Om konverteringsimport för Salesforce i Google Ads

Sidan Länkade konton under Administratör Admin Icon har flyttats till Data Manager under Verktyg Tools Icon. Google Ads Data Manager är ett lättanvänt verktyg för att importera och hantera data som gör det möjligt att hämta kunddata utanför Google och aktivera den i Google Ads. Läs mer om Data Manager.

Om du spårar potentiella kunder eller möjligheter, eller både och, med Salesforces Sales Cloud kan du importera dina offlinekonverteringar från Salesforces Sales Cloud till Google Ads. Det hjälper dig att mäta hur dina onlineinvesteringar i Google Ads genererar värde offline.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med funktionen och grunderna i hur den fungerar. När du är klar kan du följa anvisningarna för att börja importera konverteringar från Salesforce.

Obs! Denna information gäller standardintegreringen med Salesforce. Om du ser Salesforce på listan över importkällor när du skapar en ny konverteringsåtgärd från import använder du den äldre Salesforce-integreringen. Vi kommer att lägga till ett alternativ för att uppgradera Salesforce-integreringen vid ett senare tillfälle.

Fördelar

• Koppla Google Ads till Salesforces Sales Cloud för att kontrollera vilka sökord, annonser och kampanjer i Google Ads som mest effektivt genererar kvalificerade potentiella kunder och nya försäljningar som spåras i Salesforce.
  • Konverteringsimport i Google Ads för Salesforce räknar automatiskt Google Ads-konverteringar för alla händelser som du spårar i Salesforce. På så sätt kan du se vilken effekt Google Ads har på din säljtratt och justera ditt konto för att få bättre resultat.
  • Under konfigureringen får du förslag från Google om hur du automatiskt kan mappa Google Ads-fält med relaterade Salesforce-fält.
  • Använd omvandlingsfunktionen för att hasha indata som tillhandahålls av användaren, till exempel telefonnummer och e-postadress. Läs mer om hur Google använder data om förbättrade konverteringar.

Exempel

Du har skapat annonser för att leda potentiella kunder till ett kontaktformulär på din webbplats. Personer som fyller i formuläret registreras som nya potentiella kunder i Salesforce och du använder Salesforce för att spåra varje steg i säljprocessen.

Du har redan ställt in konverteringsspårning så att du ser när tilltänkta kunder som klickar på dina annonser skickar in kontaktformuläret. Du har fått reda på att två av dina sökord är särskilt effektiva när det gäller att generera potentiella kunder. Du vet också att alla potentiella kunder inte är lika. Leder båda sökorden till försäljning?

Du länkar dina Salesforce- och Google Ads-konton och bestämmer dig för att spåra två Salesforce-händelser som konverteringar: när en potentiell kund övergår till en möjlighet och när en möjlighet leder till en försäljning.

Efter att du börjar importera dessa konverteringar märker du att båda sökorden är effektiva när det gäller att generera inskickade formulär från tilltänkta kunder på din webbplats. Det ena sökordet är emellertid mer effektivt när det gäller att generera potentiella kunder som med tiden leder till möjligheter och försäljningar. Du bestämmer dig för att höja buden för det mer framgångsrika sökordet och experimentera med att lägga till nya sökord som liknar detta.

Så fungerar det

Efter att du har ställt in konverteringsimport för Salesforce i Google Ads finns det två sätt att importera konverteringar: förbättrade konverteringar för potentiella kunder eller GCLID-baserat.

Så importeras konverteringar för förbättrade konverteringar för potentiella kunder

När någon klickar på din annons, besöker din webbplats och skickar in sina uppgifter i ett formulär för potentiella kunder på din webbplats registreras informationen som tillhandahålls av användaren, till exempel telefonnummer och e-postadress, i ditt Salesforce-CRM-system. Om du valde förbättrade konverteringar för potentiella kunder i avsnittet Inställningar i ditt Google Ads-konto skickar Google-taggarna på din webbplats hashad information om potentiella kunder till Google Ads.

Google Ads kontrollerar regelbundet ditt länkade Salesforce-konto för att hitta nyligen registrerade viktiga händelser som är ett resultat av dina annonser (till exempel konverterade potentiella kunder). Google Ads importerar automatiskt de mappade fälten från dina definierade Salesforce-CRM-objekt och använder hashad information om potentiella kunder för att matcha händelsen med det annonsklick som ursprungligen genererade den potentiella kunden.

