Parempia mainoselementtejä Sovelluskampanjoihin

Sovelluskampanjoiden mainokset luodaan mainoselementtien avulla. Tässä artikkelissa kerrotaan mainoselementtien parhaista käytännöistä, jotka liittyvät tekstin, kuvien, videoiden ja HTML5-sisällön luomiseen. Näitä ohjeita seuraamalla voit parantaa Sovelluskampanjasi tuloksia ja tavoittavuutta. Jos tarvitset lisää teknisiä ohjeita (esimerkiksi liittyen Sovelluskampanjoiden elementtejä koskeviin vaatimuksiin), tutustu artikkeliin Sovelluskampanjan luominen.

Tässä ohjeartikkelissa annetut suositukset ovat vain suuntaa antavia. Jokainen kampanja on erilainen, joten tuloksia ei voida taata, vaikka kaikkia ohjeita olisikin noudatettu. Suosittelemme tarkistamaan sisältöraportin ja päivittämään sen säännöllisesti.

Kaiken mainossisällön on oltava käytäntöjä koskevien ohjeiden ja personoitua mainontaa koskevien ohjeiden mukaista.

Yleinen elementtejä koskeva ohjeistus

Ota huomioon brändisi tavoitteet, ilmaisutapa ja tyyli

Nämä ohjeet auttavat mainostajia menestymään, mutta jokainen yritys on ainutlaatuinen. Arvioi kutakin parasta käytäntöä oman yrityksesi tarpeiden pohjalta ja varmista, että käytännöt ovat kampanjasi tavoitteiden mukaisia.

Toimi kampanjasi tavoitteiden mukaisesti

Mainoselementtien tulee kuvastaa Sovelluskampanjoidesi erityisiä tavoitteita. Esimerkki:

• Jos haluat kannustaa käyttäjiä asentamaan sovelluksesi, elementtien tulee liittyä asentamiseen (esim. teksti, jossa on kehotus "Lataa nyt" tai "Pelaa heti").
  • Jos haluat kannustaa käyttäjiä tekemään ostoksen, elementeissä tulee esitellä tarjouksia, alennuksia tai myynnissä olevia tuotteita (esim. teksti "5 € alennusta ensimmäisestä tilauksestasi" tai mainoskampanjaa esittelevä kuva).
  • Jos haluat keskittyä käyttäjien sitouttamiseen tai uudelleenaktivointiin, elementtien tulee korostaa suppilon loppuosaa tai uusia ominaisuuksia ja kannustaa käyttäjiä toimimaan (esim. teksti "Yli 100 uutta tuotetta tarjolla" tai video, jossa esitellään päivitettyä pelinäkymää).

Ota mahdollisuuksien mukaan huomioon kunkin mainosryhmän teema

Sovelluskampanjoiden mainosryhmillä voit ryhmitellä mainoselementtisi sellaisten viestien tai sovelluksen ominaisuuksien mukaan, joita haluat korostaa, tai sen mukaan, mitä demografista segmenttiä haluat aktivoida. Elementtien tulee siis edustaa näitä erilaisia viestejä, ominaisuuksia tai käyttäjän tarpeita. (Voit esimerkiksi ladata yhteen mainosryhmään sushiaiheista mainossisältöä tavoittaaksesi sushista pitäviä käyttäjiä ja toiseen ryhmään pizza-aiheista mainossisältöä tavoittaaksesi noutoruoan ystäviä.)

Luo monipuolisia mainoselementtejä

Monipuoliset elementit mahdollistavat sen, että Sovelluskampanjoissa voidaan luoda mainoksia, jotka vetoavat erilaisiin käyttäjiin. Monipuolisten elementtien ansiosta mainoksesi voivat ehkä myös näkyä useammissa mainoskanavissa. Jotta voit maksimoida mainosyhdistelmien ja sijoitteluiden määrän, sinun kannattaa ladata enimmäismäärä kutakin elementtityyppiä: 4 tekstiä ja 20 kappaletta niin kuvia, videoita kuin soveltuvin osin HTML5-elementtejäkin. Näin voit myös minimoida tulosvaihtelut, joita voi esiintyä mainoselementtien päivittämisen yhteydessä.

