Google Ads ‐tilin linkittäminen Kauppiaskeskukseen

Oma kuvake Merchant Center Nextin artikkeleille

Jos haluat tietoa Google Ads ‐tilin linkittämisestä klassisessa Kauppiaskeskuksessa, klikkaa tästä.

Ennen kuin voit luoda Shopping-kampanjoita, sinun on linkitettävä Google Ads- ja Kauppiaskeskus-tilisi. Kun tilit on linkitetty, voit luoda kampanjan, jossa käytetään lisäämiäsi tuotetietoja. Voit myös käyttää Kauppiaskeskuksen tuotetietoja muissa laajennuksissa, kuten tarjouksissa ja omissa raporteissa.

Kun linkität Kauppiaskeskus- ja Google Ads ‐tilisi, voit myös yhdistää Google Ads ‐tilin Business Manageriin, jolloin tili linkitetään automaattisesti kaikkiin muihin Business Manager ‐tilin yhdistettyihin sovelluksiin. Tämä laajentaa Google Ads ‐tilisi ominaisuuksia ja mahdollistaa tuotteiden ja paikallisten kauppojen mainostamisen.

Sisältö

Huom. Maissa, joissa hintavertailupalveluohjelma on saatavilla, Shopping-mainoksia käytetään valitsemiesi hintavertailupalveluiden kautta. Osa hintavertailupalveluista ylläpitää tuotetietoja ja kampanjoita puolestasi. Toiset taas tarjoavat työkaluja, joilla voit tehdä tämän itse. Lue lisää hintavertailupalveluiden käyttämisestä mainonnassa.

Näin pääset alkuun

Voit luoda uuden Google Ads ‐tilin tai linkittää aiemmin luodun Google Ads ‐tilin Kauppiaskeskukseen. Jos Google Ads ‐tili on jo liitetty Google-tiliisi, voit yhdistää kyseisen tilin heti Kauppiaskeskukseen. Jos sinulla on muiden käyttäjien (esim. toimistokumppanien) omistamia Google Ads ‐tilejä, tarvitset Google Ads ‐asiakastunnuksen (joka löytyy jokaisen Google Ads ‐sivun yläosasta tilin sähköpostiosoitteen läheltä).

Kun linkität Google Ads‐ ja Kauppiaskeskus-tilisi, Google Ads ‐tili linkitetään oletuksena Business Manageriin, jolloin kaikki Googlessa käyttämäsi sovellukset ja palvelut yhdistetään. Voit myös halutessasi linkittää vain Kauppiaskeskus-tiliin.

Voit luoda Google Ads ‐tilin tai linkittää sen Kauppiaskeskuksen Sovellukset ja palvelut ‐osiosta tai luodessasi ensimmäisen kampanjasi Kauppiaskeskuksessa. Tässä artikkelissa kerrotaan vaiheet, jotka teet Työkalut ja asetukset ‐osiossa.

Vaihtoehto 1: Linkitä Kauppiaskeskuksessa omistamaasi Google Ads ‐tiliin

1. Klikkaa Kauppiaskeskuksesta Asetukset ja työkalut ‐kuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Valitse Sovellukset ja palvelut ‐välilehti.
  3. Valitse Google-palvelut‐kohdasta Lisää palvelu.
  4. Valitse ponnahdusikkunasta linkitettävä Google Ads ‐tili.
  5. Klikkaa Linkitä, niin voit viimeistellä Google Ads ‐tilisi ja Business Managerin linkityksen.
  6. Jos haluat linkittää Google Ads ‐tilisi vain Kauppiaskeskukseen, valitse Linkitä vain Kauppiaskeskukseen ja valitse sitten Linkitä.