För att säkerställa att din Google Ads-konverteringsdata återspeglar de offlinekonverteringar som spåras i ditt Salesforce Sales Cloud-konto hämtar och lagrar Google Ads regelbundet viss information om händelserna du spårar i ditt CRM-system (till exempel status på potentiella kunder och möjlighetsstadier). Läs mer om hur Google Ads spårar webbplatskonverteringar.

Google Ads hämtar också regelbundet följande fält från ditt Sales Cloud-konto för att identifiera vilka anpassade händelser som behöver registreras som konverteringar i Google Ads. Google Ads hämtar denna data endast för de objekt som du har angett.

• fältet Status från objektet Lead
  • fältet Stage från objektet Opportunity
  • alla plocklistefält från Leads- eller Opportunity-objekt som används för att fastställa när konverteringar ska räknas (till exempel Lead: Status, Opportunities: Stage)

Obs! Om du använder den äldre Salesforce-integreringen för förbättrade konverteringar för potentiella kunder eller import av offlinekonverteringar hämtar Google Ads endast denna data för potentiella kunder och möjligheter som har ett värde i GCLID-fältet.

• Lead: anpassat GCLID-fält
  • Lead: Status History
  • Opportunity: Amount
  • Opportunity: anpassat GCLID-fält
  • Opportunities: Stage History

Denna information som laddas ned regelbundet raderas inom några dagar, med undantag för dina uppladdade historikloggar. Loggarna är tillgängliga i 90 dagar så att du kan se vilka konverteringar och konverteringsvärden som laddades upp, för vilka GCLID och på vilka dagar. De raderas efter 90 dagar.

Detta innebär att vi inte visar eller på annat sätt hämtar information som kan användas för att identifiera de personer eller företag som du gör affärer med (som namn på potentiella kunder eller möjligheter).

Läs mer om våra kunddatapolicyer och hur Google använder data om förbättrade konverteringar.

Så fungerar GCLID-baserad import av offlinekonverteringar

När någon klickar på din annons och besöker din webbplats registreras ett unikt id (GCLID eller Googles klick-id) som lagras i en cookie. Google Ads använder detta id för att avgöra vilket klick på vilken annons som kan tillskrivas eventuella framtida konverteringar.

När kunden skickar in ett intresseformulär på din webbplats skickas GCLID från din webbplats till Salesforce och kopplas till kunden och eventuella framtida möjligheter som kan härledas till honom eller henne.

Google Ads kontrollerar regelbundet ditt Salesforce-konto för att se om du har registrerat nya viktiga milstolpar som ett resultat av annonser. (I samband med konfigureringen kan du välja vilka statusar på potentiella kunder och möjlighetsstadier du vill spåra som konverteringar.) Google Ads ser om milstolpen kom från en potentiell kund från en annons, eftersom den i så fall innehåller det unika id som din webbplats lagrade och skickade till Salesforce. Då räknar Google Ads milstolpen som en Google Ads-konvertering.

Detta behöver du göra

För att processerna ska fungera enligt beskrivningen ovan måste du göra vissa ändringar på din webbplats och i ditt Salesforce-konto och Google Ads-konto. Om någon annan hanterar ditt företags Salesforce-konto bör den personen hjälpa dig med vissa delar av konfigureringen. Om en webbutvecklare hanterar din webbplats behöver du även hans eller hennes hjälp.

Vi ger dig en översikt över installationsprocessen nedan. Detaljerade anvisningar finns i Importera konverteringar från Salesforce. Alternativt kan du klicka på länkarna för varje steg nedan för att gå direkt till det steget i konfigureringen. Läs även kraven för att se till att du är redo att länka dina konton.

Ställa in förbättrade konverteringar för potentiella kunder för Salesforce

1. Godkänn villkoren för kunddata

1. Välj Visa villkor vid Villkor för kunddata och läs igenom avsnittet om policyer och ytterligare villkor för kunddata.
  2. Markera kryssrutan Jag har läst och godkänner villkoren för mitt företags räkning.
  3. Klicka på Godkänn. Statusen ändras till Godkänt.