Google Ads ei käännä mainoksiasi, joten valitse oikeat kielet huolellisesti, kun teet kampanjasi määrityksiä. Valitse sitten kaikki maat, joissa on kyseisiä kieliä puhuvia käyttäjiä. Käyttämällä laajaa kohdistusta voit tavoittaa enemmän käyttäjiä, jotka vastaavat tavoitteitasi, minkä lisäksi Googlen koneoppimismallit saavat enemmän dataa, jonka avulla kampanjoitasi voidaan tarkentaa.

Aktivoi yleisöä

Elementtien otsikoissa ja kuvauksissa tulee käyttää epämuodollista tekstiä, tunnistettavaa visuaalista sisältöä ja vahvaa äänimaailmaa käyttäjien mielenkiinnon houkuttelemiseksi ja säilyttämiseksi.

Huom. Googlen käytännön mukaan kuvat hylätään, jos niiden päällä on sana "Lataa" tai "Asenna".

Korvaa huonoja tuloksia tuottavat elementit usein

Seuraa elementtiraporttejasi tarkasti. Kun elementti on siirtynyt Prosessoidaan-tilasta eteenpäin, sen sijoituksena näkyy Heikko, Hyvä tai Paras. Jos et ole ladannut suurinta sallittua määrää elementtejä, lisää Paras-sijoituksen saaneiden elementtien kaltaista sisältöä. Jos olet saavuttanut elementtien sallitun enimmäismäärän, korvaa elementit, joiden sijoitus on Heikko. Tee se vaiheittain, jotta voit minimoida tulosten vaihtelut.

Käytä laadukkaimpia elementtejä

Kun lähetät laadukkaampia mainoselementtejä, mainoksesi tuottavat todennäköisemmin hyviä tuloksia pidemmällä aikavälillä. Tämä johtuu siitä, että laadukkaat mainoselementit kiinnittävät todennäköisemmin potentiaalisten asiakkaiden huomion. Heikompilaatuiset mainoselementit voivat kuitenkin heikentää kampanjan tuloksia, sillä niiden yleisöpeitto on pienempi. Maksimoimalla elementtiesi laadun voit varmistaa, että mainoksesi yleisöpeitto on mahdollisimman suuri kaikissa palveluissamme.

Olemme koonneet alle laatusääntöjä eri elementeille, joita lähetät mainoksia varten.

Huom. Arvioimme jatkuvasti sitä, miten määrittelemme laadun, ja siksi tässä artikkelissa oleviin parhaisiin käytäntöihin voidaan tehdä muutoksia.

Tekstielementit

Lisää itsenäisiä, kokonaisia ajatuksia

• Kirjoita itsenäisiä, eri pituisia tekstejä, joiden kielioppi, oikeinkirjoitus ja välimerkkien käyttö on standardien mukaista ja joita voi käyttää missä tahansa järjestyksessä. Google Ads yhdistelee tekstejä automaattisesti ja luo vaihtoehtoisia mainosversioita, joilla tuloksia voidaan ehkä parantaa.
  • Käytä kussakin tekstissä vain yhtä, erottuvaa myyntivalttia.

Käytä selkeitä toimintakehotuksia

Painikkeiden tekstin avulla voit edistää kampanjasi tavoitteita:

• Jos haluat kasvattaa asennusten määrää, painikkeesi tekstin pitäisi kehottaa käyttäjiä asentamaan sovelluksesi (esim. "Lataa nyt" tai "Pelaa nyt").
  • Jos haluat kannustaa käyttäjiä tekemään ostoksen, painikkeesi tekstin pitäisi korostaa alennusmyyntejä, tarjouksia tai ostettavia tuotteita (esim. "Saat 5 € alennusta" tai "Säästä nyt").
  • Jos haluat keskittyä käyttäjien sitouttamiseen tai uudelleenaktivointiin, painikkeen tekstin tulee korostaa suppilon loppuosaa tai uusia ominaisuuksia ja kannustaa käyttäjiä toimimaan (esim. "Katso 100 uutta tuotetta" tai "Kokeile nyt").

