Om automatisk budgivning

Med automatisk budgivning slipper du sköta grovgörat själv och behöver inte gissa dig fram till vilka bud som tillgodoser dina verksamhetsmål. Till skillnad från manuell CPC-budgivning behöver du inte uppdatera bud på specifika annonsgrupper och sökord manuellt. Google Ads ställer in bud på dina annonser utifrån hur troligt det är att annonsen leder till ett klick eller en konvertering som hjälper dig att nå ett visst mål för din verksamhet.

Olika typer av automatiska budstrategier kan hjälpa dig att få fler klick, större synlighet och fler konverteringar. Automatiska budstrategier blir smartare efter hand och tar hänsyn till tidigare budresultat när de beräknar framtida bud. Läs om hur du bestämmer en budstrategi utifrån dina mål

I den här artikeln beskriver vi olika verksamhetsmål och den automatiska budstrategi som bäst hjälper dig att nå varje mål.

Obs! Om du vill använda automatisk budgivning för en viss Shopping-kampanj kan du läsa Om automatisk budgivning för Shopping-kampanjer.

Så förbättrar Smart Bidding automatisk budgivning för sökkampanjer

Smart Bidding utnyttjar fördelarna med målorienterad automatisk budgivning och tillämpar dem på konverteringar (klick som konverteras till köp eller tjänster) och konverteringsvärden. Algoritmerna tar hänsyn till en mängd olika signaler vid auktionstillfället, som enhet, plats, klockslag, remarketinglista, språk och operativsystem, för att fånga upp det unika sammanhanget i varje sökning. Smart Bidding använder en funktion som kallas budgivning vid auktion, vilket anger ett bud för varje sökfråga. Mål-CPA, Mål-ROAS, Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde är alla Smart Bidding-budstrategier. Läs mer om Smart Bidding

Exempel

Anta att du vill få fler konverteringar i alla dina kampanjer med ett visst CPA-mål, men att du inte har tid att ange ett särskilt högsta CPC för varje enskilt sökord. Om du lägger till dessa kampanjer i en portföljbudstrategi och anger en mål-CPA tillåter du att Google Ads optimerar bud via avancerad AI för att du ska få bättre resultat utifrån dina mål.

Mer information om hur Smart Bidding fungerar finns i Din guide till Smart Bidding, Om Smart Bidding och Ange smartare bud.

Typer av automatiska budstrategier

Mål Budstrategi

Få fler webbplatsbesök

Maximera klick ställer in bud så att du får så många klick som möjligt inom din budget.

Maximera klick är tillgänglig som standardbudstrategi i en enskild kampanj eller som portföljbudstrategi i flera kampanjer.

Läs mer om Maximera klick

Läs mer om Maximera klick för Shopping-kampanjer

Öka synligheten

Målexponeringsandel ställer in bud så att din annons visas på den absolut högsta positionen på sidan, högt upp på sidan eller var som helst på den första sidan med Googles sökresultat.

Målexponeringsandel är endast tillgängligt i söknätverket, antingen som standardbudstrategi för en enskild kampanj eller som portföljbudstrategi i flera kampanjer.

Läs mer om Målexponeringsandel

Få fler konverteringar med din mål-CPA

Smart Bidding

Mål-CPA ställer in bud så att du får så många konverteringar som möjligt till den målkostnad per åtgärd (CPA) du anger. Vissa konverteringar kan kosta mer eller mindre än din mål-CPA.

Mål-CPA är tillgänglig som standardbudstrategi i en enskild kampanj eller som portföljbudstrategi i flera kampanjer.

Om Maximera konverteringar eller Maximera konverteringsvärde är tillgänglig för din kampanjtyp rekommenderar vi att du använder den i stället för Mål-CPA.

När du använder Maximera konverteringsvärde utan att ange en mål-CPA strävar vi efter att spendera din budget för att maximera konverteringsvärdet för dina kampanjer.

När du använder Maximera konverteringsvärde med en mål-CPA hjälper vi dig att få ett så högt konverteringsvärde som möjligt till den mål-ROAS (målavkastning på annonsutgift) som du anger.

