Om tilknytning av Merchant Center og AdWords

Hvis du har både Merchant Center- og AdWords-konto, kan du dra nytte av både AdWords-kampanjeverktøyene tilpasset forhandlere samt de databaserte Merchant Center-funksjonene for å forbedre tilstedeværelsen du har på nettet. Du kan også bruke produktdataene i Merchant Center når du blant annet skal konfigurere kampanjer for dynamisk remarketing og annonser for varer i butikk.

Hva er Merchant Center?

Med Merchant Center-plattformen kan du laste opp butikk- og produktinformasjon til Google og gjøre den tilgjengelig for bruk med AdWords-kontoen din og andre Google-tjenester. Finn ut mer om Google Merchant Center.

Registrer deg for Google Merchant Center

Hva er AdWords?

AdWords er et program for annonsering på nettet. Med dette programmet kan du nå ut til nye målgrupper med kombinasjoner av blant annet målretting, budgivning og søkeord. Finn ut mer om Google AdWords.

Gode grunner til å knytte AdWords sammen med Merchant Center

Når du godkjenner at AdWords- og Merchant Center-kontoen din kan knyttes sammen, kan produktdataene dine overføres direkte fra Merchant Center til AdWords, der du kan bruke dem i annonsekampanjer. Avhengig av hvilke produktdata du sender inn, kan du opprette Shopping-kampanjer for å markedsføre produktene dine, bruke dynamisk remarketing for å oppnå bedre resultater for bannerkampanjene dine og mye annet.

Dette skjer hvis du knytter sammen Merchant Center og AdWords

• Bare én Merchant Center-kontobruker kan be om at kontoene knyttes sammen. Nye forespørsler om tilknytning av kontoer vises på «Tilknyttede kontoer»-siden, som du kan nå via Innstillinger-rullegardinmenyen.
  • Når AdWords-kontoeieren godkjenner forespørselen, deles noe av informasjonen mellom kontoene. information is shared between accounts. Produktinformasjonen fra Merchant Center er tilgjengelig for oppretting av kampanjer i AdWords. Visse typer AdWords-statistikk, for eksempel antall klikk, vises i den tilknyttede Merchant Center-kontoen.
  • AdWords-kontoeiere samt personer med enten administratortilgang eller standard tilgang til Merchant Center kan når som helst fjerne denne tilknytningen. Ingen av partene kan gjøre endringer i den andre tilknyttede kontoen. Eieren av Merchant Center-kontoen kan for eksempel ikke sette kampanjer på pause, starte kampanjer eller endre budene i den tilknyttede AdWords-kontoen.
  • Hvis du fjerner sammenknyttingen av kontoene, vises det ikke lenger annonser i Shopping-kampanjer som er avhengige av produktinformasjon fra denne Merchant Center-kontoen. Du kan heller ikke opprette nye kampanjer i AdWords på grunnlag av produktinformasjon fra den aktuelle Merchant Center-kontoen.

Før du begynner

Følgende krav må innfris:

• Du må ha tilgang til en Merchant Center-konto.
  • Du må ha administratortilgang til AdWords-kontoen din for å kunne knytte AdWords- og Merchant Center-kontoen sammen. Hvis du ikke har administratortilgang, kan du be administratoren for AdWords-kontoen din om å gi deg tilgang, eller om å knytte sammen kontoene for deg.

Veiledning

Oppgi hvilken utgave av AdWords du bruker. Finn ut mer

Nedenfor kan du se hvordan du kan

• be om å få tilknyttet AdWords via Merchant Center
  • godkjenne forespørsler om tilknytning fra Merchant Center i AdWords
  • administrere tilknytninger mellom kontoer
  • sporer tilknytningsstatuser

Be om tilknytning til AdWords i Merchant Center

Tilknytninger opprettes alltid fra Merchant Center. Du kan knytte flere AdWords-kontoer sammen med én Merchant Center-konto eller én enkelt AdWords-konto sammen med flere Merchant Center-kontoer.