Vältä klikkien kalastelua ja liioittelua

• Liioittelevat ilmaukset, kysymykset ja toteamukset, joiden tarkoitus on saada käyttäjä klikkaamaan mainosta, eivät ole sallittuja.
  • Vältä ilmauksia, joissa on epäselviä viittauksia "tähän" tai "näihin".

Noudata kaikkia tyylisääntöjä

Jotta mainoksia ei hylätä, niissä tulee noudattaa kaikkia tyylisääntöjä. Alta näet hylkäysten yleisimmät syyt sekä esimerkkejä niistä.

Kiellettyjä ovat

• sensaatiohakuisuus ja ylenmääräiset huutomerkit (esimerkiksi "Et usko, mitä seuraavaksi tapahtuu!!!")
  • emojit
  • välimerkit ja symbolit, joita käytetään toisin kuin normaalisti (esimerkiksi "@koti" merkityksellä "kotona")
  • asiaan kuulumattomat isot kirjaimet (esimerkiksi "ALE, .A.L.E., ALe")
  • puuttuvat tai turhat välilyönnit (kuten "Myy,osta tennareita", "T E N N A R I T")
  • kielioppivirheet.
Vinkki: Kahta tekstiotsikkoa ei voi käyttää yhdessä, jos molemmat päättyvät huutomerkkiin.

Kuvaelementit

Houkuttele visuaalisesti

Mainokset kertovat brändistäsi. Kuvaelementtien tulee olla houkuttelevia, eivätkä ne saa syödä brändisi uskottavuutta. Emme suosittele vinoja, oudon muotoisia, epämuodostuneita, ylösalaisin olevia tai epäselviä kuvia, vastakkaisiksi käännettyjä värejä tai liian voimakkaasti suodatettuja kuvia.

Kuvissa on oltava suuri pikselitiheys

Pikselitiheys ei ole vain näkyvä laadun merkki, vaan korkea pikselitiheys varmistaa, että kuva renderöidään oikein, jos sen kokoa muutetaan tai kun se näytetään korkean resoluution näytöllä.

Käytä koko kehys

Mainos tuntuu luonnollisemmalta, jos sen muoto, koko ja sijainti vastaavat natiivisisältöä. Kuvaelementtien reunojen ja kehyksen välillä ei saa olla tyhjää tilaa.

Rajoita tyhjän tilan määrää kuvassa

Kuvassa saa olla enintään 80 % tyhjää tilaa. Katseen tulee kiinnittyä kuvan aiheeseen, jonka tulee viedä eniten tilaa. Näin kuva herättää huomiota ja sitä on helppo katsella myös pieneltä ruudulta.

Vältä tekstin, logojen tai toimintakehotusten sijoittamista kuvan päälle

Kuvan päällä oleva teksti ei saa olla missään kuvassa pääosassa. Kuvassa olevan tekstin tai logon tulee olla luonnollinen osa kuvaa samaan tapaan kuin tuotepakkauksessa, vaatetuksessa tai kyltissä. Jos kuvan päällä on tekstiä tai logoja, niiden on oltava mahdollisimman pieniä, jotta ne eivät vie huomiota pois itse kuvasta. Kuvat, joiden päällä on vähän tai ei ollenkaan sisältöä, hyötyvät suuremmasta yleisöpeitosta. Kuvan päällä olevien elementtien on yleensä suositeltavaa peittää alle 20 % kuvasta.

Vinkki: Jotta mainos voidaan sijoittaa eri kanaviin, lataa kuvia, joiden päällä ei ole tekstiä tai logoja.

Vältä kuvissa klikkien kalastelua ja liioittelua

Tekstielementtien tapaan myös kuvissa on vältettävä sensaatiohakuista tai sokeeraavaa kuvamateriaalia ja tekstiä, joilla käyttäjää houkutellaan klikkaamaan mainosta.

