Beter advertentiemateriaal maken voor App-campagnes

In app-campagnes worden bestanden voor advertentiemateriaal gebruikt om advertenties te maken. In dit artikel vindt u de best practices om bestanden voor advertentiemateriaal te ontwikkelen, zoals tekst, afbeeldingen, video's en HTML5-componenten, waarmee u de prestaties en het bereik van uw app-campagne kunt verbeteren. Lees Een app-campagne maken voor meer technische ondersteuning en een specificatie van de componenten die u voor app-campagnes kunt gebruiken.

De aanbevelingen in dit document zijn alleen bedoeld als richtlijn. Aangezien elke campagne anders is, kunnen de prestaties niet worden gegarandeerd, zelfs niet als alle richtlijnen worden gevolgd. We raden u aan uw itemrapport regelmatig door te lezen.

Alle advertentiecontent moet voldoen aan de beleidsrichtlijnen en de richtlijnen voor gepersonaliseerd adverteren.

Algemene richtlijnen voor componenten

Afstemming op de doelen, het verhaal en de stijl van uw merk

Hoewel deze richtlijnen verband houden met het succes van adverteerders, is elk bedrijf uniek. Weeg elke praktische tip af tegen de behoeften van uw bedrijf en doe wat bijdraagt aan uw campagnedoelen.

Afstemming op uw campagnedoelen

Uw advertentiemateriaal moet de specifieke doelen van uw App-campagnes weerspiegelen. Voorbeeld:

• Als u installaties wilt bevorderen, moeten uw componenten gericht zijn op het installeren van uw app. Denk bijvoorbeeld aan een tekstadvertentie waarin de gebruiker wordt aangespoord met teksten als Nu downloaden of Nu spelen.
  • Als u aankopen wilt stimuleren, moeten uw componenten de verkoop, kortingen of te koop aangeboden producten weergeven. Neem in uw advertenties bijvoorbeeld een afbeelding op van een aanbieding of een tekst als Krijg € 5 korting op uw eerste bestelling.
  • Als u het klantbehoud wilt verbeteren of de betrokkenheid van bestaande klanten wilt vergroten, kunt u in uw componenten de nadruk leggen op het einde van de trechter of producten die nieuw zijn in uw aanbod. Zo wekt u de interesse van gebruikers. Denk bijvoorbeeld aan een video waarin de geüpdatete gameplay te zien is of een tekst als Meer dan 100 nieuwe producten!

Afstemming op het thema van de advertentiegroep, waar van toepassing

Met advertentiegroepen in app-campagnes kunt u uw bestanden voor advertentiemateriaal groeperen op basis van specifieke app-functies of -berichten die u wilt uitlichten of demografische gegevens van gebruikers bij wie u de betrokkenheid wilt vergroten. Uw componenten moeten die specifieke functies, berichten en gebruikersbehoeften dus weerspiegelen. Upload bijvoorbeeld advertentiemateriaal met sushi als thema in een advertentiegroep die bedoeld is om sushiliefhebbers aan te trekken, en advertentiemateriaal met pizza als thema in een andere advertentiegroep voor afhaalliefhebbers.

Variatie in bestanden voor advertentiemateriaal

Als u een verscheidenheid aan componenten heeft, kunnen er voor App-campagnes meer advertenties worden gemaakt die verschillende gebruikers aanspreken. Bovendien is de kans dan groter dat uw advertenties in aanmerking komen voor weergave via meerdere advertentiekanalen. Voor zo veel mogelijk advertentiecombinaties en -plaatsingen raden we u aan het maximaal toegestane aantal componenten voor elk itemtype te uploaden: 4 tekstcomponenten, 20 afbeeldingen, 20 video's en, indien van toepassing, 20 HTML5-componenten. Dit kan ook het voordeel hebben dat er minder prestatieverschillen optreden wanneer u advertentiemateriaal vernieuwt.

Google Ads vertaalt uw advertenties niet. Kies daarom de juiste talen wanneer u de campagne instelt. Kies vervolgens alle landen waar die talen worden gesproken. Als u ruim target, kunt u meer gebruikers bereiken die uw doelen kunnen bereiken. Bovendien krijgen onze modellen voor machine learning zo meer gegevens waarmee uw campagnes kunnen worden verfijnd.

Uw doelgroep aanspreken

Gebruik spreektaal in koppen en beschrijvingen voor componenten. Kies ook voor herkenbare visuele elementen en krachtige audio om de aandacht van gebruikers te trekken en vast te houden.

Opmerking: In navolging van het Google-beleid worden afbeeldingen afgekeurd als het woord downloaden of installeren er te prominent in voorkomt.

Vervang slecht presterende componenten vaak

Houd uw itemrapporten goed in de gaten. Zodra de status Leren is afgerond, krijgen componenten het label Laag, Goed of Beste voor hun positie. Als u nog niet het maximum aantal toegestane componenten heeft geüpload, voeg dan componenten toe die overeenkomen met componenten met de positie Beste. Heeft u het maximum toegestane aantal componenten wel bereikt, vervang dan componenten met de positie Laag. Doe dit geleidelijk om prestatieschommelingen te beperken.