Sånn tilknytter du den personlige AdWords-kontoen din

1. Åpne Merchant Center-kontoen din, gå til rullegardinmenyen som er tilgjengelig via prikkeikonet, og klikk så på Kontotilknytning.
  2. Velg AdWords.
  3. Finn kunde-ID-en for AdWords i kontoen du vil tilknytte, under «AdWords-kontoen din». Du finner kunde-ID-en øverst på alle AdWords-sider når du er pålogget, rett ved e-postadressen din.
  4. Klikk på Tilknytt.
Merk: Hvis du ikke har AdWords-konto, kan du klikke på Opprett konto på denne siden.

Sånn kan du tilknytte andre AdWords-kontoer:

1. Åpne Merchant Center-kontoen din, gå til rullegardinmenyen som er tilgjengelig via prikkeikonet, og klikk så på Kontotilknytning.
  2. Velg AdWords
  3. Legg inn kunde-ID-en for AdWords for kontoen du vil tilknytte, under «Andre AdWords-kontoer». Du finner kunde-ID-en øverst på alle AdWords-sider når du er pålogget, rett ved e-postadressen din.
  4. Klikk på Legg til.

Godkjenn forespørsler om tilknytning i AdWords

Når eieren av en Merchant Center-konto sender deg en forespørsel om tilknytning, blir invitasjonen oppført i tabellen på «Tilknyttede kontoer»-siden for Merchant Center i AdWords-kontoen din.

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilknyttede kontoer under «Konfigurasjon».
  4. Klikk på Detaljer under «Google Merchant Center».
  5. Finn kontoen du vil tilknytte. I Status-kolonnen vises statusen Venter. Klikk på Vis detaljer i Handlinger-kolonnen, og gå gjennom informasjonen om forespørselen.
  6. For å godkjenne tilknytningen, klikk på Godkjenn. For å avvise tilknytningen, klikk på Avvis. Hvis du vil knytte disse kontoene sammen senere, må det sendes en ny forespørsel fra Merchant Center.

Administrer tilknytninger mellom kontoer

Når du har knyttet sammen Merchant Center- og AdWords-kontoer, kan du avbryte forespørsler om tilknytning eller sende dem på nytt fra Merchant Center. Du kan også når som helst fjerne tilknytningen fra en hvilken som helst av kontoene.

I Merchant Center

Sånn kan du avbryte forespørsler om tilknytning:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på menyen tilgjengelig via prikkeikonet.
  3. Velg Tilknyttede kontoer.
  4. AdWords-fanen står forespørselen oppført med kunde-ID-en for AdWords-kontoen.
  5. Klikk på Avbryt forespørselen til høyre.
  6. Klikk på Fortsett når du blir bedt om det.

Sånn fjerner du tilknytningen mellom kontoer:

1. Klikk på menyen tilgjengelig via prikkeikonet.
  2. Velg Kontotilknytning.
  3. Gå til AdWords-kontoen din eller Andre AdWords-kontoer.
  4. Klikk på Fjern tilknytning.

I AdWords

Sånn fjerner du tilknytningen mellom kontoer:

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilknyttede kontoer under «Konfigurasjon».
  4. Klikk på Detaljer under «Google Merchant Center».
  5. Finn kontoen du vil fjerne tilknytningen til, og klikk på «Fjern tilknytning».

Spor tilknytningsstatuser i AdWords

Nedenfor har vi oppført statusene du kan komme til å se i tabellen for tilknyttede kontoer for Merchant Center i AdWords-kontoen din.

• Må godkjennes av deg: Eieren av denne Merchant Center-kontoen har sendt en forespørsel om tilknytning til AdWords-kontoen din. Du kan godkjenne eller avslå denne forespørselen.
  • Tilknyttet: AdWords-kontoen din er tilknyttet denne Merchant Center-kontoen, og remarketinglistene for appene i kontoen er aktivert.