Videomainokset

Korosta sovelluksen käyttökokemusta sen tarinan sijaan

Vaikka tunteisiin vetoaminen ja tarinankerronta onkin tärkeää, videoiden tulee edetä mahdollisimman nopeasti sovelluksen käyttökokemukseen. Käytä tarkasti rajattuja otoksia (lähikuvia hahmoista ja käyttöliittymästä), jotta katsojat näkevät sekä ominaisuuksia, joita sovelluksessa voidaan käyttää, että niiden hyödyt.

Kiinnitä katsojan huomio

• Mobiilikäyttäjien keskittymisaika on lyhyt, joten pyri kiinnittämään heidän huomionsa 2–3 ensimmäisen sekunnin aikana. Onnistuneita sovellusvideomainoksia koskevan tutkimuksemme mukaan hyvissä mainoksissa on viiden ensimmäisen sekunnin aikana keskimäärin vähintään kaksi leikkauksen muutosta, minkä ansiosta niistä saa dynaamisen kuvan sovelluksen käyttökokemuksesta.
  • Audion avulla voi helposti luoda yhteyden käyttäjiin. Tehosta brändäystä ja toimintakehotuksia audion ja musiikin avulla. Koska joissakin mainosinventaareissa audio on oletuksena poissa päältä, videoon kannattaa lisätä tekstitys.

Korosta brändiäsi kaikkialla mainoksessasi

• Sisällytä jokin brändielementti jo videon alkuun ja pidä sellainen näkyvillä mainoksessasi aina, kun mahdollista.
  • Esittele brändiäsi osana sovellustasi (otoksissa), sivuilla (pystysuuntaisissa mainoksissa) tai audiossa. Voit myös käyttää näitä kaikkia.

Monipuolista ja kokeile

Kokeile videoiden luomista erilaisten teemojen mukaan (esimerkiksi komediallinen vs. dramaattinen), eri tyyleillä (esimerkiksi vakava vs. komediallinen) tai eri aiheisiin keskittyen (kuten sovelluksen yhden käyttötapauksen tai edun vertaaminen toiseen). Näin voit parantaa mahdollisuuksiasi vedota erilaisiin yleisöihin.

Huom. Koska kaikki videoelementit ovat peräisin YouTubesta, sinun on ladattava se suoraan tälle alustalle, jotta se on valittavissa.

HTML5-elementit

HTML5-elementtien luominen voi olla vaikeampaa ja kalliimpaa kuin edellisten elementtien luominen. Suosittelemme lataamaan enimmäismäärän teksti-, kuva- ja videoelementtejä ennen HTML5-elementin rakentamista.

Tee suunnitelmat ensisijaisesti mobiililaitteita varten

HTML5-elementit ovat interaktiivisia, joten mobiililaitteiden ominaisuudet tulee ottaa huolellisesti huomioon niitä suunniteltaessa. HTML5-mainosten yleisiä käyttötapoja ovat esimerkiksi napauttaminen, pyyhkäiseminen, vetäminen ja pudottaminen, zoomaaminen nipistämällä ja ravistaminen.

Sisällytä ohjeet

Katsojat eivät odota mainosten olevan interaktiivisia, joten kerro ohjeet nopeasti tekstillä, ennen kuin mainoksen toisto alkaa. Tavoitteena on saada katsojat tekemään halutut interaktiiviset valinnat 3–4 sekunnin aikana.

Tuo brändisi selvästi esiin kaikkialla

Sovelluksen logon sekä asennus- tai latauspainikkeen tulee olla näkyvillä kaikkialla mainoksessa, jotta mainos katsotaan hyväksyttäväksi eikä sitä hylätä. On erittäin suositeltavaa, että molemmat sijoitetaan vierekkäin yläpalkkiin.

Sisällytä tekstitys

HTML5-elementteihin ei sisälly videota eikä audiota, joten niihin kannattaa lisätä tekstitys. Varmista, että tekstitys on luettavissa eri kokoisilta näytöiltä.