Een portfoliobiedstrategie maken

Portfoliobiedstrategieën zijn AI-gestuurde biedstrategieën op basis van doelen waarmee u biedingen voor meerdere campagnes optimaliseert. U wijzigt er vanuit één plaats snel biedingsinstellingen mee voor alle campagnes die dezelfde portfoliobiedstrategie gebruiken.

In dit artikel leggen we uit hoe u een nieuwe portfoliobiedstrategie maakt als u een nieuwe campagne instelt, in de campagne-instellingen of in de Gedeelde bibliotheek.

U kunt gedeelde budgetten het best in combinatie met portfoliobiedstrategieën gebruiken. Ontdek meer informatie over gedeelde budgetten koppelen aan portfoliobiedstrategieën.

Opmerking: Met biedstrategieën voor meerdere accounts kunt u portfoliostrategieën van het type Slim bieden maken, bijhouden en beheren op het Google Ads-manageraccountniveau (Mijn Klantencentrum).

Voordat u begint

Als u nog niet weet welk type portfoliobiedstrategie bij u past, doet u er goed aan eerst meer over ons hele aanbod aan automatische biedstrategieën te lezen. En voor elke biedstrategie zijn er definities beschikbaar wanneer u een campagne instelt.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een portfoliobiedstrategie maken op de pagina Biedstrategieën in de Gedeelde bibliotheek

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon] en selecteer vervolgens onder Gedeelde bibliotheek de optie Biedstrategieën.
  3. Klik op de plusknop  en kies het type biedstrategie dat u wilt maken.
  4. Geef de naam van uw nieuwe portfoliobiedstrategie op.
  5. Selecteer de campagnes die u wilt opnemen (u kunt ook meer campagnes toevoegen nadat uw portfoliobiedstrategie is gemaakt).
  6. Geef de instellingen voor de biedstrategie op.
  7. Klik op Opslaan.

Een portfoliobiedstrategie met bestaande campagnes maken of wijzigen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Campagnes.
  3. Selecteer de campagnes die u wilt opnemen.
  4. Klik in het navigatiemenu (bovenaan) op Bewerken.
  5. Klik in het dropdownmenu op Biedstrategie wijzigen.
  6. U kunt kiezen voor Nieuwe portfoliostrategie maken of Bestaande portfoliostrategie gebruiken.
    • Als u kiest voor 'Bestaande portfoliostrategie gebruiken', selecteert u een strategie uit de lijst.
    • Als u kiest voor 'Nieuwe portfoliostrategie maken', geeft u de instellingen op voor de nieuwe strategie en geeft u deze een naam.
  7. Klik op Toepassen.