Over Conversies bijhouden voor mobiele apps

Als u Google Ads gebruikt om mobiele Android- of iOS-apps te promoten, kunt u met Conversies bijhouden nagaan hoe effectief uw advertenties app-installaties en in-app activiteit genereren. In dit artikel worden de verschillende typen mobiele conversies uitgelegd en hoe u deze kunt bijhouden.

Opmerking: Er zijn nieuwe privacymaatregelen geïmplementeerd voor gebruikers van iOS 14. Deze kunnen van invloed zijn op hoe conversies worden bijgehouden in Google Ads. We raden u aan de Google Analytics voor Firebase SDK te gebruiken. De Firebase SDK wordt automatisch geïntegreerd met SKAdnetwork, het framework van Apple om iOS-campagnes te meten, dat voldoet aan deze nieuwe privacymaatregelen. Houd iOS-updates in de gaten voor meer informatie en om te bepalen welke stappen u kunt nemen.

Typen conversies via mobiele apps die u kunt bijhouden

U kunt de volgende conversies voor uw Android- en iOS-apps bijhouden:

• App-installaties, zoals van het type Eerste keer geopend: Met Conversies bijhouden kunt u meten hoe effectief uw advertenties installaties van uw mobiele apps stimuleren. U kunt achterhalen hoeveel mensen uw advertenties hebben bekeken en actie hebben ondernomen door uw app te installeren, maar u kunt ook bijhouden hoeveel mensen uw app hebben geopend nadat ze deze hebben geïnstalleerd als reactie op uw advertenties. Dit wordt standaard vastgelegd met Firebase en de meeste providers van app-analyse van derden.
  • In-app acties, zoals aankopen: Als u Google Ads gebruikt om aankopen of andere waardevolle acties in uw app te stimuleren, kunt u met Conversies bijhouden de effectiviteit van uw campagnes meten. U kunt aangepaste in-app acties bijhouden met Firebase of een provider van app-analyse van derden door de relevante code toe te voegen aan uw app.

Voor Android-apps zijn er verschillende conversies die u automatisch vanuit Google Play kunt bijhouden zonder trackingcode aan uw app toe te voegen:

• Downloads: houd automatisch bij wanneer iemand die op uw advertentie heeft geklikt, uw app downloadt vanuit de Google Play Store.
  • In-app aankopen: houd automatisch bij wanneer iemand die op uw advertentie heeft geklikt, een in-app aankoop doet voor apps die de in-app facturering van Google Play gebruiken.
  • Pre-registraties: houd automatisch bij wanneer iemand die op uw advertentie heeft geklikt, zich vooraf registreert voor uw app of game in de Google Play Store.

Rapportage voor app-campagnes op iOS en Android

Om een uitgebreider rapport over conversies voor iOS- en Android-app-campagnes te kunnen bieden, kunnen we privacyveilige gegevens gebruiken van modellen die zijn gebaseerd op gebruikers die eerder bij Google-services ingelogd waren. Deze modellen voorspellen conversies voor iOS- en Android-apps die we niet rechtstreeks kunnen waarnemen. We kunnen zo complete rapportage leveren over het gedrag van iOS- en Android-app-campagnes waarin waargenomen en gemodelleerde conversies worden gecombineerd.

Opmerking: Complete rapportage voor app-advertenties die worden getoond aan iOS- en Android-gebruikers, is alleen beschikbaar in Google Ads.

Instructies

Conversies bijhouden voor mobiele apps instellen

U kunt conversiegebeurtenissen voor mobiele apps, zoals het aantal keren dat de app voor het eerst is geopend en in-app acties bijhouden door gebeurtenissen te importeren uit Firebase, externe providers van app-analyse en Google Play.

Opmerking: Als u hotelcampagnes gebruikt, leest u hier hoe u hotelparameters opneemt.

Conversies bekijken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Alle conversies en view-through-conversies

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes of Advertentiegroepen.
  4. Klik op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon rechtsboven in de campagnelijst.
  5. Klik op Kolommen aanpassen.
  6. Klik op de pijl-omlaag voor Conversies om alle statistische opties voor conversies te bekijken.
  7. Vink de selectievakjes naast View-through-conv. en 'Alle conv. (op conv.tijd)' aan.
  8. Klik op Toepassen.
  9. Als u nu campagnes of advertentiegroepen bekijkt, vindt u alle conversies en view-through-conversies als kolommen met statistieken.

Voor bepaalde accounts: conversies na volledige weergave, klikken en engagements (gebruik deze om conversies voor videoadvertenties in uw app-campagnes te meten).

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes of Advertentiegroepen.
  4. Klik op het icoon Segmenten Segment rechtsboven in de campagnelijst.
  5. Selecteer Conversies.
  6. Selecteer Type advertentie-interactie in het menu Conversies.
  7. Er wordt aangegeven hoeveel conversies het resultaat zijn van klikken, volledige weergaven en engagements.

Doel-CPA-biedingen voor apps

Omdat deze campagnes zijn geoptimaliseerd om app-downloads te tellen, is er geen wachttijd voor doel-CPA. Zodra u 'Conversies bijhouden' heeft ingesteld, kunt u met doel-CPA-biedingen meer installaties genereren tegen uw doelkosten per installatie.

Conversies via videoadvertenties bijhouden voor apps

Conversies via videoadvertenties worden op een unieke manier bijgehouden. Er wordt een conversie na volledige weergave geteld wanneer iemand ten minste 10 seconden van uw videoadvertentie bekijkt op YouTube of in het Display Netwerk. Conversierapporten voor video's omvatten conversieperioden voor doorklikconversies en voor conversies na volledige weergave. App-downloadconversies worden alleen geteld als de installatie binnen 2 dagen na de engagement plaatsvindt. Voor mensen die op uw advertentie klikken, worden er conversies geteld als ze uw app binnen 30 dagen installeren.

De facturering voor uw videoadvertentie verschilt afhankelijk van waar deze wordt getoond. Als de videoadvertentie op YouTube wordt getoond, wordt u voor elke vertoning gefactureerd. Als deze in het Display Netwerk wordt getoond, wordt u voor elke engagement gefactureerd.

Beveiliging en privacy voor app-tracking

Google hanteert strenge veiligheidsnormen. Google Ads verzamelt alleen gegevens in apps waarvoor u tracking heeft ingesteld.

Zorg dat u gebruikers duidelijke, uitgebreide informatie geeft over de gegevens die u in uw apps verzamelt en dat u hiervoor toestemming vraagt als dat wettelijk verplicht is.