusteringer for enheter i forbindelse med mål-CPA, kan du prioritere konverteringer etter enhet. Du kan angi justeringer for datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner.

Til forskjell fra budjusteringer for manuell CPC er det verdien av CPA-målet ditt som endres når du bruker budjusteringer for mål-CPA – ikke selve budene. For å oppnå best mulig resultat bør du fjerne budjusteringene for manuell CPC når du bytter til mål-CPA.

Hvis mål-CPA-verdien din er på NOK 100, og du angir en budjustering på +40 % for mobil, økes mål-CPA-verdien til NOK 140 for mobilenheter. Du kan forhindre at annonsene dine vises på mobilenheter, ved å angi en justering av bud for mobil på -100 %.

Merk: I Søke- og Displaynettverket ignoreres budjusteringer som ikke er tilknyttet enheter.

Betal for konverteringer (bare Displaynettverket)

Med bannerkampanjer kan du velge å betale for konverteringer i stedet for klikk eller avspillinger med deltakelse. Når du skal konfigurere kampanjen din, går du til «Budgivning»-delen. Se etter «Betal for»-overskriften, og velg «Konverteringer» fra rullegardinmenyen. Finn ut hvordan du kan betale for konverteringer

Her finner du disse beregningene

Med beregningen for gjennomsnittlig mål-CPA kan du måle CPA-verdien som var fastsatt som mål i budstrategien din i bestemte tidsperioder. Hvis du endrer datoperioden, kan du se hva det faktisk ble optimalisert for i budstrategien i det aktuelle tidsrommet. Vær oppmerksom på at du ikke får se gjennomsnittlige mål-CPA-verdier for tidsperioder der du ikke har hatt trafikk.

Du kan se den gjennomsnittlige mål-CPA-verdien i resultattabellen øverst på Kampanjer-siden, slik at du kan sammenligne det faktiske resultatet med resultatmålet. Velg «Gj.sn. mål-CPA», «Gj.sn. målkostnad per installasjon» eller «Gj.sn. målkostnad per handling i appen» fra «Resultater»-kategorien når du legger til nye kolonner, eller ved å legge til den aktuelle beregningen i resultatdiagrammet.

Du kan også finne denne beregningen i budstrategirapporten, ved siden av «Faktisk CPA», som representerer CPA-verdien du faktisk oppnådde med denne strategien. Se hvordan du finner budstrategirapporter

Du kan bruke gjennomsnittlig mål-CPA både i standard budstrategier og i budstrategier for porteføljer.

Merk: For å se den gjennomsnittlige målkostnaden per installasjon og den gjennomsnittlige målkostnaden per handling i appen må du velge en datoperiode fra 5. juni 2020 eller senere. Innstillingen gjelder bare for appkampanjer.

Linker til beslektet innhold