Fremhev kommende arrangementer med nedtellinger

Fortell potensielle kunder om salg eller arrangementer ved å legge til en nedtelling i annonseteksten din.

Tilpassbare nedtellinger er tilgjengelige i både COUNTDOWN- og GLOBAL_COUNTDOWN-format. Bruk GLOBAL_COUNTDOWN-formatet hvis du teller ned til et bestemt tidspunkt over hele verden – uavhengig av tidssone – for eksempel avspark i en fotballkamp.

Funksjon Hva funksjonen brukes til
COUNTDOWN Teller ned til et angitt tidspunkt, justert til tidssonen for personen som søker.
GLOBAL_COUNTDOWN Teller ned til et «globalt» tidspunkt i samsvar med tidssonen for kontoen din. Hvis en annonse har ordlyden «slutter om 4 timer» i California, har den også ordlyden «slutter om 4 timer» i New York.

Begge nedtellingsfunksjonene teller ned etter dager, deretter timer og til slutt minutter. Med en tilpassbar nedtelling kan annonseteksten først være «Skynd deg – salget slutter om 3 timer». 2 timer og 28 minutter senere er annonseteksten «Skynd deg – salget slutter om 32 minutter».

Du kan bruke nedtellinger i alle tekstannonser, dynamiske søkeannonser og responsive søkeannonser.

Veiledning

Endre annonsen

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonseelementer på sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på Annonser.
  4. Klikk på annonsen der du vil legge til en nedtelling, eller klikk på plussknappen og velg Responsiv søkeannonse eller Dynamisk søkeannonse.
  5. Skriv inn annonseteksten.

Aktiver nedtellingsmodulen

1. På stedet i teksten der du vil plassere nedtellingen, legger du inn en venstre sløyfeparentes ( { ) og velger Nedtelling på rullegardinmenyen.
  2. Ved siden av «Nedtellingen slutter» skriver du inn datoen og tidspunktet når nedtellingen skal stoppe. Du kan så velge blant disse alternativene:
    • Begynnelsen av dagen
    • Slutten av dagen
    • Egendefinert tidspunkt
      • Angi klokkeslettet i 24-timersformat (valgfritt). Hvis sluttiden for eksempel er 14. januar 2023 kl. 18.30, blir datoen 14.01.2023 og klokkeslettet 18:30:00.
  3. Ved siden av «Nedtellingen starter» angir du hvor mange dager før sluttdatoen du vil begynne å vise annonsen. Hvis du lar feltet stå tomt, vises annonsen i 5 dager frem til sluttdatoen du velger.
    • Merk: Dager defineres som antallet midnattspasseringer. Hvis sluttidspunktet for eksempel er 14. juli 2024 kl. 18.30 og du angir 7 dager før dette, blir annonsen vist fra og med midnatt 7. juli 2024.
Merk: Visningen av annonser med tilpasset nedtelling stoppes automatisk etter sluttdatoen som er angitt. Husk å løsne eller endre overskriften når nedtellingen er fullført, slik at annonsen fortsatt kan vises.

Angi språk og tidssone

1. Velg Tidssone for kontoen hvis du vil telle ned til sluttidspunktet i tidssonen for Google Ads-kontoen, eller velg Tidssonen der annonsen blir vist hvis du vil telle ned til sluttidspunktet i tidssonen der brukeren ser annonsen.
    • Hvis du teller ned til et arrangement som avholdes på et bestemt sted, for eksempel en kamp, forelesning, konsert eller konferanse, er det lurt å bruke tidssonen i kontoen din.
    • Hvis du teller ned til en aktivitet som ikke er geografisk spesifisert (f.eks. et salg på nettet) kan du bruke tidssonen der annonsen blir vist.
  2. Hvis du vil endre språket for nedtellingen, kan du velge et av språkene ved siden av «Språk». Når du velger et nytt språk, får du se et eksempel på hva som kan vises.
Merk: Du kan ikke endre språket i nedtellingen i responsive søkeannonser.

Angi nedtellingen og lagre annonsen

1. Klikk på Bruk for å lagre nedtellingen. Deretter vises nedtellingen i annonseteksten.
  2. Påse at annonseteksten ikke overstiger tegngrensene når den vises. Koden for nedtellingsvelgeren kan generere en streng som er åtte tegn lang. Sørg for at annonseteksten har plass til de ekstra tegnene.
  3. Klikk på Lagre annonsen.
Merk: Forhåndsvisningen viser alltid en statisk nedtelling som ikke gjenspeiler sanntid.

Nedtelling i responsive søkeannonser

Nedtelling i responsive søkeannonser (RSA) er en forenklet utgave av de opprinnelige nedtellingene for utvidede tekstannonser (ETA). Du bør legge til minst tre overskrifter uten nedtelling, eller du kan bruke standardtekst.

Syntaktiske forskjeller Nedtelling i ETA Nedtelling i RSA
  • Fjern likhetstegnet.
  • Fjern anførselstegnene.
  • Forenkle datoformatet.
  • Fjern språkvalget, siden dette fanges opp automatisk basert på språket i reklamen.
  • {=COUNTDOWN(“åååå/MM/dd TT:mm:ss”,”språk”,dagerfør)}
  • {=GLOBAL_COUNTDOWN(“åååå/MM/dd TT:mm:ss”,”språk”,dagerfør)}
  • {COUNTDOWN(åååå-MM-dd TT:mm:ss,dagerfør)}
  • {GLOBAL_COUNTDOWN(åååå-MM-dd TT:mm:ss,dagerfør)}

Linker til relatert innhold