De juiste klanten bereiken op Zoeken

Best practices voor Google Ads om vaker de juiste klanten met de juiste boodschap te bereiken via Zoeken op basis van AI.

Een effectieve inzet van AI is de beste manier om betere bedrijfsresultaten te behalen. Google Ads is zo ontwikkeld dat u uw bedrijfsdoelen beter kunt bereiken. U kunt hiervoor het best een combinatie van breed zoeken, Slim bieden en responsieve zoekadvertenties gebruiken.

Search Ads Deep Dive: tl;dr Ads News & How Tos series

Icon of a bubbling beaker

1. Uw zoekwoordstrategie afstemmen op uw biedingen

Groepeer uw campagnes op basis van uw bieddoel en kies daarna uw zoektypen voor zoekwoorden.

Waarom? Uw bieddoel bepaalt welke zoektypen voor zoekwoorden het best voor u werken. Als u uw conversies nauwkeurig kunt meten en een op conversies gebaseerde Slim bieden-strategie kunt gebruiken, zoals Aantal conversies maximaliseren met een doel-CPA of Conversiewaarde maximaliseren met een doel-ROAS, biedt breed zoeken u het grootste bereik en de meeste conversies voor uw doelen. Voor 62% van de adverteerders die Slim bieden gebruikt, is breed zoeken zelfs het primaire zoektype.1 Als u andere bieddoelen heeft, zoals Doelvertoningspercentage, kunt u eventueel zoeken op woordgroep of exact zoeken gebruiken.

Casestudy

Meeting Group logo

Meetic Group (onderdeel van Match Group), een toonaangevende online datingservice, had moeite met inspelen op de vraag, omdat deze categorie voornamelijk uit zeer specifieke zoekopdrachten bestaat. Ze testten breed zoeken met Slim bieden om alle relevante zoekopdrachten te bereiken met minimaal beheer. Dat leidde tot een toename van het aantal conversies met 70%. Tegelijk werden ook de CPA-doelen van het bedrijf gehaald. Audrey Rebelo, Head of Search, zegt: "Breed zoeken is een van onze strategische tools geworden waarmee we onze zoekactiviteiten uitbreiden."

Gears icon

2. Campagnes op basis van AI gebruiken in het zoeknetwerk voor een optimaal bereik, optimale relevantie en optimale advertentieprestaties

Implementeer op waarde gebaseerde biedstrategieën om de prestaties te verbeteren.

Waarom? U kunt de werkelijke zakelijke impact van uw advertentiecampagnes nauwkeuriger optimaliseren door de waarde van conversies die u belangrijk vindt, te meten (bijvoorbeeld lifetime value, opbrengst of winst) en niet alleen het aantal conversies. Hierdoor kan Slim bieden uw conversiewaarde maximaliseren en uw doel-ROAS bereiken. Adverteerders die hun biedstrategie overzetten van doel-CPA naar doel-ROAS, kunnen gemiddeld 14% meer conversiewaarde realiseren tegen een vergelijkbaar rendement op de advertentie-uitgaven.2

Gebruik breed zoeken in combinatie met Slim bieden om relevantere zoekopdrachten voor uw bedrijf te bereiken waarmee u naar verwachting uw doelen kunt behalen.

Waarom? Breed zoeken is het enige zoektype dat alle beschikbare signalen in Google Ads gebruikt om inzicht te krijgen in zowel de intentie van de zoekopdracht van de gebruiker als in uw zoekwoord. Tegelijk heeft breed zoeken de flexibiliteit om de meest relevante match te vinden die waarschijnlijk het best voor u presteert. Dankzij Slim bieden concurreert u alleen in de juiste veilingen, met het juiste bod en voor de juiste gebruiker voor alle relevante zoekopdrachten die u met breed zoeken kunt bereiken. Adverteerders die hun exacte zoekwoorden upgraden naar brede zoekwoorden in campagnes met een doel-CPA, kunnen gemiddeld 35% meer conversies behalen.3

Test brede zoekwoorden eenvoudig via de pagina Aanbevelingen.

Waarom? Voer een test uit om erachter te komen of uw campagneprestaties beter worden door breed zoeken. Als u Slim bieden gebruikt, zoeken wij bestaande zoekwoorden waarbij de kans groot is dat de prestaties verbeteren als u ze toevoegt als brede zoekwoorden. Deze mogelijkheden worden automatisch opgenomen op de pagina Aanbevelingen van uw account. U kunt de prestaties van deze brede zoekwoorden ook testen door rechtstreeks in de aanbeveling met één klik een experiment te maken.

Gebruik responsieve zoekadvertenties met breed zoeken en Slim bieden om ze aan meer mensen te tonen en ze aan te passen aan verschuivingen in het gedrag van consumenten.

Waarom? Met deze combinatie kunt u de juiste klanten bereiken met de juiste boodschap voor de juiste prijs, ongeacht de zoekopdracht. Breed zoeken bereikt onder meer alle zoekopdrachten die exact zoeken en zoeken op woordgroep kunnen bereiken. Responsieve zoekadvertenties maken automatisch relevante advertenties voor elk van die zoekopdrachten. Slim bieden past bovendien biedingen aan voor elke zoekopdracht en niet alleen voor elk zoekwoord.

Casestudy

Tails.com logo

Dankzij de combinatie van breed zoeken, Slim bieden en responsieve zoekadvertenties heeft het Britse tails.com het aantal aanmeldingen in Duitsland met 182% en het aantal klikken met 258% verhoogd in vergelijking met zijn algemene campagnes in het zoeknetwerk.

Magnifying glass with a star in it

3. Uw accountstructuur vereenvoudigen

Gebruik Slim bieden met campagnes die alleen breed zoeken gebruiken om uw accountstructuur te vereenvoudigen.

Waarom? Slim bieden werkt het beste als er zoveel mogelijk flexibiliteit is om uw campagne te optimaliseren. En omdat de Google Ads-algoritmen voor bieden op zoekopdrachtniveau leren in plaats van op zoekwoordniveau, passen we, als een zoekopdracht al overeenkomt met zoekwoorden in andere delen van uw campagnes, gewoon alles toe wat we hebben geleerd voor uw account. Dit betekent dat u uw accounts kunt vereenvoudigen door breed zoeken te gebruiken voor op prestaties gebaseerde zoekwoorden.

Groepeer uw zoekwoorden in advertentiegroepen en campagnes met vergelijkbare thema's

Waarom? Zo kan Google uw zoekwoorden makkelijker begrijpen, de beste selecteren en bepalen welke advertentie moet worden getoond voor elke zoekopdracht.

Hier kunt u meer informatie vinden over zoekadvertenties op basis van AI

1. Gebaseerd op klikken en adverteerders met meer dan 100 klikken. Interne gegevens van Google, wereldwijd, januari - februari 2023
2. Interne gegevens van Google, wereldwijd, februari 2023
3. Interne gegevens van Google, wereldwijd, 28-03-2022 t/m 19-04-2022

Mail iconWilt u geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox krijgen? Meld u aan voor de nieuwsbrief met best practices.