Gebruik componenten van de hoogste kwaliteit

Als u bestanden voor advertentiemateriaal van hoge kwaliteit indient, is de kans groter dat uw advertenties gedurende een lange periode goed presteren. Dit komt omdat de kans groter is dat deze bestanden de aandacht van potentiële klanten trekken. Bestanden voor advertentiemateriaal van een lagere kwaliteit kunnen de campagneprestaties vooral negatief beïnvloeden doordat ze een kleiner bereik in de doelgroep behalen. Als u de kwaliteit van componenten maximaliseert, kunt u ervoor zorgen dat uw advertenties op al onze property's het grootste bereik in de doelgroep behalen.

We hebben een aantal kwaliteitsrichtlijnen opgesteld voor de verschillende itemtypen die u kunt indienen voor uw advertenties.

Opmerking: We evalueren voortdurend hoe we de kwaliteit definiëren. Daarom kunnen de praktische tips in dit artikel altijd worden gewijzigd.

Tekstcomponenten

Zorg ervoor dat tekstcomponenten een onafhankelijke, complete gedachtengang vertegenwoordigen

• Schrijf losstaande zinnen van verschillende lengten. Gebruik correcte grammatica, spelling en interpunctie. Het maakt niet uit in welke volgorde u de zinnen zet. Google Ads mengt en combineert de zinnen automatisch om u alternatieve versies van advertenties te bieden die betere prestaties kunnen opleveren.
  • Richt elke zin op één afzonderlijk verkoopargument voor de app.

Geef duidelijke call-to-actions

Gebruik de tekst op uw knoppen om de doelen van uw campagne te versterken:

• Als u installaties wilt uitvoeren, moet de tekst op uw knop overeenkomen met de installatiehandeling (bijv. een prompt naar Nu downloaden of Nu afspelen).
  • Als u aankopen wilt stimuleren, moet de tekst op uw knop de verkoop, kortingen of te koop aangeboden producten weergeven (bijv. Krijg €5 korting of Bespaar nu).
  • Als u het klantbehoud wilt verbeteren of eerdere klanten opnieuw aan u wilt binden, moet de tekst op uw knop de nadruk leggen op mogelijkheden aan het einde van de trechter of zaken die nieuw zijn in uw aanbod. Zo wekt u de interesse van gebruikers (bijv. Bekijk 100 nieuwe componenten of Probeer het vandaag nog).

Vermijd clickbait en overdrijvingen

• Overdreven uitdrukkingen, vragen en verklaringen die zo zijn geschreven dat een gebruiker meent op een advertentie te moeten klikken, zijn niet toegestaan.
  • Vermijd uitdrukkingen met vage verwijzingen naar dit of deze.

Voldoe aan alle stijlregels

Alle advertenties moeten voldoen aan de stijlregels om afwijzing te voorkomen. Dit zijn de meest voorkomende redenen voor het afwijzen van advertenties, samen met voorbeelden.

Vermijd het volgende:

• Sensatiegerichtheid, waaronder buitensporig gebruik van uitroeptekens (bijvoorbeeld: Je gelooft nooit wat er hierna gebeurt!)
  • Emoji's
  • Interpunctie of symbolen die niet bij het beoogde doel passen (voorbeeld: @home in plaats van thuis)
  • Onjuist hoofdlettergebruik (bijvoorbeeld: SALE, S.A.L.E., SaLe)
  • Onjuist gebruik van spaties (bijvoorbeeld: Sneakers kopen,verkopen of S N E A K E R S)
  • Onjuiste grammatica
Tip: U kunt twee koppen niet combineren als ze beide met een uitroepteken eindigen.

Componenten voor afbeeldingen

Maak componenten visueel aantrekkelijk

Advertenties zijn een weerspiegeling van uw merk. Afbeeldingscomponenten moeten aantrekkelijk zijn en geen afbreuk doen aan de geloofwaardigheid van uw merk. We raden u aan geen scheve, vreemd gevormde, vervormde, omgekeerde, onduidelijke of overmatig gefilterde afbeeldingen te gebruiken, of afbeeldingen waarvan de kleuren zijn omgekeerd.

Afbeeldingen moeten een hoge pixeldichtheid hebben

De pixeldichtheid toont niet alleen de kwaliteit van uw afbeeldingen, maar een hogere pixeldichtheid zorgt er ook voor dat uw afbeelding goed wordt weergegeven als het formaat wordt aangepast of als de afbeelding wordt weergegeven op schermen met een hoge resolutie.

Gebruik het volledige frame

Advertenties zien er natuurlijker uit als ze qua vorm, grootte en positionering bij de native content passen. Er mag geen lege ruimte tussen de randen van het afbeeldingsitem en het bijbehorende frame zijn.

