Over de overzichtspagina

Op de overzichtspagina kunt u snel een algemeen prestatieoverzicht raadplegen. De overzichtspagina wordt weergegeven wanneer u uw Google Ads-account opent en bevat een samenvatting van uw prestaties, evenals belangrijke insights. Naast een overzicht op accountniveau is er ook een overzicht voor afzonderlijke campagnes en advertentiegroepen.

Als u een nieuwe campagne maakt die nog niet is begonnen met uitgeven, kunt u op de overzichtspagina van de campagne zien of er problemen zijn die voordat de nieuwe campagne begint moeten worden opgelost, of dat u gewoon langer moet wachten. In de tussentijd kunt u suggesties bekijken waarmee u de kwaliteit van uw campagne kunt verbeteren. Dit geldt alleen voor campagnes in het zoeknetwerk en videocampagnes.

Zodra uw nieuwe campagne wordt weergegeven, bevat elk overzicht meerdere overzichtskaarten met de belangrijkste statistieken. Op de overzichtspagina van uw account ziet u bijvoorbeeld kaarten waarop wordt aangegeven in welke campagne of advertentiegroep de grootste wijzigingen hebben plaatsgevonden. Een overzicht op campagneniveau bevat onder meer kaarten met informatie over uw veilingen, de meest gezochte termen en de status van uw campagne, inclusief eventuele afgekeurde advertenties. De periode die de overzichtskaarten bestrijken, is aanpasbaar, zodat u verschillende segmenten van uw gegevens kunt bekijken.

Van tijd tot tijd worden er op uw overzichtspagina's ook belangrijke insights weergegeven. Kaarten met insights vestigen uw aandacht op belangrijke wijzigingen in uw prestaties die u mogelijk heeft gemist.

In dit artikel leest u meer over de verschillende soorten kaarten die u op uw overzichtspagina's ziet.

Voordat u begint

Voor meer informatie over hoe u de verschillende functies van de overzichtspagina gebruikt, leest u het artikel De overzichtspagina gebruiken.

Wat er op de overzichtspagina staat

Overzichtspagina's bevatten twee soorten kaarten. Overzichtskaarten geven een algemeen overzicht van uw prestaties in de geselecteerde periode. Op inzichtenkaarten ziet u belangrijke ontwikkelingen die niet gerelateerd aan de geselecteerde periode.

Overzichtskaarten

Alle overzichtspagina's bevatten een overzichtskaart met een lijndiagram, die u inzicht geeft in de prestaties van uw belangrijkste statistieken. Voor elk niveau (accountniveau, campagneniveau en advertentiegroepniveau) worden afzonderlijke overzichtskaarten weergegeven. Hierop ziet u onder meer:

• Veilingstatistieken
  • Doelgroepen voor het Display Netwerk en videonetwerk
  • De belangrijkste wijzigingen in uw campagnes en advertentiegroepen
  • De geografische locatie van gebruikers die interactie met uw advertenties hebben gehad
  • Zoekwoorden voor het Display Netwerk en videonetwerk
  • De meest getoonde advertenties
  • De prestaties per dag van de week en tijd van de dag
  • De prestaties per apparaat
  • Prestaties per zoekwoord
  • Plaatsingen voor het Display Netwerk en videonetwerk
  • Remarketingbereik
  • Statusbeoordeling
  • Topproducten voor Shopping
  • De best presterende campagnes en advertentiegroepen
  • De beste zoektermen op Google.nl die hebben geleid tot weergave van uw advertenties
  • De best presterende video's
  • Onderwerpen voor het Display Netwerk en videonetwerk

Inzichtenkaarten

Er kunnen zich interessante patronen in uw gegevens voordoen. Inzichtenkaarten wijzen u hierop.

Prestaties per tijdstip ten opzichte van het gemiddelde

Deze kaart laat zien op welke tijden op een bepaalde dag u ongewoon veel of juist ongewoon weinig klikken heeft gegenereerd. Zijn er bijvoorbeeld op een bepaalde maandag om 16:00 uur meer of minder klikken geregistreerd dan gemiddeld op maandag op die tijd, dan laten we u dit weten. Deze kaart is tot het eind van de dag beschikbaar of totdat het aantal klikken weer overeenkomt met het gemiddelde voor die dag.

Aan de hand van deze inzichtenkaart kunt u besluiten of u uw biedingen of budget wilt wijzigen.

Nieuwe woorden

Deze kaart bevat nieuwe woorden die mensen in hun zoekopdrachten hebben gebruikt en waarmee ze uw advertenties op Google.com hebben gevonden. Als u brede zoekwoorden gebruikt, worden uw advertenties weergegeven wanneer mensen zoeken naar relevante varianten van uw zoekwoorden, ook als deze varianten niet in uw zoekwoordenlijsten staan.

Aan de hand van deze inzichtenkaart kunt u overwegen of u deze woorden als zoekwoorden of uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen of dat u uw zoektypen voor zoekwoorden wilt wijzigen.

Verandering in apparaat

Deze kaart laat zien wanneer er een aanzienlijke wijziging is geweest in het vertoningspercentage van advertenties afkomstig van een bepaald type apparaat. Deze kaart wordt weergegeven als de meeste van uw vertoningen over het algemeen afkomstig zijn van één type apparaat en dit onlangs is veranderd.

Aan de hand van deze inzichtenkaart kunt u besluiten om een bodaanpassing voor apparaten in te stellen.

Bovenaan versus overig

Deze kaart geeft aan of er een aanzienlijke wijziging is geweest in het vertoningspercentage toen uw advertentie boven de organische zoekresultaten werd weergegeven. Deze kaart wordt weergegeven als de meeste van uw vertoningen normaal gesproken boven de organische zoekresultaten staan en dit onlangs is veranderd.

Aan de hand van deze inzichtenkaart kunt u besluiten of u de manier waarop u biedt wilt wijzigen.

Verandering in advertentiegroep

Deze kaart geeft aan wanneer er een aanzienlijke wijziging is geweest in de kosten van een advertentiegroep als een percentage van de campagnekosten hiervan. Deze kaart wordt weergegeven als de meeste kosten voorkwamen in één advertentiegroep in de campagne en dit onlangs is veranderd.

Aan de hand van deze inzichtenkaart kunt u besluiten actie te ondernemen door de nieuwe primaire advertentiegroep naar een eigen campagne te verplaatsen, te wijzigen hoe u biedt of wijzigingen te bekijken die u aan deze campagne of advertentiegroep heeft aangebracht.

Geo

Deze kaart laat zien wanneer er een aanzienlijke wijziging is geweest in het vertoningspercentage van specifieke locaties. De geokaart wordt weergegeven als de meeste vertoningen van uw advertentie over het algemeen afkomstig zijn van een bepaalde locatie en dit onlangs is veranderd.

Aan de hand van deze inzichtenkaart kunt u besluiten of u uw bodmodifiers voor een bepaalde locatie wilt wijzigen. U kunt voorkomen dat biedingen regelmatig moeten worden gewijzigd door Slim bieden te gebruiken. Dit zorgt voor automatische optimalisatie voor conversies op basis van locatie en veel andere factoren.