Skapa en Lightbox-annons

Lightbox-annonser kombinerar responsivt dina annonstillgångar för att fylla tillgängligt annonsutrymme. Det kan vara video, bildgallerier och kartor. Lightbox-annonser kan innehålla flera videor, bildgallerier och kombinationer.

Innan du börjar

Läs Om Lightbox-annonser där vi presenterar Lightbox-annonser och information om hur de faktureras.

Konfigurera kampanj och budgivning

Lightbox-annonser visas i kampanjer av typen Endast Display-nätverket med marknadsföringsmålen Engagera sig i ditt innehåll eller Se din annons. Om du väljer Engagera sig i ditt innehåll ställs budgivningen in på kostnad per engagemang (CPE). Om du väljer Se din annons ställs faktureringen in på kostnad per tusen synliga visningar (vCPM).

Anvisningar

När din kampanj är konfigurerad kan du skapa Lightbox-annonser så här:

1. Gå till ditt AdWords-konto, klicka på +Annons och välj Annonsgalleri.
  2. Välj Lightbox-annonser.
  3. Välj Lightbox.
  4. Välj ett av följande alternativ:

• Om du vill börja med en massöverföring kan du klicka på antingen Överför tillgångar, Lägg till YouTube-video eller Sök på webbplats. Du kan lägga till andra typer av tillgångar senare. Om du t.ex. väljer Sök på webbplats kan du ändå lägga till video när du kommer till mallsidan.
    • Om du vill gå direkt till mallsidan klickar du på Börja med en mall.
  5. Lägg till text, bilder och inställningar till vänster på mallsidan. Du ser ändringarna i Förhandsgranskningen till höger.
  6. När du sparar annonserna skickas de för granskning. Lightbox-annonserna börjar visas när de är godkända.