Meer oproepen genereren voor uw bedrijf: praktische tips van Google

De officiële handleiding voor optimalisatie van alleen bellen-advertenties en oproepextensies

Klantinteractie kan online, in de winkel of via de telefoon plaatsvinden. Hier vindt u tien tips om meer verkopen te genereren met alleen bellen-advertenties en oproepextensies in AdWords.

1. Bepaal of oproepen genereren uw waardevolste doel is

• Bepaal of u met uw advertenties zowel klikken als oproepen wilt genereren, of alleen oproepen.

Waarom? Als de waarde van oproepen aanzienlijk hoger is dan de waarde van klikken, is het wellicht verstandig u uitsluitend te richten op het genereren van oproepen met behulp van alleen bellen-advertenties.

Meer informatie over hoe u bepaalt welk type oproepadvertentie het best voor u werkt.

2. Haal meer uit uw oproepadvertenties

• Schrijf advertentietekst die de waarde van uw bedrijf benadrukt en klanten aanspoort om u te bellen.

Waarom? Gebruikers hebben een overtuigende reden nodig om te bellen.

• Plan advertenties die oproepen genereren op tijden waarop de telefoon wordt beantwoord.

Waarom? Het heeft geen zin om uw geld en de tijd van gebruikers te verspillen door een oproep te genereren die u niet kunt beantwoorden.

• Gebruik alle oproepgegevens van AdWords voor een goed doordachte personeelsplanning, zodat u alle oproepen kunt beantwoorden.

Waarom? Met behulp van gegevens over de duur en de frequentie van uw oproepen kunt u een goede personeelsplanning maken en uw callcenter adequaat beheren.

Meer informatie over hoe u meer uit uw oproepadvertenties kunt halen.

3. Meet de ontvangen oproepen

• Gebruik Google-doorschakelnummers om oproepconversies bij te houden voor uw advertenties.

Waarom? Met deze optie kunt u gegevens verzamelen over de oproepen die u ontvangt en oproepen bijhouden als online conversies.

• Houd oproepen bij als conversies.

Waarom? Als u conversies bijhoudt, heeft u belangrijke gegevens waarmee u de prestaties van uw alleen bellen-advertenties of oproepextensies kunt verbeteren.

• Houd oproepconversies via de website bij.

Waarom? Niet alle gebruikers nemen meteen telefonisch contact op. Sommige mensen willen eerst nog even uw website raadplegen voordat ze bellen. Zorg ervoor dat u de oproep als online conversie wordt geregistreerd, ongeacht wanneer iemand u belt.

Meer informatie over hoe u ontvangen oproepen meet.

4. Neem maatregelen om de prestaties van uw oproepadvertenties te verbeteren

• Zorg ervoor dat u begrijpt welke conversietypen door uw AdWords-campagnes en -zoekwoorden worden gegenereerd.

Waarom? Eventuele trends die u ziet, kunnen van invloed zijn op uw strategie. Campagnes en zoekwoorden die vooral op oproepen zijn gericht, presteren mogelijk beter met andere biedingen en advertentieteksten.

• Bied op basis van de waarde die oproepen u opleveren.

Waarom? Als u weet wat een oproep waard is, kunt u het rendement op uw investering voor AdWords nog beter maximaliseren.

• Optimaliseer uw website om zo veel mogelijk oproepen te genereren. Zorg ervoor dat telefoonnummers duidelijk worden weergegeven op desktopcomputers en klikbaar zijn op mobiele apparaten.

Waarom? Door uw site te optimaliseren, kunt u het totale oproepvolume een enorme impuls geven, vooral wanneer gebruikers uw site op hun mobiele telefoon bezoeken.

Meer informatie over hoe u de prestaties van uw oproepadvertenties kunt verbeteren.

Wilt u rechtstreeks in uw inbox handige tips en het laatste nieuws over AdWords ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief met praktische tips.