Skapa och hantera rapporter från sidan Rapporter

Med rapporter kan du visa, ordna och analysera din data. Du kan visa stora mängder information i flerdimensionella tabeller, diagram och anpassningsbara översikter så att du får en bild av relevanta mönster och trender.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar och sparar rapporter, öppnar dina sparade rapporter och schemalägger rapporter så att de skickas via e-post till dig och andra som har åtkomst till ditt konto.

Gör så här

Öppna en fördefinierad rapport

I Google Ads finns flera fördefinierade rapporter som fokuserar på särskilda aspekter av din data. Du kan använda fördefinierade rapporter som utgångspunkt för nya rapporter, som du sedan kan redigera, schemalägga och dela med andra.

Så här öppnar du en fördefinierad rapport:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer Campaigns Icon och sedan på Insikter och rapporter.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Välj vilken rapport du vill se under Fördefinierade rapporter (dimensioner). Välj Visa alla om du vill se en fullständig lista över fördefinierade rapporter.
Obs! Som förvaltarkontoanvändare (MCC) kan du hantera kampanjer mer effektivt genom att skapa, redigera, spara och använda rapporter för specifika underordnade konton eller för alla kampanjer. Du kan också skapa och visa rapporter var som helst på vägen mellan ett förvaltarkonto och ett underordnat konto, och ange var du vill att dina rapporter ska sparas.

Tips

Du kan lägga till och ta bort kolumner i en fördefinierad rapport. Om du vill kunna granska en fördefinierad rapport som du har anpassat klickar du på Spara för att spara rapporten.

Fördefinierade rapporter för förvaltarkonton

Om du har ett Google Ads-förvaltarkonto innehåller alla fördefinierade rapporter de extra kolumnerna Konto och det Kund-id som är kopplat till kontot.

Förvaltarkonton innehåller även den fördefinierade rapporten Konto. Den innehåller information från sidan Konton.

Skapa en rapport

Om du helt vill anpassa vilken information som visas i en rapport kan du skapa rapporten från grunden. Till skillnad från fördefinierade rapporter måste du använda verktyget Rapportredigerare för att skapa en standardrapport. Där väljer du vilka kolumner, rader och värden du vill ta med samt i vilken typ av tabell eller diagram de ska presenteras. Läs mer om hur du skapar rapporter i rapportredigeraren.

Hantera dina rapporter

Insikter och rapporter ger dig enkel åtkomst till dina sparade rapporter. Rapporterna är synliga för alla som har åtkomst till ditt konto. Du kan välja att se alla rapporter eller bara de som du själv har skapat. Alla rapporter kan redigeras, sparas, schemaläggas och delas med andra.

Sparade rapporter som du inte har öppnat på mer än 18 månader tas bort automatiskt från ditt konto. Du kan komma åt en rapport genom att öppna eller ladda ned den eller genom att öppna en översikt som innehåller rapporten.

Öppna en sparad rapport

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer Campaigns Icon och sedan på Insikter och rapporter.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Alla sparade rapporter visas som standard. För att se rapporterna som du själv har skapat klickar du på ikonen med tre punkter i området under Rapporter och sedan på Visa endast dina rapporter.
  5. Leta reda på rapporten du vill se och klicka på namnet för att öppna den.

Obs! Rapporter som du har sparat från andra sidor fungerar inte på samma sätt som rapporter som du har skapat i rapportredigeraren. Vissa av rapporterna öppnas på sidan de laddades ned från, medan andra bara är tillgängliga för nedladdning.

Schemalägga rapporter via e-post

Du kan skicka enstaka rapporter via e-post eller schemalägga rapporter som ska skickas vid specifika intervall till dig och andra som har åtkomst till ditt konto.

Obs! Rapporter för enskilda konton börjar köras kl. 3.00 i den angivna tidszonen. Rapporter för konton utan angiven tidszon börjar köras kl. 3.00 Stillahavstid.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer Campaigns Icon och sedan på Insikter och rapporter.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Leta reda på rapporten du vill se och klicka på ikonen för e-post och schemaläggning Klocka.
  5. Gör följande inställningar:
    1. Välj en eller flera kontoanvändare som du vill skicka rapporten till.
    2. Välj hur ofta rapporterna ska skickas (till exempel varje dag eller varje vecka) och i vilket format (till exempel CSV eller XML).
  6. Klicka på Spara.
  7. Så här redigerar du ett sparat schema:
    1. Klicka på ikonen för e-post och schemaläggning Klocka.
    2. Klicka på pennikonen Redigera och ändra inställningarna.
    3. Klicka på Spara.

Visa hierarkiska tabeller och diagram

Du kan se hierarkisk data med hjälp av trädtabeller och diagramdetaljer med rapportredigeraren i Google Ads. Det finns inga begränsningar för antalet rader och kolumner. Nedladdade rapporter för en hierarkisk tabell är desamma som för en platt tabell.

Skapa hierarkiska tabeller

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer Campaigns Icon och sedan på Insikter och rapporter.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Klicka på Anpassad och välj Träddiagram.
  5. Lägg till information genom att dra och släppa element till radavsnittet (du kan till exempel lägga till Kampanj, Annonsgrupp, Sökord för söknätverket, Matchningstyp för sökord för söknätverket och Högsta CPC för sökord).
  6. Lägg till mätvärden som Klick och Exp. (exponeringar) i kolumnavsnittet.
  7. Du kan klicka på Spara eller Lägg till i översikten.

För hierarkiska tabeller (träddiagram) och hierarkiska diagram (diagramdetaljer) måste du dra och släppa brickorna till urvalspanelen för att skapa hierarkin.

I Google Ads är Konto > Kampanj > Annonsgrupp en hierarkisk struktur som gäller för de flesta kampanjer, med undantag för Performance Max där hierarkin är Konto > Kampanj > Tillgångsgrupper.

• Om du lägger till Kampanj i en hierarkisk tabell eller ett hierarkiskt diagram kan du visa detaljer i tabellen eller diagrammet för att se Annonsgrupp automatiskt i stället för att lägga till detta i urvalspanelen.
  • Du kan också lägga till Konto för ett förvaltarkonto för att sedan aktivera standardvisning av detaljer i Kampanj och Annonsgrupp.
  • Ett sådant standardbeteende aktiveras bara om det inte finns någon användardefinierad hierarki i urvalspanelen.
  • Du kan klicka på en kampanj för att visa detaljer. I ett stapeldiagram kan du till exempel klicka på en stapel som är kopplad till en kampanj för att visa detaljer.
  • Du kan klicka på en annonsgrupp för att filtrera vidare till en specifik annonsgrupp och visa kampanjens tidigare tillstånd.
  • Tänk på att detaljinformationen inte kan ses i en sparad rapport.

Detaljinformation i diagram visas på ett liknande sätt som i hierarkiska tabeller eftersom du kan visa liknande detaljer i diagram. De diagramtyper där du kan visa hierarki är bland annat stapel-, kolumn- och cirkeldiagram. Det finns ingen gräns för hur många dimensioner som ska läggas till i de här diagramtyperna. Diagramrapporter med sidnumrering kan bestå av flera sidor eftersom sidnumrering nu finns tillgänglig för diagram.