Knytt flere Google Ads-kontoer til Google Analytics

Hvis du administrerer mer enn én Google Ads-konto, kan du knytte disse kontoene til Google Analytics på flere måter. Hvis du bruker en Google Ads-administratorkonto (MCC) for å arbeide med flere kontoer for bedriften din eller kundene dine, kan du knytte den til Google Analytics for å holde Analytics-områdene i disse kontoene synkronisert med Google Ads. Du kan også knytte til flere Google Ads-kontoer i Analytics, eller ganske enkelt knytte til individuelle kontoer via ett av produktene. Nedenfor viser vi deg forskjellen på disse alternativene.

Alternativ 1: Knytt Analytics til en Google Ads-administratorkonto (MCC)

Fordeler

• Knytt sammen Analytics og alle Google Ads-kontoene du administrerer, i ett trinn
  • Gjør endringer i konverteringshandlinger og remarketinglister i administratorkontoen
  • Forenkle administrasjonen av importerte Analytics-mål og -transaksjoner, remarketinglister og statistikk for nettstedsengasjement samt eksporterte Google Ads-kostnadsdata for flere Google Ads-kontoer, ved å administrere dem i én administratorkonto
  • Knytt Analytics-områdene dine til en konto automatisk når du legger den til i administratorkontoen din

Når bør du knytte Analytics til en Google Ads-administratorkonto (MCC)?

• Når du har én eller flere Analytics-områder du ønsker å knytte til flere Google Ads-kontoer, som alle administreres via en Google Ads-administratorkonto
  • Når du ofte oppretter nye Google Ads-kontoer som du vil skal knyttes automatisk til de samme Analytics-områdene som de andre Google Ads-kontoene dine
  • Når du ønsker å bruke konverteringssporing via flere kontoer, remarketing via flere kontoer eller attribusjonsrapporter via flere kontoer i Google Ads

Slik knytter du sammen Analytics og en Google Ads-administratorkonto (MCC)

Du finner en veiledning i denne artikkelen.

Flere tilknytninger til Analytics

Hvis en Google Ads-konto er knyttet til Analytics både direkte og via én eller flere administratorkontoer, blir Analytics-datautvalgene både fra den direkte linken og managerlinken vist i den aktuelle Google Ads-kontoen.

Vi anbefaler at du fjerner alle direkte linker til Analytics så snart en administrert konto blir tilknyttet via en administratorkonto, bortsett fra i følgende tilfeller:

• Den administrerte kontoen inneholder en Analytics-remarketingliste: Hvis du fjerner kontoens link til Analytics, blir remarketinglisten avsluttet.
  • Konverteringssporing via flere kontoer brukes ikke i den administrerte kontoen: Hvis du vil fortsette å importere Analytics-mål og -transaksjoner til den enkeltstående kontoen, må ikke kontoens link til Analytics fjernes.
  • Det importeres visninger i Displaynettverket og avspillinger på YouTube fra Google Ads til multikanalstrakter i Analytics-kontoen: Hvis du fjerner Google Ads-kontoens direkte link til Analytics, blir ikke visninger i Displaynettverket vist i multikanalstrakter i Analytics. Denne funksjonen støttes foreløpig ikke for tilknytning via administratorkontoen.

Alternativer for individuelle kontoer

Når du har knyttet Analytics til en Google Ads-administratorkonto, kan du fortsatt gjøre følgende i de individuelle kontoene:

• Endre hvilket Analytics-datautvalg du ønsker å importere nettstedstatistikk fra
  • Importere mål og transaksjoner direkte når du har knyttet sammen den individuelle kontoen og Analytics (hvis du ikke bruker konverteringssporing via flere kontoer i Google Ads)

Alternativ 2: Knytt til flere Google Ads-kontoer via Analytics

Du kan velge å konfigurere Analytics-linkene dine via Analytics, og knytte til flere kontoer samtidig.

Fordel

• Knytt en gruppe med administrerte Google Ads-kontoer til Analytics i ett trinn.

Når bør du knytte til flere kontoer via Analytics?

• Du ønsker ikke at alle Google Ads-kontoene dine som administreres via en Google Ads-administratorkonto (MCC), skal knyttes til ett enkelt Analytics-område.
  • Du vil unngå at nye Google Ads-kontoer under administratorkontoen automatisk knyttes til det samme Analytics-området.
  • Du ønsker ikke å bruke konverteringssporing via flere kontoer, remarketing via flere kontoer eller attribusjon via flere kontoer (søketrakter).

Slik knytter du til Google Ads-kontoer via Analytics

Les disse instruksjonene for å finne ut hvordan du knytter til Google Ads-kontoer via Analytics.