Tietoja automaattisista hintatarjouksista

Automaattisten hintatarjousten avulla säästyt paljolta vaivalta ja turhilta arvailuilta tulostavoitteidesi mukaisten hintatarjousten valitsemisessa. Toisin kuin manuaalisissa klikkauskohtaisissa hintatarjouksissa, automaattisissa hintatarjouksissa et joudu päivittämään tiettyjen mainosryhmien tai avainsanojen hintatarjouksia manuaalisesti. Google Ads valitsee hintatarjoukset mainoksillesi sen perusteella, kuinka todennäköisesti mainos johtaa klikkaukseen tai konversioon, joka auttaa sinua saavuttamaan jonkin yrityksesi asettamista tavoitteista.

Erilaiset automaattiset hintatarjousstrategiat voivat auttaa lisäämään klikkausten ja konversioiden määrää ja parantamaan näkyvyyttä. Automaattisten hintatarjousten tulokset voivat parantua ajan myötä, sillä tekniikka pystyy hyödyntämään aiempien hintatarjousten tulostietoja tulevien hintatarjousten asettamisessa. Katso, miten voit määrittää hintatarjousstrategian tavoitteidesi mukaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan eri liiketoimintatavoitteista ja automaattisesta hintatarjousstrategiasta, joka vastaa parhaiten tavoitteitasi.

Huom. Jos haluat ottaa automaattiset hintatarjoukset käyttöön Shopping-kampanjassa, tutustu tähän artikkeliin.

Miten Smart Bidding parantaa automaattisia hintatarjouksia Hakukampanjoissa?

Smart Bidding hyödyntää tavoitteisiin keskittyvien automaattisten hintatarjousten etuja ja soveltaa niitä konversioihin (ostoksiin tai palveluihin johtaneet klikkaukset) sekä konversioarvoihin. Kyseisissä strategioissa huomioidaan useita huutokaupan aikaisia signaaleja, kuten laite, sijainti, vuorokaudenaika, uudelleenmarkkinointilista, kieli ja käyttöjärjestelmä. Näin saadaan selville kunkin yksittäisen haun konteksti. Smart Biddingissa käytetään Auction-time‐hintatarjouksia, joissa kullekin kyselylle asetetaan oma hintatarjouksensa. Smart Bidding ‑strategioita ovat CPA-tavoite, ROAS-tavoite, konversiomäärän maksimointi ja konversioarvon maksimointi. Lue lisää Smart Biddingista.

Esimerkki

Oletetaan, että haluat lisätä konversiomäärää kaikissa kampanjoissasi tietyllä CPA-tavoitteella muttet ehdi asettaa korkeinta klikkauskohtaista hintaa erikseen kullekin avainsanalle. Kun lisäät kampanjat CPA-tavoitetta käyttävään portfoliostrategiaan ja asetat CPA-tavoitteen, Google Ads voi optimoida hintatarjoukset tekoälyn avulla ja auttaa tavoitteiden saavuttamisessa.

Jos haluat lisätietoa Smart Biddingin toiminnasta, tutustu Smart Bidding ‐oppaaseen ja artikkeleihin, joissa käsitellään Smart Biddingiä ja älykkäämpien hintatarjousten asettamista Hakumainoksille.

Automaattisten hintatarjousstrategioiden tyypit

Tavoite Hintatarjousstrategia

Sivustokäyntien lisääminen

Klikkausmäärän maksimoivassa strategiassa hintatarjoukset asetetaan siten, että saat mahdollisimman paljon klikkauksia budjetillasi.

Klikkausmäärän maksimointi on saatavilla joko vakiostrategiana yksittäisessä kampanjassa tai portfoliostrategiana useissa kampanjoissa.

Lue lisää Maksimoi klikkaukset ‑hintatarjousstrategiasta.

Lue lisää klikkausmäärän maksimoivan hintatarjousstrategian käytöstä Shopping-kampanjoissa.

Näkyvyyden lisääminen

Impressio-osuustavoitteen strategiassa hintatarjoukset asetetaan siten, että mainokset voivat näkyä sivun ylimmässä sijainnissa, sivun yläosassa tai missä tahansa Google-hakutulossivulla.

Impressio-osuustavoite on saatavilla vain hakuverkostossa joko vakiostrategiana yksittäisessä kampanjassa tai portfoliostrategiana useissa kampanjoissa.

Lue lisää Impressioprosenttitavoite-hintatarjousstrategiasta.

Konversioiden lisääminen CPA-tavoitteen avulla

Smart Bidding

CPA-tavoitteen strategiassa hintatarjoukset asetetaan siten, että saat mahdollisimman paljon konversioita valitsemallasi toimintakohtaisella hintatavoitteella (CPA-tavoite). Jotkin konversiot voivat maksaa tavoitettasi enemmän tai vähemmän.

CPA-tavoite on käytettävissä joko vakiostrategiana yksittäisessä kampanjassa tai portfoliostrategiana useissa kampanjoissa.

Jos konversiomäärän maksimointi tai konversioarvon maksimointi on käytettävissä kampanjatyypissäsi, suosittelemme käyttämään CPA-tavoitteen sijaan sitä.

Jos käytät konversioarvon maksimointia ilman CPA-tavoitetta, pyrimme käyttämään budjettisi siten, että saat mahdollisimman suuren konversioarvon kampanjoissasi.