Läs mer om mål-CPA

Nå en målavkastning på annonsutgift (ROAS) när du värderar varje konvertering olika.

Smart Bidding

Med Mål-ROAS anges dina bud så att du får så högt konverteringsvärde som möjligt för den mål-ROAS (avkastning på annonsutgift) du anger. Vissa konverteringar kan ge högre eller lägre avkastning än din mål-ROAS.

Mål-ROAS är tillgänglig som standardbudstrategi i en enskild kampanj eller som portföljbudstrategi i flera kampanjer.

Läs mer om Mål-ROAS

Läs mer om mål-ROAS för Shopping-kampanjer

Läs mer om hur du ställer in Mål-ROAS för hotellannonser

Få fler konverteringar med din budget.

Smart Bidding

Budstrategin Maximera konverteringar hjälper dig att optimera för konverteringar.

Du kan välja att ange en mål-CPA i budstrategin Maximera konverteringar. Det innebär att Smart Bidding försöker generera så många konverteringar som möjligt till den målkostnad per åtgärd (CPA) som du anger. Om du inte anger alternativet Mål-CPA fokuserar Maximera konverteringar på att spendera din budget så att du får så många konverteringar som möjligt.

Budstrategin Maximera konverteringsvärde hjälper dig att optimera för konverteringsvärden. Du kan välja att ange en mål-ROAS i budstrategin Maximera konverteringsvärde. Det innebär att Smart Bidding försöker generera högsta möjliga konverteringsvärde till den målavkastning på annonsutgift (ROAS) som du anger. Om du inte anger alternativet Mål-ROAS fokuserar Maximera konverteringsvärde på att spendera din budget så att du får så högt konverteringsvärde som möjligt.

Maximera konverteringsvärde betonar det område du vill maximera, men begränsar utgifterna till din angivna budget.

Se Maximera konverteringar kontra Maximera konverteringsvärde.

Läs mer om Maximera konverteringar.

Öka konverteringsvärdet och spendera din budget.

Smart Bidding

Maximera konverteringsvärde ställer in bud som hjälper dig att få största möjliga konverteringsvärde för din kampanj och spendera din budget.

Maximera konverteringsvärde betonar det område du vill maximera, men begränsar utgifterna till din angivna budget.

När du använder Maximera konverteringsvärde utan att ange en mål-ROAS strävar vi efter att spendera din budget för att maximera konverteringsvärdet för dina kampanjer.

När du använder Maximera konverteringsvärde med en mål-ROAS hjälper vi dig att få ett så högt konverteringsvärde som möjligt till den mål-ROAS (målavkastning på annonsutgift) som du anger.

När du skapar en budstrategi med Maximera konverteringsvärde kan du ange en mål-ROAS (avkastning på annonsutgift).

Se Maximera konverteringar kontra Maximera konverteringsvärde.

Läs mer om Maximera konverteringsvärde.

Skapa en automatisk budstrategi

Du kan skapa en automatisk budstrategi för en enskild kampanj (standardbudstrategi) eller flera kampanjer (portföljbudstrategi) på följande sätt:

• Skapa budstrategin med en ny kampanj.
  • Skapa eller ändra budstrategin i kampanjinställningarna.
  • Skapa från Budstrategier

Så här skapar, granskar eller hanterar du dina budstrategier:

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Budstrategier.

Läs om hur du skapar en budstrategi i Ställa in Smart Bidding.

Tips! Om du fortfarande är osäker på hur de olika budstrategierna fungerar kan du läsa Nå framgång med Smart Bidding.

Kraften hos Smart Bidding

Smart Bidding är en uppsättning konverteringsbaserade budstrategier – Mål-CPA, Mål-ROAS och Förbättrad CPC – som använder avancerad AI för att ange rätt bud i varje auktion. Algoritmerna tar hänsyn till en mängd olika signaler vid auktionstillfället, som enhet, plats, klockslag, remarketinglista, språk och operativsystem, för att fånga upp det unika sammanhanget i varje sökning.

Om du vill veta mer om hur Smart Bidding fungerar kan du läsa Om Smart Bidding eller ladda ned vår guide för Smart Bidding i displaynätverket.