Skapa en lightbox-annons

Lightbox-annonser fyller det tillgängliga annonsutrymmet genom att responsivt kombinera dina annonstillgångar, som videor, bildgallerier och kartor. Lightbox-annonser kan innehålla flera videor och bildgallerier samt kombinationer av dessa. I den här artikeln beskriver vi hur du konfigurerar och redigerar lightbox-annonser. Om du vill ha en produktöversikt kan du börja med att läsa Om lightbox-annonser.

Konfigurera din kampanj och budgivning

Välj vilken AdWords-upplevelse du vill använda. Läs mer

Lightbox-annonser visas i kampanjer av typen Endast Display-nätverket med marknadsföringsmålet Engagera sig i ditt innehåll eller Se din annons. Om du väljer Engagera sig i ditt innehåll ställs budgivningen in på CPE (kostnad per engagemang). Om du väljer Se din annons ställs budgivningen in på vCPM (kostnad per tusen synliga visningar).

Anvisningar

Så här skapar du lightbox-annonser när du har konfigurerat din kampanj:

1. Logga in på ditt AdWords-konto, klicka på +Annons och välj Annonsgalleri.
  2. Välj Lightbox-annonser.
  3. Välj Lightbox.
  4. Välj ett av följande alternativ:

• Om du vill börja med en massöverföring klickar du på Överför tillgångar, Lägg till YouTube-video eller Sök på webbplats. Du kan lägga till andra typer av tillgångar senare. Om du till exempel väljer Sök på webbplats kan du ändå lägga till video när du kommer till mallsidan.
    • Om du vill öppna mallsidan direkt klickar du på Börja med en mall.
  5. Lägg till text, bilder och inställningar till vänster på mallsidan. Du ser ändringarna i förhandsgranskningen till höger.
  6. Spara annonserna för att skicka dem till granskning. Lightbox-annonserna börjar visas när de har godkänts.