Opprett egendefinerte rapporter i rapportredigereren

Med rapportredigereren kan du analysere og vise resultatdataene dine i mer detalj.

Du kan opprette egendefinerte tabeller og diagrammer direkte i Google Ads, uten at du må laste ned dataene i et eget ark. Deretter kan du lagre disse diagrammene for å kunne dele dem med andre, eller legge dem til i personlig tilpassede oversikter.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan bruke rapportredigereren til å få bedre oversikt over resultatene dine.

Fordeler

• Brukervennlige tabeller og diagrammer: I det enkle dra-og-slipp-grensesnittet kan du raskt lage flerdimensjonale tabeller og diagrammer. Dermed reduseres behovet for å laste ned data.
  • Visualiser mønstre og trender: Med tilpassede diagrammer kan du visualisere mønstre og trender i dataene dine.
  • Avansert filtrering og sortering: Du kan filtrere, segmentere og sortere informasjon i rapporten for å se bestemte kampanjer eller beregninger.

Veiledning

1. Opprett rapporter

Begynn med å opprette en egendefinert rapport i kontoen din.

Du kan deretter bygge opp rapporten ved å legge til dimensjoner, for eksempel kampanjer, samt verdier som klikk og konverteringer.

OPPRETT I KONTOEN DIN

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på rapportikonet  øverst til høyre i kontoen, og velg deretter Rapporter.
  3. Klikk på   Egendefinert, og velg diagramtypen du vil opprette: tabell, linjediagram, stolpediagramsøylediagram, punktdiagram eller sektordiagram.
  4. Dra og slipp en dimensjon, for eksempel Kampanjer, fra panelet på høyre side til «Rad»-, «X-akse»-, «Serier»- eller «Segment»-delen.
    • Navnet på denne delen avhenger av hva slags diagram du oppretter.
  5. Dra og slipp beregninger, for eksempel Klikk eller Konverteringer, til «Kolonner»-, «Y-akse»- eller «Verdi»-delen.
    • Navnet på denne delen avhenger av hva slags diagram du oppretter.
  6. I diagrammet eller tabellen ser du nå verdier for hver dimensjon basert på beregningene du har lagt til, for eksempel antall klikk og konverteringer for hver kampanje.
  7. For å lagre rapporten, klikk på Lagre eller Lagre som. Med «Lagre som» kan du lage en kopi av rapporten med nytt navn.

Endre diagrammet

Du kan endre diagramtypen eller tabellen ved å klikke på navnet på diagramtypen over «Rad»-delen.

Managerkontoer

1. Hvis du har en managerkonto, kan du se data for flere kontoer i den samme rapporten:
    1. Klikk på blyantikonet Endre ved siden av «Alle kontoer».
    2. Velg på rullegardinmenyen om du vil se kontoer etter kontonavn eller kontoetikett.
    3. Merk av i avmerkingsboksene ved siden av kontoene du vil ta med i rapporten.
    4. Klikk på Lagre. Hvis du velger mer enn én konto, ser du en forhåndsvisning av hvordan rapporten kommer til å se ut, på lerretet. Noen av dataene er nedtonet. For å se dataene om alle de valgte kontoene må du laste ned rapporten.
  2. Nå som du har opprettet rapporten, kan du begynne å finstemme analysen din:
    • For å omorganisere felter: Dra og slipp dem i hyllen.
    • For å endre datoperioden for rapporten: Bruk datovelgeren øverst til høyre på siden.
    • For å fjerne en dimensjon eller beregning fra rapporten: Finn den aktuelle dimensjonen eller beregningen i hyllen, og klikk på lukkeknappen (X) ved siden av navnet.
  3. For å se eller endre rapporten senere: Lagre rapporten. Finn ut hvordan du åpner lagrede rapporter.

2. Endre rapporten

Du kan filtrere, formatere og sortere dataene dine.

• Filtrer: Se data som oppfyller bestemte kriterier, i tabellen eller diagrammet.
  • Formatér: Legg til betinget formatering for å fremheve celler med bestemte verdier.
  • Sortér: Omorganiser dataene i tabellen eller diagrammet.

Filtrer

Du kan filtrere og segmentere dataene som vises for hele rapporten, eller dataene som vises for bestemte kolonner.