Vaihtoehto 2: Luo uusi Google Ads ‐tili Kauppiaskeskuksessa

1. Klikkaa Kauppiaskeskuksesta Asetukset ja työkalut ‐kuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Valitse Sovellukset ja palvelut ‐välilehti.
  3. Valitse Google-palvelut‐kohdasta Lisää palvelu.
  4. Valitse ponnahdusikkunasta Luo uusi Google Ads ‐tili ja sitten Seuraava. Voit muokata esitäytettyjä tietoja ennen jatkamista. Klikkaa Linkitä, niin voit viimeistellä Google Ads ‐tilisi ja Business Managerin linkityksen.
  5. Jos haluat linkittää Google Ads ‐tilisi vain Kauppiaskeskukseen, valitse Linkitä vain Kauppiaskeskukseen ja valitse sitten Linkitä.
Huom. Luomisen yhteydessä pitää valita aikavyöhykkeen ja valuutan asetukset. Valinnat tehdään valmiiksi sijaintisi mukaan, mutta voit muuttaa aikavyöhykettä ja valuuttaa tilin luomisen aikana. Kun tili on luotu, näitä asetuksia ei voi enää muuttaa.

Vaihtoehto 3: Linkitä tili Google Ads ‐tiliin, jota et hallinnoi Kauppiaskeskuksessa

Linkityksen pyytäminen Google Adsiin Kauppiaskeskuksessa

Jos sinulla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet sekä Google Ads- että Kauppiaskeskus-tilille, voit luoda linkin suoraan Sovellukset ja palvelut ‐välilehdeltä.

1. Klikkaa Kauppiaskeskuksesta Asetukset ja työkalut ‐kuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Valitse Sovellukset-välilehti.
  3. Valitse Google-palvelut‐kohdasta Lisää palvelu.
  4. Valitse ponnahdusikkunasta Tili, jota et hallinnoi ja valitse sitten Seuraava.
  5. Lisää Google Ads ‐asiakastunnus ja valitse Seuraava.
  6. Valitse sitten Lähetä pyyntö.
  7. Tämä Google Ads ‐tili näkyy Googlen palvelut ‐taulukossa "Pyyntö lähetetty" ‐merkinnällä, kunnes se on hyväksytty.
  8. Lisää Google Ads ‐asiakastunnus ja valitse Seuraava.
Huom. Jos Google Ads ‐tilisi edellyttää kaksivaiheista vahvistusta, sinun on laitettava kaksivaiheinen vahvistus päälle Google-tililläsi tai poistettava kaksivaiheisen vahvistuksen vaatimus Google Adsissa ennen tilin linkittämistä.

Linkityspyynnön hyväksyminen Google Adsissa

Kauppiaskeskuksen linkityspyynnöt on hyväksyttävä sillä Google Ads ‐tilillä, johon linkitys kohdistuu. Jos sinulla on Google Ads ‐tilin järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, voit hyväksyä linkityspyynnön seuraavasti:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Valitse Linkitetyt tilit.
  3. Etsi "Googlelta"-kohdasta "Google Kauppiaskeskus" ja valitse Hallinnoi ja linkitä.
  4. Etsi linkitettävä tili. Tila-sarakkeessa lukee "Tarvitsee hyväksyntäsi".
  5. Valitse Toimenpiteet-sarakkeesta Näytä pyyntö ja tarkista pyynnön tiedot.
  6. Valitse Hyväksy.

Tilien välisten linkitysten hallinnointi

Kun olet linkittänyt Google Ads ‐tilisi, voit perua pyynnön, poistaa tilien linkityksen tai tarkistaa linkityspyynnön tilan Kauppiaskeskuksesta tai Business Managerista.

Jos Google Ads ‐tili on linkitetty Business Manageriin, pääkäyttäjät ja Google Ads ‐järjestelmänvalvojat voivat poistaa tilien linkityksen. Näin voit poistaa Google Ads ‐tilin linkityksen Business Managerista:

1. Valitse Business Managerissa Sovellukset ja palvelut ‐välilehti.
  2. Valitse poistettava tili.
  3. Valitse oikeasta sivupaneelista Poista pääsyoikeudet.
  4. Vahvista pyydettäessä, että poistat tilin linkityksen.
Huom. Kun poistat Google Ads ‐tilin Business Managerista, kaikki Business Managerissa olevat sovellukset menettävät kyseisen Google Ads ‐tilin datan.

Datan jakaminen

Kun linkität Google Ads ‐tilisi Kauppiaskeskukseen, osa datasta jaetaan niiden välillä.

