Visa resultatet för olika kampanjtyper

Det kan vara knepigt att hantera resultatet i olika typer av kampanjer. Genom att använda följande funktioner blir det enklare att visa rapporter från flera olika kampanjer och de blir dessutom smidigare att navigera. I den här artikeln beskriver vi hur du visar rapportdata efter kampanjtyp och skapar kolumner så att du får relevant data snabbare.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Se rapportdata efter kampanjtyp

Du kan spara tid genom att filtrera din data efter kampanjtyp, som Shopping-kampanjer eller kampanjer i Display-nätverket. Du kan bara välja kampanjtyper som finns i ditt konto.

Så här filtrerar du efter kampanjtyp:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj den kampanjtyp du vill se i dina rapporter i fältet Vyer högst upp.
Obs!Om du anpassar dina kolumnersparas dina val i Google Ads baserat på kampanjsammanhanget. Detta sparar tid eftersom du omedelbart ser dina vanligaste kolumner när de är relevanta för den aktuella kampanjtypen. Om du till exempel alltid väljer kolumnen Gen. CPM på fliken Annonsgrupper när du tittar på displaykampanjer visas kolumnen Gen. CPM nästa gång du väljer en displaykampanj eller filtrerar fram den kampanjtypen.

Visa resultatet av alla kampanjer med interaktionskolumner

När du granskar flera kampanjtyper samtidigt visas tre rapportkolumner som gör det enklare att bedöma resultatet i alla dina kampanjer. Kolumnerna innehåller de mätvärden som är relevanta för varje kampanjtyp så att du snabbt ser hur effektivt dina annonser uppfyller dina annonseringsmål. Till exempel visar kolumnen Interaktioner antalet klick i en sökkampanj, antalet videovisningar i en videokampanj och så vidare.

Följande kolumner finns:

• Interaktioner: Den primära användaråtgärd som är kopplad till ett annonsformat, till exempel klick på text- och Shopping-annonser eller visning av videoannonser. Kolumnen Interaktioner visar antalet olika användaråtgärder per annonsformat. Kolumnen anger i vilken utsträckning dina annonser uppfyller dina annonseringsmål oberoende av annonsformat.
    För ... Antal interaktioner ... Exempel på kampanjtyper
    Textannonser Klick Sök, Shopping-annons med produkt, Performance Max
    Bildannonser Klick Display, Performance Max
    Automatiskt genererade videoannonser Klick och engagemang Display
    TrueView-videoannonser Videovisningar Video, Performance Max
    Videoannonser om appkampanjer Engagemang Appkampanjer
    TrueView for Action-annonser Engagemang Video, Performance Max
  • Interaktionsfrekvens: Hur ofta personer klickade på din annons efter att de såg den. Frekvensen beräknas som antalet interaktioner dividerat med antalet gånger som annonsen visades. Använd detta när du vill ta reda på hur effektiv annonsen är. Om du till exempel har tio interaktioner och 1 000 exponeringar är interaktionsfrekvensen 1 %.
  • Genomsnittlig kostnad: Det genomsnittliga belopp du har betalat per interaktion. Beloppet är den totala kostnaden för dina annonser dividerat med det totala antalet interaktioner. Om det till exempel sker två interaktioner med din annons och den ena kostar 3,00 kronor och den andra 4,00 kronor blir den genomsnittliga kostnaden för interaktionerna 3,5 kronor.

Exempel

Anta att du kör en videokampanj och en sökkampanj där du annonserar om samma produkt och vill mäta det kombinerade resultatet av båda annonserna. Det är praktiskt att räkna klick när du vill mäta resultatet av en sökkampanj, men däremot inte om du vill mäta resultatet av en videokampanj. Då är videovisningar eller engagemang den primära användaråtgärden. Kolumnen Interaktioner visar antalet primära användaråtgärder för respektive typ av kampanj. På så sätt kan du snabbt få en uppfattning om det kombinerade kampanjresultatet utan att behöva ta med båda kolumnerna Klick och Videovisningar i rapporten.