Filtrer hele rapporten

1. Klikk på filterikonet Filter over tabellen eller diagrammet.
  2. Søk etter og velg elementene du vil filtrere etter:
    • Du kan for eksempel filtrere etter «Annonsetype», og velge Tekstannonser og Videoannonser.
    • Du kan IKKE filtrere etter en bestemt verdi, for eksempel kampanjer med færre enn ti klikk. Slike filtre kan legges til i enkeltkolonner.
  3. Klikk på Bruk. Da legges filteret til i rapporten din.

For å fjerne et tabellfilter klikker du på filterikonet Filter i kolonneoverskriften, og klikker deretter på Fjern filteret.

Du kan filtrere rapporten din etter data som ikke finnes i radene eller kolonnene. Du kan for eksempel legge til et filter for å bare se annonseklikk fra en bestemt kampanje, selv om du ikke har lagt til «Kampanje» i den egendefinerte rapporten.

Filtrer datapunkter

Du kan legge til filtre for datapunktene du har lagt til i rapporten.

1. Klikk på rullegardinpilen ved siden av et element i delen «Rad», «X-akse», «Kolonne», «Y-akse» osv.
  2. Velg Filtrer.
    • For beregninger kan du filtrere etter en bestemt verdi. Du kan for eksempel filtrere etter «Visninger», slik at rapporten bare inneholder data for annonser du har oppnådd minst 1000 visninger med.
    • For dimensjoner kan du velge fra en liste med alternativer. Hvis du for eksempel filtrerer etter «Annonsetype», kan du velge Tekstannonser eller Videoannonser.
  3. Klikk på Bruk. Da legges filteret til i kolonnen eller raden.

Formatér (tabelldiagrammer)

Du kan legge til betinget formatering for å fremheve bestemte celler i tabelldiagrammene:

1. Klikk på rullegardinpilen ved siden av et element i «Rad»- og «Kolonne»-delen.
  2. Velg Betinget formatering.
  3. Angi regler for hvordan du vil at bestemte celler skal formateres. Du kan for eksempel fremheve alle cellene som har over 1000 klikk, i grønt.

Betinget formatering er bare tilgjengelig for beregninger med numeriske verdier, for eksempel klikk, konverteringer og visninger.

Sortér

Ved hjelp av sortering kan du omorganisere rapportdataene dine til et mer lettlest format. Du kan sortere dataene på to måter:

1. For tabeller kan du sortere en kolonne ved å klikke på kolonneoverskriften øverst i tabellen.
    • Pilen i kolonneoverskriften viser om kolonnen er sortert fra høy til lav verdi (nedoverpil) eller lav til høy verdi (oppoverpil).
    • Når du sorterer, blir ingenting fjernet fra eller skjult i tabellen. Dataene blir bare omorganisert.
  2. For alle andre diagrammer, inkludert tabeller, kan du sortere ved å klikke på rullegardinpilen for datapunktene du har lagt til i delen «Rad», «X-akse», «Kolonne», «Y-akse» osv.
    • Under «Sortér etter» velger du Høy til lav eller Lav til høy.
Du kan sortere flere kolonner, men husk at den siste kolonnen du sorterer, endrer hvordan resten av kolonnene sorteres.

3. Last ned rapporten

Når du har opprettet en rapport, kan du laste den ned ved å klikke på nedlastingsikonet Et bilde av nedlastingsikonet for Google Ads og Merchant Center. Du kan laste ned rapporten i flere formater, deriblant CSV og XML.

4. Planlegg og del rapporten

Du kan planlegge at rapportene dine skal sendes på e-post til deg eller andre som har tilgang til kontoen din, på bestemte tidspunkter.

Kanskje vil du for eksempel dele ukentlige oppdateringer om antallet konverteringer du har oppnådd med kampanjene dine.

1. Klikk på planleggingsikonet Klokke.
  2. Velg én eller flere kontobrukere som rapporten skal sendes til.
  3. Velg hvor ofte du vil dele rapporten, for eksempel daglig eller ukentlig.
  4. Velg formatet rapporten skal sendes i, for eksempel CSV eller XML.

Klikk på Lagre. Hvis du ikke har lagret rapporten allerede, blir du bedt om å lagre den.