Jos käytät konversioarvon maksimointia yhdessä CPA-tavoitteen kanssa, autamme sinua saamaan mahdollisimman suuren konversioarvon määrittämälläsi tavoitellulla mainostuotolla.

Lue lisää CPA-tavoitteesta.

Tavoitellun mainostuoton (ROAS) saavuttaminen, kun kullakin konversiolla on eri arvo

Smart Bidding

ROAS-tavoitteen strategiassa hintatarjoukset asetetaan siten, että saat mahdollisimman suuren konversioarvon asettamallasi tavoitellulla mainostuotolla (ROAS-tavoite). Joidenkin konversioiden tuotto voi ylittää tai alittaa tavoitteesi.

ROAS-tavoite on käytettävissä joko vakiostrategiana yksittäisessä kampanjassa tai portfoliostrategiana useissa kampanjoissa.

Lue lisää ROAS-tavoitteesta.

Lue lisää ROAS-tavoitteen käyttämisestä Shopping-kampanjoissa.

Lue lisää siitä, miten ROAS-tavoite asetetaan Hotellimainoksille.

Konversiomäärän lisääminen ja koko budjetin käyttäminen

Smart Bidding

Konversiomäärän maksimoivan hintatarjousstrategian avulla voit optimoida kampanjasi konversioille.

Voit halutessasi asettaa strategialle CPA-tavoitteen, jolloin Smart Bidding pyrkii saamaan mahdollisimman paljon konversioita valitsemallasi toimintakohtaisella hintatavoitteella (CPA-tavoitteella). Jos et aseta CPA-tavoitetta, strategia pyrkii maksimoimaan budjetilla saatavan konversiomäärän.

Konversioarvon maksimoivan hintatarjousstrategian avulla voit optimoida kampanjasi konversioarvoille. Voit halutessasi valita tälle strategialle ROAS-tavoitteen. Tällöin Smart Bidding pyrkii saamaan mahdollisimman korkean konversioarvon valitsemallasi ROAS-tavoitteella. Jos et valitse ROAS-tavoitetta, konversioarvon maksimointi pyrkii käyttämään budjettisi siten, että saat mahdollisimman suuren konversioarvon.

Konversioarvon maksimointi keskittyy osa-alueeseen, jonka haluat maksimoida, mutta käyttää enintään valitsemasi budjetin verran.

Lue "Konversiomäärän maksimointi vs. konversioarvon maksimointi" ‑kohta tästä artikkelista.

Lue lisää konversiomäärän maksimoinnista.

Konversioarvon parantaminen ja koko budjetin käyttäminen

Smart Bidding

Konversioarvon maksimointi asettaa hintatarjoukset siten, että saat kampanjalle mahdollisimman suuren konversioarvon koko budjetilla.

Konversioarvon maksimointi keskittyy osa-alueeseen, jonka haluat maksimoida, mutta käyttää enintään valitsemasi budjetin verran.

Kun käytät konversioarvon maksimointia ilman ROAS-tavoitetta, pyrimme käyttämään budjettisi siten, että saat kampanjoillasi mahdollisimman suuren konversioarvon.

Jos käytät konversioarvon maksimointia yhdessä ROAS-tavoitteen kanssa, autamme sinua saamaan mahdollisimman suuren konversioarvon asettamallasi tavoitellulla mainostuotolla (ROAS-tavoitteella).

Kun luot Maksimoi konversioarvo ‐hintatarjousstrategian, voit määrittää ROAS-tavoitteen.

Lue "Konversiomäärän maksimointi vs. konversioarvon maksimointi" ‑kohta tästä artikkelista.

Lue lisää konversioarvon maksimoinnista.

Automaattisen hintatarjousstrategian luominen

Voit luoda automaattisen hintatarjousstrategian yksittäiselle kampanjalle (vakiostrategia) tai useille kampanjoille (portfoliostrategia) seuraavilla tavoilla:

• luomalla uuden kampanjan
  • luomalla tai vaihtamalla siihen kampanja-asetuksista
  • luomalla strategian Hintatarjousstrategiat-kohdasta.

Näin voit luoda, katsella ja muokata hintatarjousstrategioita:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Hintatarjousstrategiat.

Katso ohjeet hintatarjousstrategian luomiseen artikkelista Smart Biddingin määrittäminen.

Vinkki: Jos et ole varma, miten eri hintatarjousstrategiat toimivat, lue artikkeli Menestyminen Smart Biddingin avulla.

Smart Biddingin teho

Smart Bidding muodostuu konversioihin perustuvista hintatarjousstrategioista, CPA- ja ROAS-tavoitteista ja tehostetusta klikkauskohtaisesta hinnasta. Sen hyödyntämän edistyneen tekoälyn avulla voit räätälöidä oikean hintatarjouksen jokaiselle huutokaupalle. Strategioissa huomioidaan useita huutokaupan aikaisia signaaleja, kuten laite, sijainti, kellonaika, uudelleenmarkkinointilista, kieli ja käyttöjärjestelmä. Näin saadaan selville kunkin yksittäisen haun konteksti.

Jos haluat lisätietoa Smart Biddingin toiminnasta, tutustu Smart Biddingiä koskevaan artikkeliin tai lataa Smart Bidding ‑opas Display-kampanjoille.