Obs! Dessa villkor omfattar hela ditt konto eller förvaltarkonto. Om du inte ser villkoren spåras konverteringarna i ditt konto av ett förvaltarkonto. Villkoren för kunddata måste godkännas från förvaltarkontot och alla Google Ads-förvaltarkonton som laddar upp data för förvaltarkontots räkning med hjälp av spårning över flera konton.

2. Aktivera förbättrade konverteringar för potentiella kunder

Markera kryssrutan Aktivera förbättrade konverteringar för potentiella kunder i avsnittet Förbättrade konverteringar för potentiella kunder. Om du inte markerar rutan här kan du göra det i samband med att du skapar en konverteringsåtgärd.

3. Ställ in och konfigurera din webbplats

För förbättrade konverteringar för potentiella kunder gäller, till skillnad från offlinekonverteringsspårning, att du inte behöver redigera dina formulär för potentiella kunder eller CRM-system för att lagra Googles klick-id (GCLID). I stället används data som tillhandahålls av användaren, som den potentiella kundens telefonnummer eller e-postadress, för att mäta konverteringar.

Kontrollera att Google-taggen eller Google Taggstyrning har implementerats på hela webbplatsen. Följ anvisningarna för att ställa in och konfigurera din webbplats med förbättrade konverteringar för potentiella kunder med hjälp av Google-taggen eller Google Taggstyrning. Använd antingen Google-taggen eller Google Taggstyrning för att säkerställa att inskickade onlineformulär för potentiella kunder och data som tillhandahålls av användaren registreras på rätt sätt.

4. Ställ in automatisk import av dina Salesforce-händelser som konverteringar:

Läs mer om hur du importerar dina Salesforce-händelser som konverteringar.

Ställa in import av offlinekonverteringar för Salesforce

1. Konfigurera ditt Salesforce-konto. Skapa ett anpassat GCLID-fält i objekten Lead och Opportunity. Utan detta id vet Google Ads inte vilket klick konverteringen ska tillskrivas. Om någon annan hanterar ditt företags Salesforce-konto behöver du hjälp av den personen med detta steg.
  2. Ändra ditt web-to-lead-formulär i Salesforce. Ändra intresseformuläret på din webbplats så att klick-id:n laddas upp till Salesforce (tillsammans med övrig data i formuläret). Administratören för ditt Salesforce-konto kan hjälpa dig med detta steg.
  3. Redigera din webbplats så att den sparar klick-id:t i en cookie. Google Ads ger dig ett kodavsnitt som du ska lägga till på din webbplats så att du kan samla in och lagra klick-id:t. Om du har en webbutvecklare kan han eller hon hjälpa dig med detta.
  4. Testa att systemet fungerar. Lägg till id-parametern i webbplatsens webbadress, skicka in en potentiell testkund och se om id:t skickas vidare till Salesforce.
  5. Länka dina Google Ads- och Salesforce-konton. Du måste ange ett användarnamn och ett lösenord för ditt Salesforce-konto. Om någon annan är kontoadministratör ska du be honom eller henne att ge dig ett användarnamn och lösenord eller hjälpa dig med denna del av processen.
  6. Bestäm vilka Salesforce-händelser du vill spåra som konverteringar och hur ofta Google Ads ska söka efter dem.
  7. Importera dina konverteringar. Nu är konfigureringen klar och dina Google Ads-konton importerar regelbundet dina konverteringar från Salesforce.

Vad räknas som en konvertering?

Det registreras en konvertering varje gång värdet för ett plocklistefält i objektet Leads eller Opportunity ändras och uppfyller dina händelsevillkor. Det kan innebära att en potentiell kund eller möjlighet kan importeras mer än en gång om händelsevillkoren uppfylls flera gånger.

Om du använder den äldre Salesforce-integreringen kan du ställa in ditt Google Ads-konto så att det registrerar en konvertering för alla eller valfria statusar på potentiella kunder och möjlighetsstadier som du spårar i ditt Salesforce-konto. Google Ads registrerar en konvertering varje gång en potentiell kund eller möjlighet får respektive status. Obs! Om en Salesforce-användare hoppar över en status och går till nästa eller sista statusen registrerar Google Ads ingen konvertering för överhoppade statusar.

Exempel

Ditt Salesforce-konto har dessa möjlighetsstadier: 1. Sales Qualified, 2. Needs Analysis, 3. Proposal, 4. Negotiation, 5. Closed Won och 6. Closed Lost.

