Om engasjementsrapportering

Det registreres et engasjement når en forbruker har en interaksjon med en annonse (f.eks. ved å se på minst ti sekunder av en videoannonse). Antallet engasjementer er en god indikasjon på hvor godt du lykkes med annonsene dine. Med relevante, godt målrettede annonser med attraktivt innhold kan du bidra til at seerne engasjerer seg sterkere i merkevaren din.

Engasjementer etter annonsetype

Det forekommer et engasjement når kunder utfører en av disse handlingene i disse annonsetypene:

• Lysboksannonser: Annonsen vises.
  • Gmail-annonser: Annonsen vises.
  • Videoannonser: Kunden ser minst 10 sekunder av videoannonsen (eller hele annonsen hvis den varer i under 10 sek).
  • Videoannonser for apper: Kunden ser ti sekunder av videoannonsen (eller hele annonsen hvis den varer i under ti sekunder) eller klikker på videoannonsen.
  • Feedintegrerte videoannonser: Kunden ser ti sekunder av videoannonsen når lyden er kuttet, eller klikker for å se hele videoen.
Engasjementer knyttet til annonseformater som per nå ikke måles i form av visninger (f.eks. bumperannonser og in-stream-annonser som ikke kan hoppes over), er basert på klikk.

Engasjementsberegninger

Beregning Betydning
Engasjementer Noen har interaksjon med annonsen din.
Engasjementsrate Dette er antallet ganger folk har hatt interaksjon med annonsen din, delt på antallet ganger annonsen er vist (hver visning).
Gjennomsnittlig CPE Gjennomsnittlig kostnad per handling (CPE) er gjennomsnittsbeløpet du har betalt per annonseengasjement.
Klikk Dette er faktiske sporede klikk som fører brukeren videre til nettstedet ditt.

Se engasjementsrapportering

I Engasjement-kolonnen i Google Ads-statistikktabellen kan du se hvordan folk har interaksjoner med annonsene dine. Følg denne fremgangsmåten hvis du ikke ser denne kolonnen:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Avhengig av hva du vil sjekke, må du gjøre dette:
    • Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
    • Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor statistikktabellen.
  4. Klikk på Resultater, og velg så Engasjementer.
    • Klikk på forstørrelsesglasset hvis du ikke ser Resultater-alternativet, og søk så etter «engasjementer».