Beperk de hoeveelheid lege ruimte in de afbeelding

Zorg ervoor dat afbeeldingen niet voor meer dan 80% uit lege ruimte bestaan. Het onderwerp van de afbeelding moet centraal staan en meer ruimte in beslag nemen om goed op te vallen en beter zichtbaar te zijn op kleinere schermen.

Plaats geen tekst, logo's of call-to-actions over de afbeelding

Een tekstoverlay mag de afbeelding niet overheersen. Idealiter zijn tekst en logo's in afbeeldingen op een organische manier geïntegreerd, zoals op productverpakkingen, kleding, (reclame)borden, enzovoort. Als u tekst of logo's over afbeeldingen plaatst, houd ze dan zo klein mogelijk zodat ze niet afleiden van de afbeelding. Afbeeldingen met weinig of geen contentoverlay hebben voordeel van een groter bereik in de doelgroep. Een goede vuistregel is dat overlay-elementen maximaal 20% van de afbeelding mogen bedekken.

Tip: Upload afbeeldingen zonder overlappende tekst of logo's als u wilt dat uw componenten op alle kanalen worden geplaatst.

Vermijd clickbait en overdrijvingen in afbeeldingen

Net als tekstcomponenten mogen afbeeldingen geen visuele elementen of teksten bevatten die de gebruiker via sensationele of schreeuwerige content aansporen om te klikken.

Videoadvertenties

Benadruk de app-beleving in plaats van het verhaal

Het blijft belangrijk om in te spelen op emoties en een verhaal te vertellen, maar uw video's moeten zo snel mogelijk overgaan tot de app-beleving. Gebruik scherp omlijnde shots (close-ups van uw personages en UI) zodat kijkers kunnen focussen op functies die ze in de app kunnen gebruiken en de bijbehorende voordelen.

Trek de aandacht van de kijker

• Mobiele gebruikers hebben een korte aandachtsspanne, dus probeer hun interesse binnen de eerste 2 tot 3 seconden te wekken. Uit ons onderzoek naar succesvolle videoadvertenties in apps blijkt bovendien dat deze over het algemeen binnen de eerste 5 seconden 2 of meer beeldwissels bevatten. Dat geeft een dynamische app-beleving.
  • Audio is een eenvoudige manier om de boodschap aan gebruikers verder te verdiepen. Gebruik audio en muziek om branding en call-to-actions te benadrukken. Op sommige platforms wordt de audio standaard uitgezet. Voeg daarom ondertiteling toe.

Laat uw merk zien in advertenties

• Introduceer branding in een vroeg stadium en waar mogelijk in de hele advertentie.
  • Laat branding zien als onderdeel van de app (in shots), aan de zijkanten (in verticale advertenties), via geluidssignalen of met een combinatie van deze 3.

Varieer en experimenteer

Experimenteer met het maken van video's rond verschillende thema's (bijvoorbeeld komisch/dramatisch), stijlen (bijvoorbeeld serieus/grappig) of onderwerpen (bijvoorbeeld één gebruikssituatie of voordeel van de app ten opzichte van een andere app). Zo vergroot u de kans dat uw advertentie verschillende doelgroepen aanspreekt.

Opmerking: Omdat alle video-componenten worden weergegeven via YouTube, moet u ze rechtstreeks naar dit platform uploaden om in aanmerking te komen voor selectie.

HTML5-componenten

Het kan lastiger en duurder zijn om HTML5-componenten te maken dan om de eerder genoemde componenttypen te maken. We raden u sterk aan het maximale aantal tekst-, afbeeldings- en video-componenten te uploaden voordat u HTML5-componenten gaat maken.

Houd tijdens het ontwerpen de mogelijkheden van mobiele apparaten in gedachten

HTML5-componenten zijn interactief, dus houd bij het maken ervan rekening met de mogelijkheden van mobiele apparaten. Veelvoorkomende interacties met HTML5-advertenties zijn: tikken, vegen, slepen en neerzetten, samenknijpen om te zoomen en schudden.

Voeg instructies toe

Kijkers verwachten niet dat advertenties interactief zijn. Zorg daarom voor ondertiteling met snelle instructies voordat de advertentie wordt afgespeeld. Het doel is kijkers binnen 3 tot 4 seconden de gewenste interactieve acties te laten uitvoeren.

Zorg voor duidelijk zichtbare branding

Uw app-logo moet samen met de knop Nu installeren of Nu downloaden in de hele advertentie worden weergegeven om rechtmatigheid te verlenen en afwijzingen te voorkomen. We raden u sterk aan deze elementen naast elkaar op de bovenste balk te plaatsen.

Voeg ondertiteling voor doven en slechthorenden toe

HTML5-componenten bevatten geen video of audio. Gebruik daarom ondertiteling. Zorg ervoor dat de ondertiteling duidelijk leesbaar is op verschillende schermformaten.