Meer oproepen genereren voor uw bedrijf: praktische tips van Google

De officiële gids voor optimalisatie van alleen bellen-advertenties en oproepextensies

Klantinteractie kan online, in de winkel of via de telefoon plaatsvinden. Hier vindt u tien tips waarmee u meer verkopen kunt genereren met behulp van alleen bellen-advertenties en oproepextensies in AdWords.

1. Bepalen of oproepen genereren uw waardevolste doel is

• Bepaal of u met uw advertenties zowel klikken als oproepen wilt genereren, of alleen oproepen.

Waarom: als de waarde van oproepen aanzienlijk hoger is dan de waarde van klikken, is het wellicht verstandig u exclusief te richten op het genereren van oproepen met behulp van alleen bellen-advertenties.

Meer informatie over hoe u bepaalt welk type oproepadvertentie het beste voor u werkt.

2. Meer uit uw oproepadvertenties halen

• Schrijf advertentietekst die de waarde van uw bedrijf benadrukt en klanten aanspoort om u te bellen.

Waarom: gebruikers hebben een overtuigende reden nodig om te bellen.

• Plan advertenties die oproepen genereren op tijden waarop de telefoon wordt beantwoord.

Waarom: het heeft geen zin om uw geld en de tijd van gebruikers te verspillen door een oproep te genereren die u niet kunt beantwoorden.

• Gebruik alle oproepgegevens van AdWords voor een goed doordachte personeelsplanning, zodat u alle oproepen kunt beantwoorden.

Waarom: met behulp van gegevens over de duur en de frequentie van uw oproepen kunt u een goede personeelsplanning maken en uw callcenter adequaat beheren.

Meer informatie over hoe u meer uit uw oproepadvertenties kunt halen.

3. Ontvangen oproepen meten

• Gebruik Google-doorschakelnummers om oproepconversies bij te houden voor uw advertenties.

Waarom: met deze optie kunt u gegevens verzamelen over de oproepen die u ontvangt en oproepen bijhouden als online conversies.

• Houd oproepen bij als conversies.

Waarom: als u conversies bijhoudt, heeft u belangrijke gegevens die u kunt gebruiken om de prestaties van uw alleen bellen-advertenties of oproepextensies te verbeteren.

• Houd oproepconversies via de website bij.

Waarom: Niet alle gebruikers nemen meteen telefonisch contact op. Sommige mensen willen eerst nog even uw website raadplegen voordat ze bellen. Zorg ervoor dat u de oproep als online conversie registreert, ongeacht wanneer iemand u belt.

Meer informatie over hoe u ontvangen oproepen meet.

4. Stappen ondernemen om de prestaties van uw oproepadvertenties te verbeteren

• Krijg inzicht in de typen conversies die uw AdWords-campagnes en -zoekwoorden genereren.

Waarom: Eventuele trends die u herkent, kunnen van invloed zijn op uw strategie. Campagnes en zoekwoorden die vooral op oproepen zijn gericht, presteren mogelijk beter met andere biedingen en advertentieteksten.

• Bied op basis van de waarde die oproepen u opleveren.

Waarom: als u weet wat een oproep waard is, kunt u het rendement op uw investering voor AdWords nog beter maximaliseren.

• Optimaliseer uw website om zo veel mogelijk oproepen te genereren. Zorg ervoor dat telefoonnummers duidelijk worden weergegeven op desktopcomputers en klikbaar zijn op mobiele apparaten.

Waarom: door uw site te optimaliseren, kunt u het totale oproepvolume een enorme boost geven, vooral wanneer gebruikers uw site op hun mobiele telefoon bezoeken.

Meer informatie over hoe u de prestaties van uw oproepadvertenties kunt verbeteren.