Kauppiaskeskuksesta jaettu data

• Kauppiaskeskus-tilin nimi ja tunnus
  • Google Haussa ja Mapsissa näkyvät tuotteiden nimet, kuvaukset ja kuvat.

Adsista jaettu data

• Google Ads ‐tilin nimi ja tilitunnus
  • Kampanjoista, mainoksista ja mainosryhmistä tulleet klikkaukset ja konversiot.

Usein kysyttyä

Kuka voi toteuttaa Google Ads ‐tilien linkityspyyntöjä?

Tilin linkityspyynnön voi tehdä vain käyttäjä, jolla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Kauppiaskeskuksessa.

Kuka voi hyväksyä linkityspyyntöjä, kun linkitän Google Ads ‑tiliin?

Linkityspyynnön voi hyväksyä Google Adsissa vain käyttäjä, jolla on tilille järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet.

Kuka voi poistaa Google Ads ‐tilin linkityksen?

Jos Google Ads ‐tili on linkitetty Business Manageriin, sen linkityksen voi poistaa vain pääkäyttäjä.

Kauppiaskeskukseen linkitettyjen Google Ads ‐tilien tapauksessa linkityksen voi poistaa Google Adsista kuka tahansa, jolla onjärjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Google Ads ‐tilille tai Kauppiaskeskuksesta kuka tahansa, jolla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Kauppiaskeskukseen. Linkityksen voi poistaa milloin vain. Muilla linkitetyn tilin toiminnoilla voi olla ylimääräisiä pääsyvaatimuksia (vaikka molemmat tilit olisi linkitetty). Esimerkki:

• Kauppiaskeskuksen käyttäjä ei voi luoda eikä muokata kampanjoita, ellei hänellä ole normaaleja tai järjestelmänvalvojan pääsyoikeuksia linkitetylle Google Ads ‐tilille.
  • Google Ads ‐tilin järjestelmänvalvoja ei voi muokata eikä lisätä tuotteita tai luoda kampanjoita Kauppiaskeskuksessa, ellei hänellä ole pääsyoikeuksia myös linkitetylle Kauppiaskeskus-tilille. (Google Ads ‐tilin järjestelmänvalvoja voi kuitenkin luoda kampanjoita Google Adsista käsin.)

Mitä tapahtuu, kun Google Ads ‐tilin linkitys Business Manageriin poistetaan?

Kun poistat Google Ads ‐tilin Business Managerista, Google Ads ‐tili menettää pääsyn kaikkien Business Manageriin yhdistettyjen sovellusten dataan. Tämä tarkoittaa, että Google Ads ‐kampanjoihin sisältyvissä mainoksissa ei enää käytetä tuotetietoja, jotka ovat peräisin linkitetyn Kauppiaskeskus-tilin ja yhdistettyjen Google Yritysprofiilien tuotetiedoista. Tämän jälkeen et voi myöskään luoda uusia kampanjoita Google Adsissa näiden tuotetietojen pohjalta. Google Ads näyttää edelleen muiden kampanjatyyppien (myös Maksimitulokset-kampanjoiden) mainoksia.

Mitä tapahtuu, kun Google Ads ‐tilin linkitys Kauppiaskeskukseen poistetaan?

Kauppiaskeskus-tilin tietojen varassa toimivissa Google Adsin kampanjoissa ei enää käytetä tuotetietoja mainonnassa. Tämän jälkeen et voi myöskään luoda uusia kampanjoita Google Adsissa kyseisen Kauppiaskeskus-tilin tuotetietojen pohjalta. Google Ads esittää edelleen tilillä muiden kampanjatyyppien mainoksia.

Voinko linkittää Google Adsin hallinnoijan tilin Kauppiaskeskukseen?

Et voi linkittää Google Adsin hallinnoijan tiliä Kauppiaskeskukseen. Google Adsin hallinnoijan tilin avulla voit katsoa ja hallinnoida useita Google Ads ‐tilejä.

Kuinka monta Google Ads ‐tiliä Kauppiaskeskus-tiliin tai Business Manageriin voi linkittää?

Kauppiaskeskus-tiliin voi linkittää enintään 100 Google Ads ‐tiliä. Business Manageriin voi olla linkitettynä enintään 20 Google Ads ‐tiliä.