I Google Ads väljer du att registrera en konvertering varje gång följande steg nås: 3. Proposal, 4. Negotiation och 5. Closed Won.

I Salesforce flyttar en användare möjligheten från 1. Sales Qualified till 3. Proposal och senare till 5. Closed Won.

I Google Ads ser du konverteringar för Proposal och Closed Won men inte för Negotiation, eftersom användaren aldrig registrerade möjlighetsstadiet Negotiation.

Om Salesforce-data i Google Ads

Google Ads importerar regelbundet Googles klick-id (om du använder import av offlinekonverteringar) eller data som tillhandahålls av användaren i form av e-postadresser/telefonnummer (om du använder förbättrade konverteringar för potentiella kunder) och relevant händelsedata från Salesforce-integreringar till Google Ads. Salesforce ansvarar inte för eventuell påverkan på denna data som är ett resultat av överföringen.

Om du vill ha mer information om Salesforce-data i Google Ads kan du klicka på länkarna nedan.

Vad Google Ads hämtar och lagrar från ditt Salesforce-konto

För att se till att din Google Ads-konverteringsdata återspeglar de offlinekonverteringar som spåras i ditt Salesforce Sales Cloud-konto måste Google Ads regelbundet hämta och lagra viss information om statusarna på dina potentiella kunder och möjlighetsstadier.

Efter att du börjar använda den här lösningen måste Google Ads lagra viss data från ditt Salesforce-konto för att registrera vilka händelser du vill hantera som konverteringar. Informationen som lagras innefattar ditt kontos organisationsnamn och organisations-id samt kopior av kontots värde på status på potentiella kunder och möjlighetsstadier (som ”qualified” och ”deal won”).

Utöver denna information hämtar Google Ads regelbundet följande fält från ditt Sales Cloud-konto för att identifiera vilka konverteringar som ska registreras i Google Ads. Du kan mata in valfria källfält som konfigurerades under mappningen, som e-postadress eller telefonnummer, eller andra fält som mappades med conversion_value eller conversion_currency. Det går inte att ladda ned uppladdad rådata, men felloggarna är tillgängliga i 30 dagar.

Obs! Om du använder den äldre Salesforce-integreringen för förbättrade konverteringar för potentiella kunder eller import av offlinekonverteringar hämtar Google Ads endast denna data för potentiella kunder och möjligheter som har ett värde i GCLID-fältet.

• Lead: anpassat GCLID-fält
  • Lead: Status History
  • Opportunity: Amount
  • Opportunity: anpassat GCLID-fält
  • Opportunities: Stage History

Denna information som laddas ned regelbundet raderas inom några dagar, med undantag för dina uppladdade historikloggar. Loggarna är tillgängliga i 90 dagar så att du kan se vilka konverteringar och konverteringsvärden som laddades upp, för vilka GCLID och på vilka dagar. De raderas efter 90 dagar.

Detta innebär att vi inte visar eller på annat sätt hämtar information som kan användas för att identifiera de personer eller företag som du gör affärer med (som namn på potentiella kunder eller möjligheter).

Läs mer om våra kunddatapolicyer och hur Google använder data om förbättrade konverteringar.

Så hanterar Google Ads din data

Vi är medvetna om hur viktig och känslig din data är. Därför skyddar och hemlighåller vi de uppgifter som du lämnar ut till oss.

Mer specifikt behandlar vi din Salesforce-data så här:

• Begränsad dataanvändning. Vi använder inte dina datafiler i något annat syfte än att uppdatera din konverteringsstatistik.
  • Begränsad dataåtkomst. Vi delar inte dina datafiler med andra Google-team, utom för att uppdatera din konverteringsstatistik. Vi använder åtkomstkontroller för våra anställda för att skydda dina datafiler mot obehörig åtkomst.
  • Begränsad datadelning. Vi delar inte dina datafiler med tredje part, inklusive annonsörer, utom i juridiska syften, till exempel för att följa gällande lagar och regler, juridiska processer eller tvingande krav från myndigheter.

Vi lägger även stor vikt vid att de system vi använder när vi lagrar dina filer är skyddade och tillförlitliga. Vi har särskilda team för datateknisk säkerhet som arbetar med skydd mot externa hot mot våra system, och vi lagrar alla datafiler i krypterat format för att förhindra obehörig åtkomst.

Läs mer om hur Google använder data om konverteringshändelser.

Relaterad länk